A szerelő válaszol.

Varga Antal elektromos háztartási gép szerelő javítás közben.Tisztelt látogató!

A szerelő válaszol blogot, fórumot 2014.06.08. napján hoztam létre azzal a céllal, hogy segítsek a felmerülő problémák, kérdések megoldásában. A több mint egy év alatt megközelítően nyolcszáz kérdésre adtam választ a legjobb tudásom szerint, és ezzel remélem sokaknak segíteni is tudtam.

A jövőben új kérdések beküldésére nem lesz lehetőség, mert úgy érzem, hogy már túl sok időt vesz el a válaszok megírása, a kérdések növekvő száma miatt. Az eddigi kb. nyolcszáz kérdés, és ugyanannyi válaszom itt marad, így minden kedves érdeklődő kereshet ezekben, valamint a többi blog kategóriában. Szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a választ, hiszen minden általános probléma felmerült már.

Köszönöm a megértésüket, tisztelettel: Varga Antal

Hozzászólások lezárva.1 685 hozzászólás a “A szerelő válaszol.” témához.

 1. Üdv! Engedi a mosogépem fel magát vizzel de a lefolyocsövön vagy minek nevezik azon meg egyből folyik ki a viz és igy nem marad a mosogépbe viz miért?

  • Üdv!
   Ennek több oka lehet. Program, vagy vízszint szabályzó hiba, stb. De az is lehet, hogy nincs elég magasan a kifolyó cső vége.

 2. Üdvözlöm!
  Hyundai, elöltöltős mosógépünk használat közben sokszor/többször sípol. Gondolom, ez hibaüzenet, bár nem tapasztaltunk semmi rendelleneset. Mi lehet a gond?
  Köszönöm a válaszát.

 3. Szia!Azt szeretném kérdeni a Wirpool fl244-500 mosógépem felszivja a vizet és máris el is engedi és a dobjába nem megy a viz miért? Köszönöm a válaszát!

  • Nem tudom mit jelent az, hogy “elengedi” Ha vízvétel közben ürít is, akkor lehet program kapcsoló hibás, de ha csak alul folyik ki a víz a padlóra, akkor nyilván folyik valahol. Pontos hiba megállapítást azonban csak a helyszínen tudok végezni.

 4. Üdvözlöm! fagor 2fet-96 mosogépem nem a beállított fokra melegíti fel a vizet. a 40 fokos mosás még jó de a 60 már csak 42 a 80 fokos mosás pedig 53 fokos vizzel mosott (a kifolyó vizet mértem közvetlenül maghöméróvel). mi lehet a hiba érdemes-e még javíttatni? egyáltalán javítható? köszönöm válaszát

  • Jó napot kívánok!
   Át kell néznem a gépet ahhoz, hogy meg tudjam mondani a probléma okát. Kérem hívjon telefonon, ha szeretne időpontot egyeztetni!

 5. Szia! A segítséged szeretném kérni. Van egy Samsung WF5784-es mosógépünk és sajna nem nyomja ki az öblítőt a tártóból, vagy csak felhigítja és benne marad. Mitől lehet ez? Válaszod előre is köszönöm.

 6. Tisztelt Szerelő Úr!
  Van egy Ardo CDR07LB tipusú szárító gépem! Működik a gép,viszont a vizet csak úgy lehet kicsalogatni belőle ha a hátulján lévő csövet megszívom! A vízgyűjtő tartály szinte üres. Szárítás közben leáll, hibakód,és ha megszívjuk a csövet kijön a víz,és újra indul!

  • Jó napot kívánok!
   Ezt a problémát okozhatja dugulás, vagy az ürítő szivattyú meghibásodása is, de biztosat csak a helyszínen tudnék mondani.

 7. Jó napot Antal. Van egy 7 éves whirlpool awe 8525 tipúsú mosógépem. Nem szívja fel a vizet és nem tudjuk hogy miért? Válaszát előre is köszönöm.

  • Üdvözlöm!
   Ha valamilyen hibája van a mosógépnek, azt ki kell jeleznie a kijelzőn, valamilyen hibakód formájában. Ha ez nem történik meg, akkor lehet vezérlő elektronika hibás a készülék. Természetesen pontos hiba megállapítást csak a helyszínen tudok végezni.

 8. Üdvözlöm.Teljesen új WhirlpoolWTL 60812 felültöltős mosógépem ügyében már írtam Önnek. A hangos mosás és a sípoló, repülőgépszerű, zajos centrifugálás miatt. Bemérettük a zajszintjét. Lényeg, hogy jogosnak bizonyult a reklamációnk. Milyen gépet javasolna felültöltős kivitelezésben és Kb. 100 ezer Ft -ig? A felültöltősekben melyik márka a legjobb Ön szerint? Köszönettel: Sz. Gabriella

  • Jó napot kívánok!
   Ez manapság már nem könnyű kérdés. Szerintem két fő szempont van. Az első; ismert márka legyen, hogy lehessen alkatrészt kapni hozzá, ha elromlik. A második;a legtöbb garancia időt adják az adott készülékre.

 9. Kedves Uram!
  Whirlpool-Bauknecht sütőnk (feltételezhetően) áramszünet után nem indul el. A kijelzőn ” STOP” felirat látható, sem a hőfok-szabályzó gomb, sem pedig a funkcióválasztás-gomb nem reagál. Más oldalakon olvasott megoldásokat próbáltunk, de nem sikerült ezzel sem elindítani. (0. állapotben az alatta lévő ” funkció-megerősítő ” gombot megnyomni) Köszönöm.

  • Kedves Hölgyem!
   Egész pontosan az időt kell beállítani az órán ahhoz, hogy tudja használni a sütőt. A funkció választó kapcsolónak ez alatt valóban nullán kell állnia. Kellene ismernem legalább a típust ahhoz, hogy meg tudjam mondani, mely gombokat kell a pontos idő beállításához használni.

 10. Kedves Antal!
  Electrolux ewf 1062 edu mosógépnél (2014.szeptemberében vásárolt) . A dobból kijött az egyik műanyag ( nem tudom,hogy hívják kb.20cm-es lyukakkal ellátott háromszög alakú sínszerű valami). Ez a meghibásodás beleférhet a garanciába? Lehet javítani? Vagy nem is kell hozzá szerelő, esetleg csak vissza kell pattintani? Köszönettel: Sárközi Edit

  • Kedves Edit!
   Szerintem pattintós, de elképzelhetőnek tartom, hogy letört róla a rögzítés, és ezért jött ki a helyéről. Szerintem mindenképpen keresse meg a garanciális szervizt!

 11. Tisztelt Uram!
  Candy CDPE 6320-as mosogatógépem van.Mostanában a 60 fokos programot nem tudja mindig jól befejezni ,csipog,villog a program végén. De érdekes módon nem mindig, 2-3 naponta. A többi hőfokon nincs probléma. Már vettem komplex finish tisztítót is bele,de utána is ugyanaz van. Várom válaszát! Köstönöm szépen!

 12. Szép napot!
  Egy kérdéssel fordulnék Önhöz, mert a mosogatógépem újabban azt hiszi, hogy olyan vicces dolog hibátlanul működni, amikor itt van a szerelő, amikor pedig nincs, akkor lehet sztrájkolni. Egy Electrolux Intuition-ről van szó, alig múlt kétéves. A hiba a következő: indításkor szépen leereszti, beengedi a vizet, elindul a dolog, aztán – ha egyáltalán eljut addig – a tabletta bedobása után megáll az élet. Csak zúgás hallatszik, illetve olykor csattog-kattog, dübög, mintha valami kapcsolni akarna, de nem tud. Ha nagy nehezen mégis elindul, akkor általában végigmegy, de esélyes, hogy nagy kattogva megint abbamarad a munka. A program végén szépen leengedi a vizet, ahogy kell. A szivattyú jó, a fűtés is megy. 50-ből egyszer (mint ma reggel is) tökéletesen működik, de a többi esetben csak szerencsétlenkedik. A szűrő tiszta, a lapátokban sincs dugulás. Én erre a kattogó-csattogó hangja lennék kíváncsi, hogy mit akar akkor csinálni, mi nem indul el? (Szerelőt ugyan ismét hívok, de biztos vagyok benne, hogy megint tök jól fog menni a gép, aztán hoppon maradok, viszont így legalább tudnék mondani neki valami értelmeset nő létemre, hátha ezúttal nem legyint rám.) Köszönöm szépen, ha válaszol. Szép napot! Zsuzzs

  • Kedves Zsuzzs!
   Olyan kedves volt ahogy írt, hogy örömmel válaszolok 🙂 Nos szerintem valami idegen tárgy, pl. üvegszilánk, vgay csontdarab lehet a keringető szivattyúban, ami időnként megállítja azt. Természetesen nekem is látnom, hallanom kellene a mosogatógépet, hogy biztosat tudjak mondani.

 13. Jó napot kívánok!
  Lenne egy olyan problémánk hogy nemrég nincs egy hónapja és vásároltunk egy Indesit tipusú előltöltős mosógépet és észrevettük hogy mostanában alul kissé folyik a víz leginkább centrifugálásnál észrevehető. eddig nem tapasztaltunk ilyen problémát és mivel garanciás így nem is merek hozzányúlni de kicsit idegesít ez a probléma mert nem egy olcsó gépről van szó és ráadásúl újnak mondható. esetleg tudna tanácsot adni hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?

  • Üdvözlöm!
   Egy új gépnél ez nem jellemző. Látnom kellene ahhoz, hogy meg tudjam mondani, honnan folyik. Mivel garanciális a készülék, így azt javaslom, hogy a márkaszervizt keresse meg!

 14. Kedves Antal!
  A mai mosás után vettem észre, hogy a mosógép öblítő rekeszében víz áll. Ennek mi oka lehet, és hogyan tudnám megjavítani? Válaszát előre is köszönöm, Orsolya

  • Kedves Orsolya!
   Nagy valószínűséggel a mosószer adagoló rekeszt kell kitisztítani úgy, hogy kiveszi az egész fiókot a helyéről, majd a kis műanyag darabot, hengert is az öblítőszer rekeszből. Az alatt van egy cső, azt kell átmosni, és a hengeres részt is. Úgy tudja leellenőrizni, hogy megfelelően működik-e, hogy a tisztítás után összerakja, és a csapból csurig tölti az öblítőszer rekeszt vízzel. Ha ez után alul kicsorog az összes víz, és elfogy a rekeszből, akkor ez a része rendben lesz.

 15. Üdözlöm!
  Van egy aeg beépített mosogatógépünk, ami hangos kerepelő hangot ad, de csak a szárítás ideje alatt. Minden program végig megy és szépen is mosogat, de jó lenne tudni azt, hogy mi okozza a zajt és ha lehet javítani azt. Válaszát előre is köszönöm.

  • Tiszteletem!
   Jó lenne tudni legalább a típust, de feltételezem, hogy ventillátoros a szárítás, így lehet hogy azt kell cserélni. Természetesen biztosat csak akkor tudok mondani, ha én is hallom a hangot.

 16. köszönöm válaszát de énis ugy látom hogy pont az illesztésnél csöpög mért van ez vagy miképp lehetne orvosolni válaszát köszönöm elöre is vagy ez igy van jól?

 17. Jó napot kedves Antal!
  Van egy Samsung FN320-t mosogatógépem,idáig jól működött de mostanában beindult a hibagyártás :/, először csöpögött alul a víz és mindíg megállt a program, megjavítottam. Közben a szivárgás okozta korróziótól nem működött a hőmérsékletérzékelő csatlakozója, levágva,csokival összekötve,ez is megoldódott. De hát ugye hogy nehogymár jó legyen most meg azt csinálja, hogy elindítom, elkezdi szívni a vizet, megjelenik a csap lámpa,leáll, újból megpróbálja, majd kiírja a 4E hibajelzést és kiszivattyúzza a vizet, azt írja a kézikönyv hogy a vízelllátással van a gond, de vizet kap rendesen és dugulás sincs a csatlakozásnál, hát eddig terjedt a tudományom :(, keresgettem interneten, de nem igazán tudom mit lehetne csinálni. Nagyon megköszönném ha tudna tippeket adni, az a baj hogy ausztriában élek és nem igazán tudnám hazaszállítani. Egyébként igazán rendes Öntől, hogy ennyi embernek segít a problémákban 🙂 a nevükben is köszönöm

   • na időközben megjavult 😀 lehet ahogy forgattuk valahova víz ment, az aquastop szelepnél is volt egy kis víz amikor szétszedtem a csövet, lehet az nem engedte tovább a vizet mert azt hitte hogy ereszt a csap, aztán miután kiszáradt éjszaka azóta jó 🙂 köszönöm a választ

 18. Üdvözlöm!
  Electrolux EWS 106410 W mosógépnél a következő jelenséget vettük észre pár napja. A program végeztével a kijelzőn a számláló nem ugrik le automatikusan 0.00-ra, hanem 0.01 percnél megáll. A program végeztével nincs mosást végző hangjelzés sem, de a megfelelő idő eltelte után mégis nyitja az ajtót, ellenben a számláló még mindig 0.01-en áll. Továbbá a kis kulcs és a program indító gomb is villog még, amikor már nem kellene neki. Igazából használható a mosógép, de nem szeretnénk ha komolyabban meghibásodna a további használattól. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Mihály

 19. azt szeretném megkérdezni hogy GORENJEWS41101 tipusu mosogépünk van minden programot tökéletesen végigcsinál viszont az aljábol csepeg a viz keskeny mosogép nincs vizszintben? vagy mibaja lehet csak alul a lábánál látom egy hejen válaszát elöre is köszönöm

  • Több helyről is folyhat, pl. egy sérült gumicsőből, vagy valamelyik illesztésnél, stb. biztosat akkor tudnék mondani, ha szétszedem a mosógépet.

 20. Jó napot kívánok!
  Lenne egy Siemens WT46W561BY szárítógépem ami zárlatos lett. A motorjáról, a klíma kompresszoráról és a hűtő ventilátorról is lehúztam a vezetékeket de még mindig leveri a biztosítéket. Miben lehet még zárlat? Üdv.

 21. Kedves Uram!
  Fagor FE-1158 elöltöltős mosógépem dob-hajtó motorjához szeretnék bakelitházas szénkefét. Cod.: 905110800 Szívességét előre is köszönöm! Tisztelettel: Csillag István

  • Üdvözlöm!
   A Sini kft-nél, vagy a Szabó familia kft-nél kap hozzá, bár nem tudom, hogy kipostázzák-e. Engedelmével az Ön telefonszámát, és címét nem jelenítettem meg.

 22. jó napot! Samsung wf1600nhw típusú mosógép centrifugálásnál 11.percről visszaugrik a 12.percre nem engedi tovább ki a vizet valami megoldás?

  • Jó napot kívánok!
   A hiba javítása jelenti a megoldást. Javaslom, hogy ellenőrizze a mosógép szűrőjét, illetve ha a kifolyó cső fali szifonba csatlakozik, akkor azt is.

 23. Jó napot kívánok!
  Elnézést kérek, de lenne egy kérdésem. Van egy Whirlpool ADP 4415 márkájú mosogatógépünk, amelynek egyfolytában világít az öblítőhiányt jelző gombja. Hiába öntök bele öblítőt ugyanúgy világít. Kérem ha tud segítsen hogy mi lehet a baja. Előre is köszönöm! Tisztelettel: Czirokné Lőrincz Éva

  • Üdvözlöm!
   Köszönöm, hogy megkeresett a kérdésével. Nem tudom mennyi öblítőt önt a rekeszbe. Jelölve van a maximum szint, addíg fel lehet tölteni. Ha úgy is világít az öblítő hiányt jelző lámpa, akkor lehet az adagoló hibás, de lehet még kontakt hiba, vagy akár vezérlő elektronika hiba is.

 24. Üdvözlöm!
  Van egy elektrolux ewt 1050 tipusú mosógépem. Villog az ajtónyitás-öblités-dsp gomb, a mosógép nem indul. Nagy lehet a baj? érdemes javittatni? Válaszát előre is köszönön

 25. Üdvözlöm! A Szárírógépemből ma vizesen vettem ki a ruhàkat,illetve nedvesen. Észre vettem hogy a a dob széléhez felcsavarodott egy pulcsi zipzàras része. Mivel pont ez a ruha volt fontos szàmomra egy màsik pulcsival vissza tettem, amikor észre vettem, hogy nincs zaj a dob nem forog. Hiba kodot nem ir ki. A Szárírógép ariston tîpusú. Tudna segiteni mi lehet a problema?

  • Jó napot kívánok!
   Elképzelhető, hogy az ékszíj elszakadt, de látnia kell a szerelőnek, hogy pontos hiba megállapítást tudjon végezni.

 26. Tisztelt Uram !
  Az alábbi problémával fordulok Önhöz: LG Direct Drive WD-14379 FD elöltöltős mosógépem van. Az öblítőt már a mosás legelején leszívja. A max jelzésnek még a közelébe sincs, nem tudom mi az oka , kipucoltam a tartályt is. Válaszát előre is köszönöm: Üdvözlettel: Tarczal Mónika

  • Tisztelt Hölgyem!
   Valószínűleg a mosószer adagoló felső részét kell kitakarítani, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

 27. Szép jo napot. Van egy awm 8122 6k whirlpoll mosogépünk és az a problémája hogy, centrifugálásnáll elkezdalull szikrázni és patogni a program utolso két percében köszönöm elöre is a segitségét. tisztelettel kiss szabó béla.

 28. Szép napot! Van egy 8 éves Indesit witp 102 EU mosógépem, és nem hajlandó a vizet felfűteni. Pl.: 60 fokra állítva csak 40-45 fokig melegít. A fűtőszál mosás közbeni feszültsége 110 V, lehet hogy csak félfázist kap? Köszönettel: apapa

 29. Tisztelt Szerelo!
  Zanussi mosogatogep zdt16015fa tipusu i30 hibakod. Egyszer mar hivram szerelot,Meg garancialis. Kitisztitotta, megjavult. Azota is rendszeresen visszater a problema, szinte hetente. altalaban 24 ora elteltevel ismet mukodokepes. En is rendszeresen tisztitom, mosom as also szurot ill forgo vizszorot. Van e lehetoseg a hiba tartosabb megoldasara pl erzekelo kiiktatasara, vagy a hibakod itthoni torlesere. Talaltam tablazatokat leirasokat hibakod torlesere, de az enyemen nincs s1 gomb sem tarcsa, gondolom regebbi szeriakrol szol a fellelheto leiras. Persze most is garancialis meg, alig mult 1 eves, de nem tul jok az erzeseim, ha igaz kell hasznalnom majd eveken át. Az i30 hibauzenetet folyamatosan szorcsogo hangu szivohang kiseri, semmi nem segit csak aramtalanitas Sajnos jelenleg a 24 oras szunet utan sem hajlando a hibauzenetet abbahagyni pedig kimostam.

  • Tisztelt érdeklődő!
   A “,30” az elárasztás-védelmi kapcsoló aktivitásakor látható a kijelzőn. Ennek oka valószínűleg az, hogy valamilyen okból víz kerül a kapcsolóhoz. Pl. folyik valahol a gép, vagy túltöltődik vízzel, esetleg túlhabzik benne a víz, stb. Ennek okát kell kideríteni. Amig garanciális, addig a márkaszervizt kell hívnia, mert én csak fizető javítást tudok vállalni.

 30. witp 82 mosogépen a mososzertarto tisztitása kőzben a mükődtető gomb leszabadult és a dob és a garat kőzőtti résen a dob alá esett . A tisztito nyiláson keresztül nem találtam meg . Nagyon kőszőnnék hasznos tanácsot az eltávolitás lehetőségére

 31. Tisztelt Varga Antal!
  ARISTON FM 51 R típusú elektromos sütőm van. Most éppen 15 éves. A működésével semmilyen problémám nincsen, teljesen jól funkcionál még mindig, azonban a külső sötétített üvege darabjaira tört. Kérdésem az lenne, hogy lehet e üveget cserélni, ha igen akkor mennyibe kerülhet szereléssel együtt, vagy egyszerűbb, ha új sütőt veszek. Válaszát előre is köszönöm! Schneckné B Judit

  • Tisztelt Schneckné B Judit!
   Talán még lehet hozzá kapni üveget, de szükségem van a készülék adataira, a beazonosításhoz. Kérem küldje el e-mailben az adattábláról készült fotót, vagy az azon szereplő 11 jegyű számsort, és akkor meg tudom nézni hogy van-e, és hogy mennyibe kerül hozzá az üveg.

 32. Tisztelt Varga Úr!
  Kis családunkat szolgája már jó pár éve egy LG F1068QD elöltöltős mosógép. Az utóbbi időkben felfigyeltem, hogy a mosóvíz kiszivattyúzásakor súrlódva sípoló hangot hallat. Mi okozhatja, és mi lehet az orvoslása? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Végvári Zoltán

  • Tisztelt Végvári Zoltán!
   Lehet ürítő szivattyú hibás, de csak akkor tudnám megmondani pontosan, ha én is hallanám a hangot a helyszínen.

 33. Tisztelt Antal!
  Van egy Hotpoint típusú mosógépünk, mellyel az a problèma, ha beàllítom bàrmely mosási programot megàll a mosásnàl.Nem lèp tovàbb az öblítésre és centrifugázásra, de az összes led villog narancssárgàn. Majd ha kikapcsolom s beállítom az öblítèst s ugyanezt eljátszom a centrifugázással úgy mükődik. A szűrőt kitakarítottam s így sem mükődik egy program alatt a 3 mosási funkció. Várom vàlaszàt

 34. Azt szeretném megtudni, hogy az AWZ 8678 Whirlpool típusú szárítógépben hol találom a biztosítékot, mert se kép, se hang! Úgy gondolom, ezzel történhetett valami.
  Köszönettel: Dóra György

  • Szerintem olyan biztosíték nincs benne, amire Ön gondol. Javaslom, hogy bízza a hiba megállapítást, és a javítást szakemberre!

 35. T cím!
  Siemens indukciós főző lapunkat nem tudjuk bekapcsolni. Egy kulcs jelenik meg, sajnos leírásunk nincs költözés miatt. Ha tud segíteni, meköszönjük. Üdvözlettel Pryma család

  • T. érdeklődő!
   Sajnos én sem tudom fejből, hogy mely gomb kombinációval lehet feloldani a gyermek zárat. Próbálja megkérdezni a BSH márka szervizt, hátha ott tudnak segíteni.

 36. Van egy whirpool ADP4737 mosogatógépem. A hiba hogy felszívja a vízet de amikor a karok fele kéne továbbitani akkor csak megy a szívattyú. Az alsö kar levéve és úgy megnézve éppen hogy picit megemeli a víz szintet de a karig nem jút el. Mi lehet a hiba? Az baj lehet hogy nem az aqva stoppos csővel szereltem össze? Esetleg hogy fektetve szálitottam?

 37. Tiszteletem Antal úr!
  nekem egy Indesit mosógépem van,ami bekapcsolás után egyből a szivattyú kapcsol be és az megy egyfolytában. Vizet sem enged be. Csak a szivattyú megy. Segítségét előre is köszönöm.

 38. Tisztelt Varga Antal!
  Mosógatógépem típusa Candy Evo Space,CDP4609 X. Nem indul el semmilyen program,csak búgó hangot ad ki. A legutolsó használat végén víz maradt a gép aljában, és az előáztató gomb folyamatosan villogott. Ilyenkor mi a teendő? Előre is köszönöm.

  • Tisztelt Rodek Dalma!
   Szerintem elakadt az ürítő szivattyú valami miatt, és ezért nem tud leürülni a víz a mosogató gépből. Javaslom, hogy a javítást bízza szakemberre!

 39. Tisztelt Varga Antal! A kérdésem az hogy a mosogatógépünk egy darabig müködik és egyszer csak leveri az áramot. arra szeretnék választ hogy mit csináljak.

  • Tisztelt Berecz Lászlóné!
   Valószínűleg a fűtés körben van hiba. Javaslom, hogy a hiba pontos megállapítását, illetve a javítást, bízza szakemberre!

 40. van egy indesit WD84T mosó szárítógépünk amin ha a programkapcsolot beállítjuk mosáshoz csak elforog, nem tőlt be vizet semmilyen formában. A vizccapot ellenőriztük nincs semmi baja. mi lehet a probléma?

  • A programválasztó gomb körbe forgása valamilyen hibát jelez, de pontosan csak a helyszíni hiba megállapítás alkalmával tudom megmondani, hogy mit.

 41. Van egy Electrolux ESF 65040 W tipusú mosogatógépem amin tönkrement az aqua stop ami a bejövő csövön van. A szerelő rátett egy sima vízcsövet és azt mondta, hogy egy belsővel helyettesítette ezt az alkatrészt. Nem gyárit tett a helyére. Visszahozta és a kipróbálás során ami egy rövid mosás (37 perc), még 10 sem telt le elkezdett a ajtó fölötti vezérlőpanel füstölni. Valószínűleg ennek a nem olcsó alkatrésznek annyi. A kérdésem lehetséges-e hogy összefüggésben van-e a nem megfelelő alkatrész beépítése ezzel a problémával? Vagy egyáltalán lehetséges egy ilyen belső aqua stopot beépíteni? Már a bekapcsoláskor nem a megszokott módon indult el. Esetleg az aqua stop hiánya okozhatta-e a vezérlőpanel leégését? Köszönöm a válaszát.

  • Nos én nem szeretnék itt igazságot tenni. A vezérlő elektronika lefüstölését sokminden okozhatja, pl. egy nem megfelelő alkatrész beépítése, vízfolyás, valahol egy elektromos zárlat, vagy egy alkatrész meghibásodása. Én nem tudom, hogy mit, és hogyan szereltek azon a gépen, de egy biztos: lehet barkácsolni, de én biztosan a gyári csövet építettem volna be. Egyébként szerintem még egyszerűbb is a gyárit beszerelni, mint más módon megoldani.

 42. Üdvözlöm whirlpool awm 6419 mosógépem van, mosás közben megállt, azóta se kép, se hang, semmit nem reagál a kapcsolásokra. Pedig az aljzatban van feszültség. Olvasgattam, és írják, hogy a tápban lehetséges a probléma. Érdeklődöm, hogy ennek milyen nagyságrendű lehet a csináltatása, mert egy szerelő 15000-et mondott. Előre is köszönöm válaszát. Sípos

  • Jó napot kívánok!
   Szerintem ez a gép AWE 6419 típusú, nem AWM. Ha így van, akkor biztosan vezérlő elektronikát kell javítani, és szerintem a tizenöt ezer forintos javítási költség elfogadható.

 43. Bosch classicxxx tipusú mosógépem van. Nem tudok mosni a dobja nem forog mosás közben csak halk kattogást lehet hallani. De ha üresbe elindítottam akkor viszont forog. Mi lehet a baja; z ékszíjjat megnéztem nincs leesve

 44. Tisztelt Varga Antal!
  Whirlpool AA osztályú felültöltős mosógépem van van, amit nagyon szeretek. Most az a probléma adódott, hogy minden programon végigmegy, de a szivattyúzásnál megáll és mos tovább. Kattannás hallatszik, de a gomb nem megy tovább. Kézi kapcsolással a centrifugálásra állítom, de ezt a műveletet sem csinálja. Mi lehet az oka? Gondolom ha nagyobb baja lenne, egyik programot sem vinné tovább. Válaszát előre is megköszönve Tisztelettel: Takácsné Anikó

  • Üdvözlöm!
   Jó lenne tudnom legalább a típust, de feltételezem, hogy az ürítéssel van probléma. Azt javaslom, hogy nézze meg a mosógép szűrőjét (elöl, alul) hogy nincs-e eltömődve, valamint ha a kifolyó cső fali szifonba csatlakozik, akkor érdemes lehúzni onnan a kifolyócsövet, és úgy kipróbálni egy programot.

 45. Üdvözlöm! Tanácsát kérem,mert van egy Fagor CH 54 MB típusú gáztűzhelyünk 2004-ben vásároltuk. Az elektromos sütővel van probléma. A légkeverést nem tudom használni régebben,de most meg az alsó fűtés sem megy.Ön szerint lehet-e még ehhez alkatrészeket kapni,érdemes-e költeni rá? Külsőleg szép,rendben tartottam. Köszönöm válaszát:Jutka

  • Jó napot kívánok!
   Van hozzá minden ami kellhet, de látnom kell a gépet ahhoz, hogy pontosan meg tudjam mondani a hiba okát, és azt, hogy mennyibe kerül a javítás. Hogy megéri-e azt a hiba megállapítása után Ön tudja majd eldönteni.

 46. Tisztelt Varga Antal!
  A mosógépünk egy Indesit WITP 102 modell. Eleinte nagyon jól dolgozott de gyakori hibák és javíttatások ( többek között motorcsere 2X ) megingott a bizalmunk a márkával kapcsolatosan, de már a szerelővel kapcsolatban is aki eddig gondozta gépet. Most a program nem megy végig, azaz nem pörög fel a centrifuga, hanem alacsony fordulaton forog a végtelenségig , vagy amíg tovább nem kapcsoljuk. Eleinte alacsony töltetnél, illetve rövid programnál csinálta. Teletöltésnél és jól megrakva végigment. Most bármilyen töltettel, illetve bármilyen programon vagy végig megy vagy nem. Mosó-szárítógépet szeretnénk vásárolni, de megtartanánk a régit tartalék gépnek. Tehát a kérdéseim a következők: Árban leginkább elérhető kombi gép az Indesit. Meg szabad-e vásárolni ezt a márkát? Érdemes-e a javíttatni a régit, mi lehet a hibája? Várom válaszát. Köszönettel: Krizsán György

  • Tisztelt Krizsán György!
   Szerintem manapság már mindegy, hogy milyen márkát veszünk, inkább a legtöbb garancia idő a fontos. A régi gépen ha cseréltek motort (feltéve, hogy újat raktak bele) akkor meg lehet próbálni még az ékszíj cserét, de az is lehet, hogy vezérlő elektronikát kell cserélni, ami viszont nem olcsó. Ha nincs hiba jelzés, akkor valószínűleg úgy érzékeli a gép, hogy nincs elrendeződve a ruha a dobban, és emiatt nem pörgeti fel azt a centrifuga fordulatra.

   • Tisztelt Varga Antal
    Köszönöm a válaszát. Én is úgy gondolom, hogy Európában és hazánkban is sok százezren használják az Indesitet megelégedésükre. Én biztosan kifogtam egy problémás darabot. Így nyugodtabban veszek új Indesit gépet.

 47. Tisztelt Uram !
  A tanácsát szeretném kérni most cserélték ki a mosogatógépünket egy ELEKTRABREGENZ -re. Azt vettük észre, hogy ha a rendes medencés mosogatóban mosogatunk akkor 1-2 nap alatt a mosogatógép aljába vissza folyik a víz. Az előző gépnél nem volt ilyen probléma, a lefolyó nincs eldugulva. Nem értem miért folyik bele a víz? Várom válaszát! Köszönöm! Üdv Zsolt

  • Üdvözlöm!
   A mosogatógép kifolyó csövét úgy helyezze el, hogy a mosogató szifon csatlakozástól indulva felfelé íveljen! Az ív felső része magasabban legyen, mint a kézi mosogató tálca aljának szintje. Ha nincs eldugulva a lefolyó, akkor ez meg fogja oldani a problémát.

 48. Tisztelt Cím!
  Az a kérdésem hogy elektromos kerámia főzőlap eltört, van másik főzőlap mivel lehet ráragasztani a régi helyére? Milyen fajta ragasztó vagy sziloplaszt kell hozzá?

  • Tisztelt érdeklődő!
   Ha ugyanaz a készülék, akkor elvileg lecsavarozható az üveg, a keretével együtt. Persze ez attól függ, hogy milyen főzőlapról van szó. Én ragasztani nem szoktam, de gondolom valamilyen hőálló szilikon megfelelő lehet.

 49. Üdvözlöm!
  Electrolux EWB 105405 W típusú felültöltős mosógépem van. Egy ideje azt tapasztalom, hogy a mosógép aljában a program lefutása után víz marad. Ezt akkor vettem észre, mikor kiemeltem a szűrőkosarat és akkor láttam meg, hogy alatta áll még víz (kb. 2 dl) a gép aljában. Esetleg a kifolyócső elhelyezése nem megfelelő vagy más probléma lehet?
  Válaszát előre is köszönöm!

 50. Tisztelt Varga Antal!
  A bérlakásban, ahol élek van egy beépített sütő. Electolux márkájú, villannyal működik. Sajnos több információm nincs róla. A probléma, hogy amint eléri a 200 fokot és tartósabban megy, önmagától lekapcsol, majd ki kell hűteni és csak úgy lehet újra bekapcsolni. 200 fok alatt kiválóan működik, sosem kapcsol le. Javasolták, hogy az időzítőt használjam, hátha az szükséges a működéshez, de időzítővel is lekapcsol 200 foknál kb. 10 perc után. Lehet hallani egy kattanó hangot, mintha lekapcsolna valami, de a világítás, minden elmúlik belőle, és nem lehet bekapcsolni többet, csak mikor teljesen hideg a sütő. Esetleg lenne ötlete mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm, Üdv, Csilla

  • Tisztelt Berkes Csilla!
   A kattanó hang a hőkioldó hangja, ami lekapcsol, mert tólmelegszik. Ennek oka, hogy a palásthűtés, vagy a hőfok szabályzás nem működik. A helyszínen tudok pontosat mondani.

 51. Üdv! Egy kérdésem lenne ,van egy fagor FCH-850 típusú mosógépem és .Egyszerűen ezt csinálja:beállítom a programot bekapcsolom elindul a víz beengedése és amikor forogni kéne a dobnak egyszerűen kattan egyet és nem indul el a mosás .Ha úgy hagyom hosszabb ideig , akkor pedig egy 15 perc múlva lestoppolja magát és kész. Válszát előre is köszönöm

 52. Kedves Antal!
  Fagor FE 1158 mosógépem zárlatos ajtózárját cserélem. A bowden burkolata a kapcsoló műanyagvájatába volt szorítva. Kissé figyelmetlen voltam szétszedéskor, nem emlékszem pontosan, mind a kettő vájatba be volt e szorítva a bowden burkolat. Meddig érjen a burkolat és hogyan tudnám a műanyag vájat eltörése nélkül beleszorítani a helyére? A bowden egyik végén pici tüske van, ennek van jelentősége? Előre is köszönöm válaszát. Tünde.

  • Kedves Tünde!
   A bowden végén lévő pöcök legyen a belső vájatba akasztva, a bowden burkolata pedig a külsőbe üljön bele. Szerintem az ajtózárat az után csavarozza a helyére, miután benne van a bowden. Ha nem boldogul, akkor inkább hívjon szerelőt!

 53. Tisztelt uram !Megtudna mondani hogy Bosch Wol1650PL tipusu mosogepben milyen ekszij van? Mert kaptam viszont nincs benne az ekszij valaszat elore is koszonom

 54. Helló Tamas vagyok azt szeretném kérdezni hogy egy barátom vett új mosógépet és a szállítási dob merevítőt nem vette ki úgy mosott vele csak centrinel kezdett el zörög ni és elmaszni a mosógép de azonnal ki is kapcsolta majd ki lett véve a merevítő utána szépen centrizet .kérdésem ugye komoly kár nem keletkezett a dobban? Vagy ilyesmi ismétlem nagyon rövid ideig ment úgy a centri Köszönöm a választ előre is

 55. Kedves Antal!
  Van egy Candy szárítógépünk. Ma amikor a 4. program a vége felé közeledett, a gépen minden lámpa pirosan világított. Nem mertem azóta bekapcsolni. Mi lehet a hiba? A szösz tartályt és a vizes tartályt minden alkalommal kitisztítottam. Túlmelegedett volna? Várom válaszát! Üdvözlettel: Angéla

  • Kedves Angéla!
   Kérem keresse meg Katona Antal kollégámat, a 06 20 923 8719 telefonszámon! Ő foglalkozik a szárítógépekkel, és biztosan tud Önnek segíteni.

 56. Üdvözlet Varga úr ojan kérdésem lene hogy vanegy hidraforom és szimeringes let és nem tudom leveni a viz lapatot mer van egy piztonsagi ék hogyan lehet leveni ? Köszönöm eloreis

  • Tiszteletem!
   Csak háztartási gépeket javítok, úgy mint mosógép, mosogatógép stb. Hydrofort nem, ezért nem tudok Önnek segíteni.

 57. üdvözlöm.kérdésem az lenne hogy van egy elöltöltős mosógépem. a programkapcsolót melyik irányba lehet tekerni?óramutatóval megegyező irányba? lesz vlami baja ha a másikba van tekerve? válaszát köszönöm

  • Jó napot kívánok!
   Ez márkától, illetve típustól függ. Van amelyiket lehet mindkét irányba, de általában jobbra, az óra mutató járásával megegyező irányba kell tekerni. Ha ellenkezőleg nem lehet, akkor ne erőltessük, mert károsodhat a program választó gomb, vagy rosszabb esetben a program kapcsoló.

 58. Üdvözlöm!
  Nekem is bosch mosogatógépem van,a gondja,hogy leereszti a vizet,nem marad a gépbe semmi,ha feltöltöm azt is kiüríti,nem viszi tovább a programot.Minden programot vízleeresztéssel kezd,nem tölt utána. Megúszhatom ürítő szivattyú cserével? Köszönöm Fecó

  • Tiszteletem!
   Ha leürül a víz, akkor az ürítő szivattyúnak nem lehet baja. Valószínűleg a vízbeeresztő szeleppel van baj, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

 59. Kedves Antal!

  Fagor fe-428-as tìpusù gèpem ruhàval megpakolva nem forog,ruha nèlkül tökèletesen működik.levettem a hàtlapjàt de az èkszìj nem laza ès nincs elszakadva.kiporszivòztam hàtha a por miatt nem jò az èrintkezèse a kàbelekek,de utàna se semmi.az aljàn kitekertem a vizszűrőt hàtha el van dugulva de semmi.mi lehet a baj?mit tehetek mert se szerelőre nincs pènzem sem màsik gèpre!előre is köszönöm vàlaszàt!Tisztelettel:Àgi

 60. Kedves Varga Úr!
  Siemens E 12-14 mosógépem meghibásodott.Hibajelként a centrifuga fordulatok ledjei valamint a wasching funkció ledje villog.A motorját megnéztem teljesen elkoptak a szénkefék így azokat cseréltem és leszabályoztam a kommutátort is.A hiba továbbra is fennáll az ajtóretesz kapcsoló nem zár be(a kapcsoló egyébként működik) és a fent leírt ledek villognak folyamatosan.Van esetleg valami ötlete,tippje?Köszönöm!!!

  • Kedves Antal!
   A motor külön kiszerelve működik és a vezetékeit is végig mértem szakadásra.A többi perifériát is leellenőriztem a vezetékekkel együtt se szakadást se testzárlatot nem találtam.Elképzelhető,hogy az eredeti hiba ugyan ki lett javítva,de a hibakód nem törlődik és resetelni kellene(mint pl. egyes Whirlpool gépeknél)?Esetleg hibakód táblázat van ehhez a típushoz Önnek?Tudom,hogy jobb lenne látni hozzá a gépet,de a távolság miatt ez sajnos kizárt.

   • Kedves István!
    Valószínűleg törölni kell a hibakódot, de hogy azt ezen a gépen hogy kell, azt nem tudom. Esetleg próbálja meg a Siemens márka szervizt megkérdezni, hátha ők meg tudják mondani.

  • Tisztelt Varga Antal!
   István nevű kérdezőnek a Siemens E 12-14 típusú mosógép kapcsán szeretnék segíteni.A hibakód törlése ezeken a gépeken a következő:Ablak bezár,majd programválasztó off állásra,ezután programválasztó hat órai állás(legalsó pozíció),majd centrifuga fordulatválasztó lenyom és nyomvatart legalább 10 másodpercig,ezután programválasztó egyel tovább hét óra irányába,majd centrifugagomb elenged és kikapcsolás.Ezután ki lehet választani az új programot.

 61. Tisztelt Varga Úr!
  Vagy egy NEFF mosogatógépem. A következőt csinálja: amikor kész a program a vizet nem nyomja ki. Azaz háromszor egy picit kilök aztán e25 kód. A szivattyú motort már kicseréltem. A csövek makulátlanul tisztán átjárhatóak. Ha megdöntöm a gépet hogy a szivattyúházban ne legyen víz, akkor a program végig fut 0 percig. Mintha túl gyenge lenne a víz kinyomásához. típusa s41m68n0eu14
  Közönöm válaszát.

  • Tisztelt Guttmann Úr!
   Szerintem van valami idegen tárgy a szivattyú házban. Ha az ürítő szivattyú új, akkor nem valószínű hogy az hibás. Lehet még vezérlés hiba is.

 62. Volna egy ZWF-1026 zanussi mosógépem. A kérdésem a következő. A dob nem forog csak egy irányba elektronika hibára gyanakszom. Szét szedtem az elektronikán égés nyom látszik javítható vagy sem .üdv GYURI.

 63. Tisztelt Antal!
  Van egy gorenje wa614 syw mosógépünk. Egyik nap megszorult a dob nem fordult semerre. Kicseréltem az egyik csapágyat ami ludas volt ill. volt zokni is ami megszorította. Most viszont össze szerelésnél lejjebb van a dob mint kéne. Lehetséges hogy a lengés csillapítók adták meg magukat és azért van lentebb a dob? Ez a jelenség fennáll a felső súly nélkül is.

  • Tisztelt Lajos!
   Elképzelhető, hogy az össze szerelésnél valami nem a helyére került. Szerintem a lengés csillapítók nem lettek rosszak attól, hogy kicserélte a csapágyat az üstben. Ha látom a gépet, akkor meg tudom mondani, hogy mi a probléma.

 64. Üdvözlöm,
  Van egy 15 éves Zanussi TL883CV felültöltős mosógépem. A probléma, hogy bármelyik mosási programra kapcsolom elindul a szivattyúja és nem áll le. A centrifuga program működik rendesen. Ha teszek bele vizet elkezd tekerni- mosni, a program addig megy amíg a szivattyúzáshoz ér, ott szintén folyamatosan megy a szivattyú és nem áll le. A vízszint kapcsolóba belefújva abbahagyja a szivattyúzást és elkezdi a tekerést-mosást és a fűtőszálat is bekapcsolja- Vízszint kapcsoló vagy programtárcsa lehet? A korára tekintettel a túl drága javítás nem biztos, hogy megérné. Köszönettel.

 65. Kedves Antal!
  Egy olyan problémám lenne, hogy rendelkezem egy ARISTON LI 680 PLUS (AAA) tipusú mosógatógéppel aminél azt vettem észre, hogy állandóan világit a só jelző lámpa pedig a tartály tele van sóval. Mi lehet a hiba? Válaszát előre is köszönöm.

  • Kedves János!
   Valószínűleg a sótartály érzékelője hibás, de attól nyugodtan használhatja a mosogatógépet, mert a működést nem befolyásolja a sóhiány kijelzés.

 66. Üdvözlöm !
  Olyan kérdésem lenne,hogy felültöltős mosógépemnek letörött az ajtónyitó (nem tudom a nevét) kis valamije, így el sem indul a gép. Ilyet lehet valahogyan javítani? Válaszát előre is megköszönöm.

 67. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy 10-éves bosch mosógatógépem,ami eddig nagyon jól működőtt. Most úgy nézki hogy elakadt a program,úgyan azt csinálja,nem lép tovább, jól gondolom a program motorral lehet gond?Kérdésem érdemes megcsináltatni,mivel gondolom ha program kell hozzá az elég drága vagy jobban járok egy újjal. Köszönöm.

  • Tisztelt Hita!
   Nem biztos, hogy program kapcsoló baja van, de persze biztosat csak akkor tudok mondani, ha láttam a mosogatógépet. Ha mégis a vezérléssel van probléma, az valóban nem lesz olcsó. Ha szeretné megnézetni a készüléket, akkor kérem keressen meg telefonon!

 68. Tisztelt Uram!
  A gáztűzhelyhez mágneskapcsolót kellett szereltetni, ugyanis most ez az előírás. /A lakáson belül korszerűsítés folyik és csak így engedélyezték az új bekötést/. A mágneskapcsoló főzéskor igen csak forró lesz. A kérdésem, hogy normális jelenség ez? Válaszát nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Bánk Katalin

  • Tisztelt Hölgyem!
   Gondolom, hogy valamennyire melegszik egy mágneskapcsoló, de én azt javaslom, hogy inkább egy villanyszerelőt kérdezzen meg erről, vagy azt, aki felszerelte! Egyébként én nem is értek a gáz készülékekhez, mert csak elektromosakat javítok.

 69. Tisztelt Varga Úr.
  Van egy Whirlpool FL 5103-1000 elöltöltős mosógépem ami megadta magát. Mostam vele az eső mosás rendben lement kivétel a centrifugálásnál furcsa súroló halk hangot adott ki. A második mosást csak félig csinálta meg, megállt a 10 és az A közötti programnál és elkezdett szivattyúzni majd megállt. Mi lehet a gond? És még valamit ami az én hibám. Gondoltam a szűrőnél lehet gond ezért ki akartam venni de sajnos letörtem a tekerőjét és most nem tudom kivenni a szűrőt. Segítségét előre is köszönöm.

 70. Üdvözlöm! Kérdésem a következő lenne . Van egy Siemens festival mosogatógépem , amit nagyon szeretek nagyon szépen mosogat, most vettem észre, hogy az alsókar nem forog és ennek következtében ugye nem mossa el az edényeket . Mi lehet a baja? Üdvözlettel Márkusné

  • Jó napot kívánok!
   Vagy nincs a helyén a szórókar, de lehet váltó szelep hiba is. Ott kell lennem, hogy pontosan meg tudjam mondani.

 71. szia az lenne a kérdésem hogy van egy lyuk a hütűn ahol el kéne folyni a viznek de mindig áll a viz és ki kell törölni a hütűt mi a teendő.a választ elöre is kösszönöm

 72. Üdvözlöm. Az lenne a kérdésem hogy egy szétszedett kitakarított elin szárítógépben vadi uj fűtőbetétet(szálat),cseréltem és elindításkor egy pár másodperc után kikapcsol a fűtőszál merre keresgéljem a hibát?

  • Tiszteletem!
   SZerintem vagy a ventillátor nem megy, vagy valahol el van tömődve szösszel. Persze más is lehet, azt javaslom, hogy hívjon szerelőt!

 73. Udvözlöm!Gorenje Wa50100 előltöltős mosogépem van és az a probléma vele hogy belul a dob iszonyat budös.Kimostam 20százalékos ecettel(már többször is de utánna megszűnt a budös szag.)de most hiába mostam át a szag megmaradt! Kerestem rajta a szűrőt is de én nem találtam.Kérdésem hogyan vagy mivel lehet átmosni esetleg milyen modszerrel lehet kitakaritani a mosogépet h a szag megszűnjön.Válaszát előre köszönöm!

  • Jó napot kívánok!
   Próbálja meg egy marék trisóval, főző programon átmosni. Ha úgy sem szűnik meg a szag akkor nincs jobb ötletem.

 74. Üdvözlöm!

  Az alábbi problémával kapcsolatban kérnék segítséget:

  Van egy Whirlpool AWE 9727 típusú felültöltős mosógépünk. Tegnap, míg ment a mosógép, áramszünet volt, és nem fejeződött be a program (7 perc maradt hátra). Édesanyám másnap pakolt ki a gépből, mivel azt hitte lejárt a program, nem is indította újra, hogy befejeződjön. (a gép engedte is kinyitni az ajtót) Mikor a másik adag ruhát pakoltuk be, akkor tűnt fel, hogy még az előző program nem ért véget. Az útmutató szerint én töröltem a programot a “program törlése” gomb 3 másodpercig való nyomvatartásával. Viszont azóta bármeilyik programot is akarom elindítani, a start gomb megnyomása után a gomb világít kb 15 másodpercig, (ezalatt nem történik semmi, csak megjeleni a főmosást jelző ábra a kijelzőn), aztán elkezd villogni és nem csinál semmit a gép. Semmilyen hibaűzenet nincsen. Normális esetben a start gomb megnyomása után kattan egyet a zár és eltűnik a nyittott lakatot ábrázoló jel is a kijelzőről, majd elindul a program. Az útmutató szerint ez azt jelenti, hogy nincs lecsukva az ajtó. (pedig le van).
  Amit próbáltam:

  – más programokat futtatni
  – hosszan nyomva tartani a start gombot és úgy elindítani a programot
  – kitisztítani a szivattyú szűrőt
  – megnézni a vízvezetéket, hogy nem-e tört meg, nem a rakódott le valami a szűrőben
  – kihúztam 2 órára a konnektorból
  – kipróbáltam, mit csinál, ha nincs lecsukva az ajtó, és úgy indítom el (ugyenezt, tehát olyan, mintha úgy érzékelné, hogy nincs lecsukva)

  Előre is köszönöm a segítséget! Üdv.: Hunyadi Tamás

  • Tiszteletem!
   Próbálja meg azt, hogy eltekeri a program választó gombot valamelyik programra, megnyomja a start gombot, aztán nyomva tartja a reset gombot (ami a start gomb felett van) Ha ez megvan, akkor tekerje nullára a programválasztó kapcsolót, majd várjon 10 másodpercet, és aztán próbáljon új programot indítani. Ha nem indul, akkor ismételje meg az előbbieket, a reset gomb nyomva tartásától. Ha mindezek után sem megy, és szeretne szerelőt hívni, akkor kérem keressen meg telefonon!

 75. Üdvözlöm.AEG Favorit mosogatógépem van ,2 hete egy cső meghibásodása miatt elázott a konyhánk. Megrendeltem a csövet kicseréltem, próba: a csövet a bilincsnél ledobta egy-két többek között elektromos alkatrész elázott,ki szárítottam hajszáritóval de utána nem szívta a vizet .Kérdésem lehet hogy tönkre ment a motor vagy csak ki kell minden rendesen száradjon.Válaszát előre is köszönöm.

  • Tiszteletem!
   Ezt innen nem tudom megállapítani, át kellene néznem a mosogatógépet, hogy biztosat tudjak mondani. Hagyja néhány napot száradni, aztán ha ez után sem működik, és szeretné szerelőre bízni a javítást, akkor kérem keressen meg telefonon!

 76. Tisztelt Varga Úr!
  Van nekem egy AEG Favorit mosogatógépem és ma reggel tapasztaltam,hogy a vizet beengedi a mosogatógépbe és ki is szivattyúza viszont a felső és alsó mosogatókarok nem indulnak el .Így nem is mosogat a gép.Mi lehet a problémája? Üdvözlettel:Molnár Lajos

  • Tisztelt Molnár Lajos!
   Feltételezem, hogy a keringető szivattyú nem indul el, vagy nem megfelelő teljesítménnyel működik. Pontos hiba megállapítást azonban csak a helyszínen tudok végezni.

 77. Jó napot!Én most vettem egy műszaki boltból,egy Indesit WT82-es felültöltős mosógépet,és ma kapcsoltam be először,hogy mosni akarok vele,és rávan jól kötve a vízbeszívó-és kifolyó cső,és csak a piros led világit,nincs rajta start/reset gomb,és csak búg,és a programválasztó csqak forog körbe magától,és a mosógép nem megy?mit tegyek-kétségbe vagyok esve.

  • Üdvözlöm!
   Ellenőrizze, hogy a vízcsapból folyik-e a víz, és hogy nincs-e megtörve a vízcső a mosógép mögött! Valamint a mosógép vízbekötő csonkjában (amire a befolyó vízcső van csatlakoztatva) lévő vízszűrőt is érdemes megnézni, hogy nincs-e eltömődve. Ezek után tekerje a program választó gombot valamelyik “pont” jelzésre, majd kapcsolja be a gépet a főkapcsolóval! Így törlődni fog a benne maradt program, a “lakat” led három gyorsat fog villogni. Ha ez megvan, utána válasszon valamilyen programot! Ha nincs más baja a gépnek, akkor így mennie kell. Ha mégsem, és szeretné mosógépszerelőre bízni a továbbiakat, akkor kérem keressen meg telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 78. üdv nekunk van egy fagor elegance mosogépunk és mosás közben ahova a mosoport teszük folyik a viz ez mitöl lehet válaszát elöre is köszönöm

 79. Kedves szerelő.
  Bauknecht digitális mosógépem van. Kiirt egy hiba kódot és a service jelző pirosan villogott azóta nem reagál. Nem villog úgy gondolom nem kap áramot? Köszönöm a választ

 80. Kedves Antal!
  Édesanyám FAGOR 1FE-837 mosógépén, a 4-es programon kezd mosni és az az 5-ös program után megáll, az öblítőszert már nem mossa bele a vízbe. Ha továbbtekeri, a 6-os program után, a centrifugázás közben is megáll. Javasoltak már trisós és vízkőoldós mosásokat, mindkettőt megcsináltuk, utána egy pár mosásig jó volt, de aztán újra rosszalkodik a mosógép. Van ötlete, mi lehet a gond? Válaszát előre is köszönöm.

  • Kedves Zsolt!
   Ötletem az van, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani. Elképzelhető, hogy nem ürül le a víz a mosógépből, vagy ezt nem érzékeli a vezérlés valamilyen okból.

 81. Tisztelt Varga Úr!
  A mosógépen (FAGOR 1FET-109) körülbelül egy hónapja szinte minden mosásnál mielőtt elindítottam volna az összes led villogót ,össze-vissza nyomogattam és akkor elindult. A tegnapi nappal megadta magát. Volt közben olyan is, hogy alul folyt a víz de az nem minden alkalommal.A kérdésem az lenne, hogy van-e értelme megjavíttatni vagy érdemes egy újra beruházni?Ön szerint a felül töltős vagy az elől töltős mosógépet érdemes választani?Válaszát előre is köszönöm!

  • Tisztelt Tokai Szilvia!
   Mindenképpen látnom kellene a mosógépet, hogy pontos hiba megállapítást tudjak végezni. Azután el tudja majd dönteni, hogy megéri-e a javítás, vagy nem. Szerintem mindegy, hogy felül, vagy elöltöltős mosógépet vásárol. Inkább a mosógép helye az, ami meghatározhatja a kettő közötti választást.

 82. Tisztelt uram! 5 éves samsung mosógépem,először vinnyogva mosott most alig forog már ,leáll,érdemes e javittatni,nagyon sokat van használva

  • Tisztelt Hölgyem!
   Feltételezem, hogy csapágyas a mosógép, aminek a javítása szerintem nem éri meg ezen a készüléken, de ha szeretné megnézetni a mosógépet, hogy biztosat tudjak mondani, akkor kérem keressen meg telefonon!

 83. Tisztelt Varga Ur!
  A Whirlpool AWE7619 tipusu mosogepunk dob ajtaja a mosogep elinditasa utan kb. egy felperc eltelte utan valoszinuleg kinyilt. Erre abbol kovetkeztetek, hogy egy hangos kattanast lehetett hallani. Kozvetlenul ezutan a gepet leallitottam, de a dob ugy megszorult, nem lehet megmozditani egyik iranyban sem. A kerdesem az volna, hogy van-e lehetoseg a hazilag tortrno javitasra vagy csak szerelo tudja a problemat megoldani? Elore is koszonom a valaszat! Tisztelettel: Nemeth Ferenc

  • Tisztelt Németh Ferenc!
   Le kell venni a burkolatot, és ki kell szerelni a fűtőtestet. Én így általában ki tudom szabadítani a dobot. Javaslom, hogy ne bontsa meg a mosógépet, és hívjon szerelőt! Természetesen ez az Ön döntése.

 84. Jó napot kívánok.Köszönöm a válaszát. Kivettük a rögzítő csavarokat. Mindent az útmutató szerint csináltunk. Ennek ellenére a dob mintha szorulna. A centrifugálásnál kis fordulatszámnál is sípol a gép. Hangosan, zörejesen mos. Típushiba vagy hibás a készülék? Bocsánat az újabb aggodalmaskodásomért. Üdvözlettel, Szakál Gabriella

  • Semmi baj, megértem az aggodalmát. Nos innen nem tudom megállapítani, hogy szorul-e a dob, és azt sem, hogy rendellenes-e a mosógép hangja. Ha bizonytalan, akkor azt javaslom, hogy keresse meg a garanciális javítást végző márkaszervizt!

 85. Kedves Antal!
  8 éves Ariston AVTL 104 típusú, felültöltős mosógépünk bekapcsolást követően elkezdi beszivattyúzni a vizet, majd pár másodperc után leáll. Ha resetet nyomunk, újra elkezdi a víz beengedését, majd megint leáll. A szűrőt kitisztítottuk. Segítségét köszönöm. Üdvözlettel: Mokran Ildikó

 86. Tisztelt Antal!
  Van egy régi mikróm és pár hete átettem egy másik helyre. Azóta melegítés után többször azt vettem észre, hogy áll a tányér alatt a víz. A szellőzők szabadok, nincs elé pakolva (oldalán vannak). Édesanyám mikrójánál ugyanez a helyzet, csak az 2 éves és szinte az elejétől fogva fennállt a hiba. Az nem volt mozgatva sem. Segítségét előre is köszönöm! Üdv: Andrea

  • Tisztelt Andrea!
   Szerintem vagy kifolyt benne valami, vagy az ételből kicsapódó pára gyűlik össze alul. Ez a jelenség nem jellemző, ezért nem tudok többet írni erről.

 87. Üdvözlöm. Egy napos Whirlpool felültöltős mosógépem (WTL 60812) meglehetősen hangosan mos. A centrifugálásnál 1200 -on mozog, sípol. Egy repülőgép felszállásának a zajához hasonlítanám. Ráadásul a teteje erősen rázkódik. Aggódom, mert elég sok pénzt fizettünk érte. Ön szerint ez típushiba, ( ekkor mit lehet tenni? ) vagy valóban rossz a mosógép. Válaszát előre is köszönöm.

  • Jó napot kívánok!
   A “repülőgép felszállás” hangja szerintem normális. A rázkódás valószínűleg azért van, mert nem vették ki az üst rögzítő csavarokat a mosógép hátuljából. Nézzen utána ennek a használati útmutatóban!

 88. T. Cím!
  Zanussi mosógép állandóan szivattyúzik, bármilyen programra állítjuk csak a szivattyú megy ami le sem áll.

  • T. érdeklődő!
   Jó lenne ismerni legalább a típust. Előfordulhat, hogy folyik a gép, és bekapcsolt az elárasztás védelem, de más probléma is lehet.

 89. Tisztelt uram ! nekem a vinchi gáztűzhelyem üveglapja szétdurrant . mit tegyek lehet még ezt szereltetni ? mennyibe kerülne ez nekem ? Előre is köszönöm !

  Tisztelettel : Farkas Mária .

  • Üdvözlöm!
   Ehhez a márkához én nem tudok alkatrészt beszerezni, és szerintem más sem. Persze azért próbáljon megkérdezni másokat is!

 90. Kedves Antal!
  Whirlpool ADG 8836 1 iX mosogatógépem van, a problémám a következő. Mostanában a program mintha nem menne végig, F3 hibakódot ír ki, és a start gomb pedig sorozatosan 3-akat villog. A szűrőt kipucoltam, bár nem volt koszos, szerintem a fűtéssel sincs gond, mert ha kinyitom, meleg van benne. Dugulás se lehet szerintem, mert a víz is lefolyik… Nem tudom hogy van-e köze hozzá, de a mosogató tabletta benne marad a tartójában, pedig az ajtó nyitva van….ennek ellenére mégis szépen elmosogat, bár sose teszek bele full piszkos edényeket, mindig elöblítem, mielőtt bármit betennék. Várom válaszát, ötletét, előre is köszönöm. Üdv, Diána

  • Kedves Diána!
   Az F3 fűtési hibát jelent, ezen belül több dolog is lehet, amit pontosan csak a helyszínen tudok megállapítani.

 91. Tisztelt Szakértő!
  Adott egy 2éves használtan vett awg 7125s whorpool 6.érzékes mosógép. El hozták nem indult be be kapcsolás után ki irta az f06 hibát. elvitték ment , vissza hozták mostunk vele 3-at és azóta megint ugyanaz. Használati utmutató szerint kapcsoljuk be/azt mondták nem használati szerint üzemeltetjük,biztos azért rosz ismét, így nem érdekli őket, adtak rá 1hó garit , de most közölték 2nap után hogy nem / Pedig mikor hozták ugyan ez volt a gond. Mi lehet a baja? ennél a gépnél az ajtó zár nem zár le be kaocsoláskor? Mert ezt fel lehet nyitni, olvastam valami 5érzékelős zárról. Válaszát előre is köszönöm! Andi

  • Tisztelt Erdei Andrea!
   Az “F6” azt jelenti, hogy a vezérlés nem kap jelet a motor forgásról, ez álltalában orvosolható a motor javításával. Az ajtónak reteszelve kell lennie működés közben, ez normál esetben közvetlenül a program indítása után megtörténik.

 92. Üdvözlöm! Egy siemens mosógatógépem van és nem engedi be a vizet pedig a szűrő tiszta . válaszát előre is köszönöm

  • Tiszteletem!
   Ennek több oka is lehet, pl a vízbeeresztő szelep szürőjének eltömődése, vagy a szelep meghibásodása, esetleg a vízregeneráló elvízkövesedése. Biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

 93. Üdvözlöm!pár napja vettünk egy használt mosogatógépet.Privileg 10221 204017 8 .Jól működik,de van egy gomb,amiről nem tudjuk,hogy mi célt szolgál.Ha lenyitom az ajtót,akkor lehet látni.Egy pici, tekerhető gomb,1-5 -ig számozva.Nem tudjuk,milyen állásra érdemes kapcsolni,és hogy mit csinál.Használati utasítást sem találtunk a neten.Remélem,tud segíteni.

 94. Kedves Antal!
  azt szeretném kérdezni, hogy kilyukadt mosógép üstöt mivel érdemes megragasztani, melyik ragasztó típust ajánlja? Egy felültöltős Fagor gép üstjén 3×5 cm-es műanyag darab kitörött (kipattant) de egyben van és nézetem szerint visszaragasztható. Szokott ilyet csinálni, ha igen vagy ha nem akkor is van-e javaslata ragasztótípusra ami a körülményeknek megfelelne. Még olvastam műanyag hegesztésről is de jó lenne ezt a helyén megcsinálni nem pedig szétszerelni, ha tud ilyen ragasztóról kérem segítsen benne. Köszönettel:Ligeti Gergely

  • Kedves Gergely!
   Nagyon ritkán találkozom ilyen problémával. Szerintem valamilyen két komponensű ragasztóval meg lehet oldani a dolgot.

 95. Tisztelt Varga Antal!
  Nemrégiben már kértem egyszer segítséget a mosógépünket illetően, ami egy Energomat Thermal 770.5, az ekkor adott tanácsai beváltak azóta gördülékenyen lefut a program.
  Most azonban amiben még szeretném a segítségét kikérni, az az, hogy a programkapcsoló ( Eaton-os) túl gyorsan továbblép, az egész mosás (előmosás nélküli, 60°-os) lefut körülbelül egy óra alatt a víz felfűtésének idejével együtt, ami úgy 40 perc lehet. Fűteni megáll. Mosás végén a ruhák néhol még melegek, van amelyik mosószer szagú is. Centrifuga közben is még rengeteg tömény habot nyom ki magából a kifolyócsövön kívül még a túlfolyón és a tetején is . Próbálgattunk egyre kevesebb mosószert adagolni, de a probléma fennáll. Amit használunk az Dosia. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Eszter

 96. Rendben.Köszönöm a segítséget. Sajnos nagy a távolság ezért nem tudom igénybe venni az ön szolgáltatását.

 97. Az öblítőrekesz tiszta, a víznyomás jó.Valami más tanácsot tud még adni? Ez azt jelenti, hogy az ajtózár nem okozhatja ezt a problémát?

 98. Tisztelt Varga Úr! Köszönöm válaszát, sajnos a megtekintés nehézséget okoz, ugyanis a szóbanforgó gép 1200 km-re van. Ami talán segítség lehet, hogy a kapcsolót megtaláltam a magyar interneten is, mely szerint: Ajtókapcsoló FAGOR-ZEROWATT Et. bowdenes Kérem ne vegye tolakodásnak, hogy zaklatom a problémámmal, de ha egy utmutatást tudna adni, akkor és amennyiben gazdaságos megpróbálom kijavítani, amennyiben nincs remény rá akkor le kell cserélni a gépet. Köszönöm a türelmét. Üdvözlettel Ollmann Ferenc

  • Mint ahogy írtam a múltkor, ezt a márkát nem ismerem. Ha az ajtókapcsoló, és a horog is új, akkor szerintem csak a nyitógombnál, vagy a nyitógomb, és az ajtókapcsoló közötti kapcsolattal lehet probléma. pl. a nyitógomb kopott, vagy megrepedt, ahol kapcsolatba kerül a bowdennel, vagy pálcával, api az ajtó kapcsolót működteti. Ha nem bowden van, hanem fém pálca, akkor gondolom azt megvezeti valami, ami elmozdulhatott, vagy elkophatott. Ez mind csak feltételezés, tippelés. Innen nem fogom tudni megmondani, hogy pontosan mi a probléma.

 99. Tisztelt Varga Úr! Tudna abban segíteni, hogy Siemens ET675TN11E típusú főzőlapon az “Er-26” hibakód mit jelent? Előreláthatólag mekkora javítási költséggel lehet számolni. Előre is köszönöm válaszát: Varga Tibor

  • Tisztelt Varga Tibor!
   A vezérlő elektronikával van probléma, aminek a cseréje igen költséges. Nagyságrendileg 40 ezer forint körüli összeget jelent.

 100. Tisztelt Varga Úr! Ezúton köszönöm telefonon nyújtott segítségét a mosogatógép megjavításához. Ez tényleg a legjobb szervíz! 🙂 Üdvözlettel, Molnár Martina

 101. A kérdésem nem tudom szerkeszteni ezért muszáj vagyok újat írni. Ha az ajtókapcsoló a rossz, ezt a tipust rövidre lehet kötni?Ezzel spórolni is tudnék és én menet közben nem nyitogatom az ajtót szóval ez a biztonsági berendezés számomra felesleges.

 102. Kedves Varga Antal,
  AEG Lavamat 47330 felultoltos mosogepem van, felul kiveheto mososzertartallyal, ahol a kozepso rekeszbe kell az oblitot tolteni. Eszrevettem, hogy valamiert ahogy ontom, rogton el is folyik az oblito a gepbe. Probaltam kivenni a tartalyt, szetszedheto 2 reszre, kimostam, de ezutan is fennall a hiba. Tud segiteni, hogy mi okozhatja es hogyan lehet megszuntetni a hibat? Koszonettel, Ilona

  • Kedves Ilona!
   Vagy tele van lerakódással az öblítőszer rekesz, vagy túl alacsony nyomással megy a víz a mosógépbe. Ott kell lennem, hogy meg tudjam mondani pontosan.

  • Kedves Ilona!
   Vagy tele van lerakódással az öblítőszer rekesz, vagy túl alacsony nyomással folyik be a mosógépbe a víz. Ott kell lennem, hogy pontosan meg tudjam mondani.

 103. Üdv. Meghibásodott a beko wb6006rs tipusú mosógépem.Bekapcsolás után világít a led rajta, de ezen kívül semmi mást nem csinál.Szétszedtem és az áram az ajtókapcsolóig jut el, de abból már nem megy tovább a vízpumpába, ez azt jelenti, hogy valószínű ezt az alkatrészt kell kicserélnem, vagy okozhatja más is a problémát? A választ előre is köszönöm.

  • Jó napot kívánok!
   Ha “Start” gombbal kell indítani a programot, akkor lehet ott is probléma, de ha nincs ilyen rajta, akkor lehet akár az ajtókapcsoló is hibás. Persze pontos hiba megállapítást csak a helyszínen tudok végezni.

 104. Szeretném meg kérdezni hogy zanussi mosogato gépen 1 éves elmult miért nem melegitti a vizet. tipus ZDF 14011XA.

 105. Tisztelt Szerelő Úr! Az alábbi problémával keresem Önt. Bosch mosogatógépem (nem digitális) felszívja a vizet (amit hallani is lehet), de a program elején tovább búg (valószínűleg a szivattyú) és nem megy tovább a program. A hibajelzésnél folyamatosan villog a vizcsap jel. A vízcsatlakozókat megnéztem, kitisztítottam a szűröket, víznyomás van. Eddig nem csinálta program közben kezdi el. Milyen lehetőségeim vannak a házilagos ellenőrzésre? Köszönöm Szatmári Attila

 106. Tisztelt Uram! Whirlpool felül töltős mosógépem van es a napi mosasnal mindig leáll valahol a többi program működik .mi lehet a baj? VAROM VALASZAT

 107. Üdv! Van egy előltőltős indesit mosógépem. Olyan probléma lépett fel,hogy berakom a ruhát,beállítom a programot.Elindul,feltőlti a vizet majd megáll és nem történik semmi.Átrakom pl centrifuga programra, leengedi a vizet majd megáll és semmi. Szóval csak a vízleeresztő program működik. És nagyon sokáig kell várni amig kinyílik az ajtó. Köszönöm a válaszát!

  • Jó napot kívánok!
   Elnézést kérek, a késedelmes válasz miatt. Valószínűleg motort kell javítani, de látnom kell a mosógépet, hogy pontosat tudjak mondani.

 108. Üdvözlöm Varga Úr! Kérdésem a következő lenne!! Három éves AEG mosó- szárítós mosógépünk van ,elindítunk bár mely programot normálisan elindul a rövid szivattyúzás, de nem hagyja abba és ezáltal nem viszi tovább a programot ! jó pár próbából párszor elindult de a következő szivattyúzás után az előbbiekben említett probléma jelentkezett!! Segítségét előre is köszönöm!

  • Jó napot kívánok!
   Elnézést kérek, a késedelmes válasz miatt. Elképzelhető, hogy a vízszint szabályzásnál van dugulás, de biztosat csak akkor tudnék mondani, ha átnézem a mosógépet.

 109. Tisztelt Uram! kérem, amennyiben tud tanácsot adni a meglévö problémára, akkor nagyon sokat segítene. A lányom mosógépén az ajtózár elromlott, nem lehetett kinyitni, csak nagyon nehezen, mert a zár nem engedte el a rögzítökörmöt. Arra a következtetésre jutottam, hogy az ajtózár-rendszer hibásodott meg, ezért rendeltem egy zármechanizmust és egy zárnyelvet. A csere minden probléma nélkül lezajlott, azonban a hiba nem szünt meg. Beszerelés elött ellenöriztem, hogy az ajtónyitó bovden müködtetésével nyílik-e az ajtó, tökéletesen müködött. Beszerelés után elöször nem reteszelt az ajtó állandóan kinyilt. Milyen okból nem tudom ezt követöen sikerült az ajtót minden további nélkül becsukni, indulás után az ajtónyitó gomb lámpája nem világított, reteszelte az ajtót. A mosás befejezése után az ajtónytó gomb lámpája kigyulladt azonban az ajtó nem lehett kinyitni csak kissé eröszakosan. Egy Studio 2006, (ALDI) WA 2006 tipusú mosógépröl van szó melyhez eredeti új alkatrészeket szereztem be. Érzésem szerint a reteszt oldó bovden valamilyen oknál fogva nem tudja üzemelés után a nyelvet szabaddá tenni. Ha van ötlete akkor megköszönöm. Üdvözlettel Ollmann Ferenc

  • Jónapot kívánok!
   Elnézést kérek, a késedelmes válasz miatt. Hogy őszinte legyek ezt a márkát nem ismerem, de feltételezem, hogy a nyitó gomb körül kophatott, vagy törhetett el valami. Biztosat a helyszínen tudnék mondani.

 110. Tisztelt Antal Whirlpool mosógép a program elindulás után szivattyúzik és amikor a vizet kéne neki be engedni magába gondolom a szelepnek kéne nyitni akkor egyből meg jelenik a szerviz jel… mi lehet a probléma válaszát előre is köszönöm

  • Tisztelt Tóth József!
   Elnézést kérek, a késedelmes válasz miatt. Szerintem motort kell javítani, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

  • Szeretném megkérdezni,hogy sikerült-e megcsinálni a mosógépet mert nekem most ugyanez a problémám.Válaszukat előre is köszönöm

   • Nem tudom, hogy melyik mosógépre gondol, de ha ugyanaz a problémája, mint másénak, akinek válaszoltam, akkor az a válasz érvényes az Ön gépére is 🙂

 111. Tisztelt Antal! Egy Fagor 3F-111 típusú mosógépről lenne szó! A mosás után a centrifuga nem pörög fel és így nem is centrizik a mosógép! Ha kiveszem a ruhákat és üresbe elindítom a centris programot akkor normálisan felpörög és megszűnik a hiba jelenség! Olyan is előfordult,hogy kevesebb ruhával vagy cipő nélkül elindult a centrifugálás! Mi lehet a probléma? válaszát előre is köszönöm! Üdv: László!

  • Tisztelt László!
   Elnézést kérek, a késedelmes válasz miatt. Nagy valószínűséggel nem rendeződött el rendesen a ruha a dobon belül, és emiatt nem volt megfelelően kiegyensúlyozva.

   • Köszönöm a válaszát és nem késett vele,mert nekem így is tökéletes az időpont! Én is erre tippeltem,de akkor mit lehet tenni ellene,hogy ne forduljon elő többet ilyen eset? Még egyszer köszönöm! További jó munkát! Üdv: László!

 112. Kedves Antal! Samsung elektromos sütőm kiírta az E-8 hibajelet. ( nagyon nehezen sült meg benne az étel.) Mit jelent az E-8 hibajel és mi a teendő. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel. judit

  • Kedves Judit!
   Elnézést kérek, a késedelmes válasz miatt. Valószínűleg az egyik fűtőtest hibás, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

 113. Tisztelt Antal
  Nemrég vásároltunk egy Samsung P1205j mosógépet használtan egy import cégtől aki ausztriából hozza és felújitják és eladják garanciával. Vidéken élűnk és mivel még nem kötötik be a vezetékes vizet egy szivatjúval nyerjűk ki a kútból és egy nagy viztárolóba vezessűk ami a padláson van és onnan kapja a gép a vízet esésből. A probléma a következő: reggel mire felkeltűnk minden csúpa víz lett nyitva maradt az ajtalja és ált benne a víz és jött ki az ajtaján, majd van egy olyan gomb hogy szívatjúzás és így ki nyomta magából ami tiszta víz volt benne. MIért van ez ,és mennyire probléma ? talán nem zárt el egy szelep!? vagy valami meghíbásodott. nagyon szépen kérem válaszoljon. az űzlet ahonnan vettűk elég távol van tőlűnk 70kmre vettűk a városból. tisztelettel Laci

 114. Tsztelt Antal!

  Fagor 2fet-106 tipusu mosogepunk kb 7 ev utan tavaly adta meg magat. A kihivott szerelo szerint programtarcsa hibaval. Most jutottam oda, hogy egy hasznalt mosogepbol csereljem az alkatreszt. A gep ugy tunik melegit, szivatyuz, illetve a motor inditasnal felporog, de amikor mosnia, vagy centrifugaznia kellene csak nyekken egy eleset de a dobot nem forgatja. Van esetleg otlete, hogy mi lehet a gond? A programtarcsa bekoteseit es az osszes kabelet vegigellenoriztem (rovidzar) egy kapcsolasi rajz szerint amit a neten talaltam es ugy tunik, hogy ezzel nincs gond (elvileg meg a kezi mosas program vezetekebe bekotott 47 kohmos ellenallas is mukodik (45 kohmot mertem)). A motorra gyanakodnek, ha nem porogne fel indulasnal, de igy a vezerlesre tippelnek. A vezerlopanelen (ami egyik oldalon a programtarcsahoz, masik oldalona motorhoz kapcsolodik) egesi nyom nem latszik, a kondenzator nem pupos.

  Koszonettel, Nemeth Lorant

 115. Üdvözlöm. Candy mosogató gép, 10 éves. Gyors mosásra lett kapcsolva a két jobboldali gomb egyszerre benyomásával,aztán azóta is úgy maradt. A szivattyú az nem megy, viszont a vizet azt engedi be magába szakaszokban. Ki kellett merni belőle. Nem reagál semmilyen más program indításra, és a vízlágyító sót két nap alatt ki szívta magából. Próbálkoztam kihúzni a konektort majd később vissza hátha elfelejti, de így sem reagál. Ebbe a programba beragadt és onnan sehova. Mi lehet a baj ? Szét szedtem a szűrőket, tiszta nincs eldugulva sehol. Tisztelettel. Tibor

  • Tiszteletem!
   Látnom kellene a mosogatógépet, hogy pontos hiba megállapítást tudjak végezni, de elképzelhető, hogy vezérlő elektronika hibás a készülék. Próbálja meg azt a program gombot (a gyors opció nélkül) nyomva tartani 5-10 másodpercig, amit elindított! Ezzel elvileg tudja törölni az aktív programot.

 116. Üdvözlöm! Whirpool 5103-1000 elöltöltős automata mosógépemnél a dob csapágyai tönkrementek. Szétszereltük, de nem tudtuk a dobot kiütni a csapágyakból. Külön a csapágyakat lehet e cserélni? Vagy az egész dobot csapágyastól, házastól kell cserélni? Várjuk válaszát. Köszönettel: Rita

  • Jó napot kívánok!
   Lehet a csapágyakat cserélni, de ha túl sokat járatták úgy, hogy csapágy hibás volt, akkor valóban nehéz szétszedni.

 117. Üdvözlöm,a gondom a Whirlpool AWT 2284 felül töltös mosogepel a következö.Az ekszij a hején forog a dobtengeje is csak éppen maga a dob nem forog.Javithato e es kb.mennyibe kerülne.köszi Tibor

  • Jó napot kívánok!
   A forgódob tengelye szakadhatott le, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani. Kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk egyeztetni időpontot!

 118. üdvözlöm. Az lenne a kérdésem hogy egy teljesen szétszedett kitakarított elin kondenzációs szárítógépben vadi uj fűtőbetétet raktam és pár másodperc után leáll a fűtéssel, merre vagy hol keressem a hibát? A klixon mehetett esetleg ki? Nem tudom.. Előre is köszönöm válaszát

 119. Kedves Varga Úr!
  Simens Extraklasse 850 a családunk “mosonője”. Évek óta hibátlanul teszi a dolgát. Sajnos, az utobbi 5-8 mosás alkalmával már nem tartotta be a hőfokot. Magyarán: bármilyen programra allítjuk, tulmelegíti a mosovizet. Mérést nem végeztem de próbábol kiengedtem a szürőnél egy pohárnyit és anyira meleg volt, hogy a kezemet nem tudtam benne tartani. Feltételezésem, hogy a termosztát nem küld megfelelő jelet a programpanelnek. Természetesen, Őn a szakember, jobb rálátása van a dologra. Kérem, segítsen, mivel, hogyan kezdjem a javítást? Érdemes másik termosztátot vennem (ami szintén nem olcso, 3700 ft.-ert találtam a neten)? Egyáltalán, hogyan lehet kipróbálni, hogy ez-e a baja. Válaszát előre köszönöm! Tiszetlettel, Gy. Csongor

  • Kedves Gy. Csongor!
   Lehet az NTC hibás, de az is előfordulhat, hogy fűtőtest, vagy akár programkapcsoló hibás a mosógép. Javaslom, hogy bízza szerelőre a hiba megállapítását, és a javítást.

 120. Üdvözlöm!
  Kaptunk egy Electrolux ewt 1255 felűltöltős mosógépet, amint elindítom kb fél perc után sem veszi/engedi be a vízet, a nyomas megfelelő, megáll és villog a belapcsoló gombnál, hibakódot nem ír. Úgyan ez volt akkor is mikor elhozták, de valamitől helyreállít és szépen tudtam vele mostni, de most megint nem tudom mi lehet a baj vele. Segítséget előre is köszönöm!

  • Jó napot kívánok!
   Be kellene lépnem a szerviz menübe, hogy lássam az eltárolt hibákat, de elképzelhető, hogy az elektromos ajtózárral van baj.

   • Üdvözlöm!
    Az ajtózárnak külön visszajelző ledje van és indulás követően nem ír hibaüzenetet a visszajelzö.

 121. Kedves Antal! Felültöltős Candy mosógépünk ajtaja már egy ideje gyengélgedik, nehezen záródik (mintha el lenne csúszva) és sokat kell nyomkodni és mozgatni az ajtaját (mikor végre bezárult) hogy kattanjon egyet amitől aztán a programok elindulnak. Mostanra viszont odáig fajult a helyzet, hogy ugyan még sikerül bezárni az ajtaját, de azt a bitonyos kattanást már nem tudjuk elérni – s így a gép nem indítja a programot. Külföldön élünk, így a szerelői árakat kétszer is meggondolván az lenne a kérdésem, hogy tudunk-e ezen mi magunk segíteni vagy érdemes szerelőt hívni, vagy új gépet venni? Válaszát előre is köszönjük!

  • Kedves dodo!
   Ha az ajtó, vagy az ajtó horog van elmozdulva, azt szerintem látnia kell szerelőnek. De inkább az elektromos ajtózárral lehet baj, aminek cseréjét szintén szerelőre bíznám.

 122. Tisztelt Varga Úr!
  Vettem egy CANDY CDI 9P45/E-S gyártmányú mosogatógépet és az első próbaindításnál hibaüzenetet küldött (E1) és a viz benne maradt. Öblítőt, mosószert, sót tettem bele. Úgy tűnik, hogy a vizet nem szivattyúzza ki. Mit kezdjek vele.dobjam ki? Segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel Ági

  • Tisztelt Ági!
   Az “E1” azt jelenti, hogy túllépte a vízvételi időt. Érthetőbben, nem vette fel a megfelelő vízmennyiséget, egy adott idő alatt. Ennek több oka lehet, pl. nem folyik megfelelő nyomással a víz a csapbó, vagy el van tömődve a vízszűrő a mosogatógép vízcsövének végében, vagy a csonkban, amire a mosogatógépen rátekeri a csövet, de az is elő szokott fordulni, hogy mikor betolják a mosogatógépet a helyére, akkor megtörik a vízcső a gép mögött. Ha ezeket átnézte, és a probléma továbbra is fenn áll, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk egyeztetni időpontot, amikoris meg tudom nézni a készüléket!

 123. Jó napot kívánok!
  Samsung wf-f1062 mosógépünknél a dob alá került feltételezhetően egy melltartónak a merevítője. Ami mosás közben elég durva fémes hangot ad. Kérdésem az lenne, hogyan tudok hozzáférni a dob alatt lévő részhez, hogy ki tudjam venni a fémdarabot. Illetve bármilyen információ érdekelne ami segíthet a problémám megoldásában. Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel Bulcsú

  • Üdvözlöm!
   Ha szerencséje van, akkor kilóg a vége a dobon belül az egyik lyukban. Ha nem, akkor általában a fűtőtesbe akad bele, így ha azt kivesszük, akkor eltávolíthatjuk a merevítő vasat.

 124. Üdvözlöm.
  Van egy Electrolux ESF 65040 W tipusú mosogatógépem ami nem szívja a vizet a szűrők tiszták mit javasol mit nézzek át a hibakód ,10 Köszönöm.

  • Tiszteletem!
   Érdemes megnézni, hogy aból a csapból folyik-e nagy nyomással a víz, amire a mosogatógép rá van kötve, valamint a vízszűrőt a csőcsonkban. Az is elő szokott fordulni, hogy meg van törve a vízcső a gép mögött.

 125. Jó napot kívánok!
  Tanácsot szeretnék kérni , Édesanyámnak szeretnék ajándékba hideg+meleg vizes mosógépet vásárolni. Tudna nekem tanácsot adni melyik az a készülék ami megbízható és a szervizelése sem problémás a későbbiekben? üdvözlettel Rita

  • Üdvözlöm!
   Mindenképpen ismert márkát válasszon, hogy legyen hozzá alkatrész ha elromlik, valamint azt tartsa szem előtt, hogy minnél több garancia időt adjanak a kiválasztott készülékre. Arról mindenképpen tájékozódjon, hogy az adott gép ráköthető-e melegvízre is, mert a legtöbb mai mosógép “bezavarodik” ha meleg vízre kötik. Esetleg olvassa el a “Javaslatok új készülék vásárlásához” című írásomat is!

 126. Tisztelt Szerelő! Teka DW6 60 mosogatógépem nem akar elindulni. Akár milyen programra állítom csak szivattyúzza ki a vizet és zúg. Az összes szűrőt kitakarítottam de nem segített. Valamikor elindul és megy rendesen de nagyon ritkán sikerül. Esetleg van valami ötlete? Köszönöm

  • Tisztelt érdeklődő!
   Szerintem folyik valahol a gép, és emiatt bekapcsol az elárasztás védelmi kapcsoló, ami folyamatosan járatja az ürítő szivattyút, és semmi mást nem csinál. A keringető szivattyú, vagy a sótarály, és a vízregeneráló között szokott folyni, de csak akkor tudom megmondani hogy pontosan hol, ha ott vagyok, és látom a mosogatógépet.

 127. üdv indesit witp 82 mosogépem inditás után megáll kattanik valami aztán szagatottan megy a magálláskor a bekapcsolo gomb led nem világit aztán megint világit, megy egy pár másodpercig aztán megint ugyanaz szeretném kérdezni hogy mi lehet a hibája? köszönöm

 128. Tisztelt Uram!
  A következő lenne a problémám. Felültöltős mosógépem a mosás urán nem nyitható ki, próbáltam utána más programot elindítani, azt is végigviszi rendben, de utána sem nyitható ki, a lakat ikon villog folyamatosan zölden. Áramtalanítottam, így is próbáltam, najd visszadugva is, de továbbra sem nyitható ki. Mi a teendő? Ildikó

  • Tisztelt Hölgyem!
   Valószínűleg ajtókapcsoló hibás a mosógép, de biztosat csak akkor tudok mondani, ha átnéztem a készüléket. Ha hosszabb időre kihúzza a konnektorból, akkor elvileg kinyílik az ajtó.

 129. Tisztelt szerelő! Érdeklődnék, hogy ha kitekerték a kád leeresztő szelepénél a csavart (dugulás elhárítás miatt) van arra mód, hogy kád bontás nélkül visszatekerjem? Köszönöm szépen előre is. Üdvözlettel: Regős Rita

 130. Üdvözlöm! Kérdésem: Samsung WF81061 tipusú elöltöltős mosógép nem veszi be az öblítőt. Rendesen beszívja a vizet ,hallani az erősebb vízsugár hangot mint mikor a mosóport beveszi de a tartályban marad az öblítő. Mi lehet a baj? Természetesen kimostam teljesen a tartályt.Többször megismételtem ezt de nem.köszönöm válaszát

  • Jó napot kívánok!
   Vagy a vízbeeresztő szelep hibás, vagy a mosószer adagoló felső része van eldugulva. Látnom kell a mosógépet, hogy pontosat tudjak mondani.

 131. Tiszteletem! Vettem egy Samsung mosógépet az egyik ismerősömtől 5éves nem is olyan öreg még be állítottam a helyére csináltam egy 95 fokos mosást üresen hogyha van benne valami szennyeződés az ki jöjjön hát jött is belőle de mivel nyitva hagytuk az ajtaját hogy szellőzzön másnap nagyon büdös szag jött ki a dobból az a kérdésem hogyan lehetne a büdöstől megszabadulni ?

 132. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy Fagor 1lf-017ix típusú mosogatógép, ami a program végén nem hagyta abba a szivattyúzást. Kikapcsolás és áramtalanítás sem segít, csak szivattyúzik rendületlenül. Mi lehet a gond? Javítható a gép? Rácsaptam egyet, abbahagyta, de most sem jó, F4 hibát ír. Köszönettel: Kustor András

  • Üdvözlöm!
   Vagy folyik valahol a gép, és az elárasztás védelmi kapcsoló bekapcsolódott, vagy dugulás van a rendszerben, és ezért lett aktív. A probléma okát csak akkor tudom pontosan megállapítani, ha látom a gépet.

 133. Tisztelt Varga Ur!
  A tanacsat szeretnem kerni. Vasaroltam egy cuisinart GR-150 tipusu elektromos grillsutot. A problemam a kovetkezo. A keszulek az amerikai szabvany szerinti 120 v / 60 Hz feszultsegen mukodik. Atalakito nelkul ra lett csatlakoztatva a 220 v feszultsegu halozatra. Nagy csattanas es utana semmi. Feltetelezem, hogy a biztositek ment ki. Kerdesem, hogy javithato e a keszulek biztositek cserevel, vagy esetleg mas komolyabb hibaja is keletkezhetett? Hol talalhato a biztositek a keszulekben? Nem vagyok tul kepzett musszakilag. A grill aljan van par csavar, ha azokat eltavolitanam, akkor hozzaferhetek elvileg a biztositekhoz es ki tudnam cserelni azonos tipusura? Nem Magyarorszagon elek jelenleg, es nem is itt vasaroltam a keszuleket, így fogalmam sincsen van e szerviz, ahol meg tudnak oldani a problemat. Segitseget elore is koszonom.

 134. Tisztelt Varga Antal!
  Nemrég kaptunk egy Indesid WD125T típusú szárító/mosógépet. Az előző tulajdonos egy szőnyeget mosott ki benne, azóta ha nagyobb fordulaton pörög a dob pl centrizésnél iszonyatosan hangos. A szűrőből olajos víz folyt ki fekete darabkákkal amikor kivettem, hogy kitakarítsam. A fémüst hátsó felén pedig a középső csapágytól lefelé olajos megfolyást láttam. Üresen lefuttattam 2 teljes programot a gépen és más hibát nem tapasztaltam a hangzavaron kívül. A dob masszívan helyén van és akadálymentesen forog a csapágy nem kotyog ha ide-oda mozgatom a dobot. Az ékszíj nem csúszik, nem dobja le. Érdemes lehet csapágyat cserélni? Meghibásodhat más alkatrész is egy ilyen “nehézmosástól”? Segítségét előre is köszönöm!

 135. Tisztelt Varga Antal Úr !
  A segítségét szeretném kérni, van egy GORENJE gáztűzhely, és a sütő része villany, ami sajnos nem működik, még 1 hete használtam semmi baja nem volt. A lámpa sem ég és hangtalan kapcsolásnál semmi nem megy a hő fok és a keverő is rossz. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:Bőcs István

  • Tisztelt Bőcs István!
   Ha van valamilyen óra a sütőn, akkor lehet, hogy csak azt kell beállítani. Erről bővebben olvashat a “miért nem működik a sütőnk” című bejegyzésemben. Ha nincs rajta óra, csak a sütési mód választó kapcsoló, és a hőfok szabályzó, akkor vagy nem kap áramot a készülék, vagy a hőkorlátozóval van probléma, de lehet a sütő kapcsolóval is. Pontosat csak a helyszínen tudok mondani.

 136. Tiszteletem!
  Egy olyan problémám lenne, hogy AEG 54840d mosógépem van és minden programnál csak szivattyúzott. Én szétszedtem és megnéztem a szivattyúnál a csöveket , hogy nincs e valahol dugulás vagy ilyesmi. összeraktam rendesen ahogy kell és azután már csak 1-2 másodpercet szivattyúzik és utána leáll és csak a start/pause gomb villog. Ha tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném. Üdvözlettel Leskó Róbert

  • Üdvözlöm!
   Át kellene néznem a mosógépet ahhoz, hogy biztosat tudjak mondani. Lehet ez fűtőtest hiba, esetleg motor forgással kapcsolatos probléma, de egyéb is előfordulhat. Próbálja meg fordítva bedugni a konnektorba, elképzelhető, hogy úgy elindul.

 137. Üdvözlöm Varga úr.
  Egy wihrlpool automata mosógép motor csapágyazásába fogtam bele,mivel szeretek villanymotorokkal foglalkozni.De ez valahogy nagyon feladta a leckét,mert nem tudom hogy hogyan kellene levenni a mágnest a forgórészről és főleg az ékszíjtárcsa nem mozdul.Kérném a tanácsát,hogyan lehetne ezeket levenni házilag. Segítségét előre is köszönöm.

  • Jó napot kívánok!
   A motor csapágyazása még hozzáértő szakembereknek is nehézséget okoz. Az ékszíjtárcsát nem is mindig sikerül leszedni. Esetleg próbálja meg felmelegíteni, de ha úgy sem jön le akkor nincs más ötletem. A mágnes pedig vagy szegecselve van a motor tengelyének végén, vagy rá van ragasztva. A motort legtöbbször kompletten cserélni szokás, ha csapágyas lesz.

 138. Tisztelt Szerelő Mester! Van egy Zanussi FA 1032 típusú mosógépünk, és szeretnék rajta ékszíjat cserélni. Egyrészt nem tudom, milyen méretű ékszíj kell hozzá, másrészt egész egyszerűen nem tudom levenni az ékszíjtárcsát. (6-ágú csillag csavarhúzó kell hozzá, de egész egyszerűen olyan szoros, hogy meg sem tudtam lazítani) Van-e valamilyen speciális fogás a levételéhez? Előre is köszönöm a választ!

  • Tisztelt érdeklődő!
   Az ékszíj cseréhez nem kell levenni az ékszíjtárcsát, csak a szíjat. A száma pedig rajta szokott lenni, vagy a mosógép azonosító adatai alapján ki lehet keresni a szerviz dokumentációban.

 139. Tisztelt Varga Úr! Whirlpool elől töltős mosógépemnek fémes súrlódós hangja van, ha megforgatom a dobot. Leszedtük a hátulját, de nem férünk hozzá így sem a dob köré, mert egy műanyag burok féle van még ott, amit nem mertünk tovább bontani. Egy bordát is kiszedtünk már, de itt sem tudunk beljebb nyúlni. Tudna nekem valami rapid megoldást ajánlani, amit itthon mi is megtudunk oldani, vagy hívjak szerelőt? Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel: Farkas Éva

  • Tisztelt Farkas Éva!
   Innen a távolból nem tudom mi okozza a hangot. Lehet, hogy belekerült az üstbe valami idegen tárgy, de lehet az is, hogy csapágy hibás a mosógép. Ha az előbbi, akkor álltalában a fűtőtest, vagy az üst alső csövének kivétele után ki szoktam tudni venni az oda nem való tárgyat.

 140. Tisztelt Szervíz!
  Új elöl nyitható mosógépet vettem, melyben a kicsomagolás után tűnt fel, hogy a dob alja érezhetően vizes. Mitől lehet ez? Ez esetben vissza kell küldeni a készüléket?
  Köszönettel: NP

 141. Tisztelt Antal!
  Hajdu energolux 751.2 típusú mosógéphez hol lehet vásárolni (olasz) programkapcsolót? Köszönettel: János.

 142. Tisztelt Varga úr!
  Fagor 1FE-209 típusu mosógépemen a 4 jelzőlámpa egyszerre világít,a gép pedig nem indul.

  • Jó napot kívánok!
   Ez a jelzés nem adja meg a hiba pontos okát, ezért csak a helyszínen tudom megmondani, ha átnéztem a mosógépet.

 143. Samsung mosógépünk van. WF R862. Egy hibajelzését követően kitisztítottam a vizbeömlő szűrőjét. A szűrő eltávolításakor – mivel nem ismertem a belső felépítését, valami szelepet is kihúztam. De bárhogy helyezem most vissza, a víz akadálytalanul áramlik a mosógépbe, ha kell – ha nem. Mi a teendő? Hogyan kell azt a szelepszerűséget helyesen visszahelyezni? stb.

  • Ha szétszedte a a mágnesszelepet, akkor azt cserélni kell, mert szerintem nem tudja úgy összerakni, hogy az jó is legyen. Hogy őszinte legyek én sosem szedtem ki a belső szelep részét, csak a vízszűrőt.

   • Nem bántottam a mágnesszelepet, hanem kivettem a szűrő mögötti műanyag bigyót, amin egy gumigyűrű van. Arról nem tudom, hogy jól tettem-e vissza… Viszont a vizet a vezetékből most ki- és bekapcsolt állapotban is beengedi a gép, és mosás közben túltöltés hibakódot jelez. Kérdés: a mágnesszelep meghibásodhat-e attól, ha mosás közben ideiglenesen megszűnik a vezetékes vízellátás?

 144. Kedves Szerelő!
  Pelgrim PK424kombi (gáz főzés elektromos légkev. sütő) légkeverés üzemben ventilátor forog, de nincs fűtés. Grill üzemben a fűtés/fűtőbetét fűt! Van-e tippje a lehetséges hibára (tán a hőmérsékletérzékelő a bűnös?), vagy van egy elektromos kapcsplási rajza? Üdv.: Nagy Gábor

 145. Üdvözlöm az lenne a problémám van egy indesit witp 102 felültöltős mosógép ami elkezd mosni és folyamatosan veszi a vizet forog a motor akkor nem veszi a vizet de amikor megáll a motor egyből veszi a vizet elindul a motor megáll a vízvétel ezt addig csinálná amíg teljesen megtelne a dob vízzel kicseréltem a vízszintszabályzót kipróbáltam másik motorral a mágnes szelep is jó a panelen megnéztem a reléket azok is jók mi lehet a hiba

 146. T.szerelő úr
  Whirlpool awt5108/4 mosógép promram közben leáll , de nem mindig ugyanott. továbbtekerve a programkapcsolót újra megy. Esetenként rángat a mosógép, ránt egy-egy nagyobbat. Mi lehet a hiba. Köszönettel:L.Ferenc

 147. Kedves Antal!
  Egy éves Whirlpool ADG205 típusú mosogatógépen van. A program indítása után 15 perccel leáll, E1 hibakód, a gép alja tele vízzel. Víznyomás van, hallom ahogy a lapátok forognak. Ha letekerem a szívócsövet, gravitációsan kifolyik egy vödörbe, tehát a kifolyó rész nincs eltömődve. Szivattyú mehetett tönkre? Válaszát köszönöm

  • Kedves Mihály!
   Az E1-es hiba lassú vízfelvételt jelez, nem ürítési problémát. Ellenőrizze hogy a vízcsapból nagy nyomással jön-e a vízszűrőt a csőcsatlakozóban, és a mosogatógép csonkjában, amire a cső van csatlakoztatva. Érdemes még azt is megnézni, hogy nincs-e megtörve a vízcső a mosogatógép mögött.

 148. White Line mosogatógépem van. Problémát jelent hogy a szűrő belsejében marad viz. Tőkéletesen mos. Mit lehet tenni?

  • Le lehet venni a kifolyócsövet arról a csonkról amire rá van dugva, és egy vödörbe tartva meg lehet nézni, hogy úgy leürül-e teljesen a víz. De ha csak a lapos szűrő alatt van egy kis víz (kb. két deci) az nem probléma.

 149. Kedves Antal!
  Van egy 2 éves Hausmeister HM3050-es mosógépem.A legutóbbi mosásnál amikor a szennyvizet kellett volna kiürítenie a gépből,hangos kopogó recsegő hangot hallatott,a program leállt és a szennyvíz a gépben maradt.Leürítettem a vészleeresztőn keresztül a szürőt kivettem de semmi nem volt benne.Ezután újra indítottam,de a hibajelenség megint megjelent.A tiszta viz beszivattyúzásánál nincs problémája.A kérdésem az lenne hogy Ön szerint lehetséges-e hogy valamilyen idegen tárgy kerülhetett a szivattyúmotor lapátjai közé?Valamennyire be tudtam nyúlni a szűrő kivétele után a lyukba,de nem éreztem ott semmit.Esetleg tönkremehetett a szivattyúmotor? Válaszát előre is köszönöm!

 150. Kedves Varga Antal! Van egy kb 15 éves Siemens SE 23231EU típusú mosogatógépünk. Már májusban is írtam Önnek, kaptam is választ. Most új problémám van: bármelyik programot indítom el annyit csinál, hogy szivattyúz, aztán kész. Búg, mintha erőlködne, de nem forgatja meg a karokat. Ön szerint házilag javítható, vagy hívjak szerelőt?

  • Kedves Lázár Istvánné!
   Ha nincs víz az alján, akkor annyit tud tenni, hogy ellenőrzi a vízcsapot amire a mosogatógép van kötve. Csavarja le a befolyócsövet a csapról, és nézze meg, hogy a csapból nagy nyomással folyik-e a víz, valamint abban a csőben amit lecsavart, van egy vízszűrő. Azt is nézze meg, hogy nincs-e eltömődve. Ha ezek rendben vannak, vagy felveszi a vizet a mosogatógép, csak a keringetés nem indul be, akkor azt javaslom, hogy hívjon telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

 151. Tiszteletem! Nekem egy Zanussi TA833v tipusu mosógépem van .Nekem az a problémám vele , hogy a vizet a mosáshoz be szívattyúzza kimossa a ruhát , de már a mosás után nem engedi le vizet és ezáltal nem is centrifugázza ki. Ha a szivattyúzásra állítom a gombot a vizet nem szivattyúza ki a gépből. Mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm!

  • Üdvözlöm!
   Ha a kifolyócsó fali szifonba van kötve, akkor húzza le onnan, és próbálja meg úgy a szivattyúzást. Ha úgy leürül a víz, akkor a fali szifon van eldugulva, azt kell kitakarítani. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor ellenőrizze a mosógép szűrőjét, és ha ott sem talál semmit, és szeretné mosógépszerelőre bízni a továbbiakaat, akkor kérem hívjon telefonon időpont egyeztetés miatt!

 152. Üdv! Egy nem olyan régi (4 éves) Indesit gépről van szó. Probléma az, hogy bekapcsolom, program kiválaszt, elindít, ajtó lezár. Eddig ok. Program elindul megy egy 10-20 másodpercet, mindegy milyen program, öblítés, szivattyúzás, mosás, kicsi víz, kicsi szivattyú és utána csak ilyen kis csattogás halladszódik. Nem villog semmi lámpa, semmi hibakód, mintha menne a program, de még sem. Válaszát előre is köszönöm.

 153. Szép napot kívánok! ZWP 581 Zanussi felültöltős mosógépem van 1,5 éves, és az öblítőt nem szívja be mosásnál Köszönöm a válaszát üdvözlettel Zsuzsanna

  • Üdvözlöm!
   Ennyi idős gépnél még nem szokott olyan hiba lenni amit javítani kell, persze biztosat csak akkor tudnék mondani, ha látom a gépet. Mindenek előtt javaslom, hogy mossa ki az öblítőszer rekeszt, úgy hogy a mozdítható darabot vegye ki belőle, és az az alatt lévő csövet is tisztítsa meg!

 154. Tisztelt Varga úr! Nekem egy zanussi felültöltős mosógépem van, ami időnként nem szivattyúzik csak halkan zúg, a leeresztő csövet kitakarítottuk,most próbáltam egy tisztító mosást elvégezni, elsőnek szivattyúzott utána centrizett,majd a következő centrizésnél már nem szivattyúzott,csak az a halk zúgás. Nagy a baj? Mi lehett a próbléma? Csak reménykedek,hogy nem szivattyú csere! Előre is köszönöm a válaszát: Emőke

  • Tisztelt Emőke!
   Érdemes megnézni a mosógép szűrőjét, hátha ott van valami idegen tárgy, ami megakasztja az ürítő szivattyút. Ha ott nem talál semmit, akkor vagy beljebb van valami nem oda való, vagy a szivattyú hibás, amit cserélni kell. Biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

 155. T. Szerelő! Felültöltös mosogépünk van 7 éves semmi baj nem volt eddig vele ,és a dob ajtajánál ahol becsukni kell ,elkezdett rozsdásodni. Semmi nem került a gépbe olyan dolog,nem tudom mitől. Kérdés mivel lehet megtisztitani? rozsdaoldó? A választ előre is köszönöm.

 156. Tiszteletem!
  Van egy AEG LAVAMAT 66600-as gépünk. A programok a végén nem állnak le (úgy kell manuálisan kikapcsolni) és ilyenkor az ajtót sem mindig engedi kinyitni. Nem tudom panelcsere vagy mi lehet a megoldás, és mennyibe kerül a javítás. Új gép vásárlására is gondoltunk: SAMSUNG WF80F5E5W4W/LE, bár nem tudom megéri e az árát, ill. hogy mely gépeknek jó az ár-érték aránya. Köszönettel: Teveli Róbert

  • Üdvözlöm!
   Szerintem fűtőtest hibás lehet az AEG, de látnom kell ahhoz, hogy biztosat tudjak mondani. Samsungok a használattól függően 2-4 év alatt csapágyasak lesznek, stb. Ha új mosógépet vesz, akkor szerintem azt nézze, hogy mire adnak letöbb garancia időt, és hogy ismert márka legyen.

 157. Samsung diamond wf1600nhw mosógép ami nem engedi be a vizet és a szivattyú sem megy pedig a szivattyú működik. Köszönöm szépen a segítséget előre is

  • A két dolog összefügghet, de az is lehet, hogy a vízbeeresztő szelep hibás. Mindenek előtt ellenőrizze a mosógép szűrőjét, hogy nincs-e eldugulva, valamint ha a kifolyócső fali szifonba van bekötve, akkor azt is érdemes megnézni, hogy abban nincs-e dugulás. Ha nem talál semmi különöset, és szeretné szakemberre bízni a dolgot, akkor kérem keressen meg telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 158. Tisztelt Antal! Van egy Siemens típusú mosogatógépem,a korát nem tudom,de sztem nem mai csirke. Pár nappal ezelőtt a párommal gondoltunk egyet és arra az elhatározásra jutottunk, hogy kitisztítjuk a hozzávaló sóval. Azt sajna nem igazán tudtuk, hogy mennyi mehet bele(max.1 kiló), úgyhogy raktunk bele. Utána egy darabig szépen müködött,aztán tegnap arra lettem figyelmes, hogy nem vesz fel vizet. Megnéztem a csapot, a csövét, kitisztítottam a szűrőket,Semmi változás. Arra jutottam, hogy lehet a só volt a ludas. Próbáltam így-úgyis kiszedni,sajna nem sikerült. Tudom, ezt nem lett volna szabad, de fejreállítottam és egy része kijött a sónak. Utána, mint aki jól végezte dolgát,visszaállítottam,várta egy picit bedugtam és bekapcsoltam. A vizet szépen felveszi,csak sajna azzal a lendülettel ki is folyik belőle,akár hideg akár meleg vízről beszélünk. A funkciók is működnek csak sajna,a kapszulát sem oldja fel, meg a mosás végére van egy pici víz a mosogatógép aljában. Ön szerint, hogy fejreállítottam , mennyi kárt okoztam benne?

  • Tisztelt Pali!
   A fejre állítás nem szokott gondot okozni, de elképzelhető, hogy kimozdult valahol egy cső csatlakozás, és azért folyik ki belőle a víz. Hogy nem vesz vizet annak is lehet több oka, de legtöbbször a vízbeeresztő szelep szokott elromlani a Bosch-Siemensnél. Pontos hiba megállapítást azonban csak a helyszínen tudok végezni.

 159. Tisztelt Antal!
  Szeretném segítségét kérni energolux 751.2 típusú mosógéphez hol lehet olasz programkapcsolót vásárolni? Köszönettel: János.

 160. Tiszteletem!
  A kérdésem kissé furcsa lehet így kb5 év távlatából, de a problémám a következő: a CANDY CDI 1010 tipusú mosogatógépem az első pillanattól egy csepp sót sem adagol a mosogatáshoz! A leírás szerint próbáltam minden keménységű vízhez beállítani a gépet (5 fokozat van). A első feltöltés óta tele a tartály. Válaszát előreis köszönöm: Balázs

  • Üdvözlöm!
   Akkor szokott ez előfordulni, ha a sószelep eltömődik pl. a túl finom szemcsés sótól, vagy az is lehet, hogy hibás a szelep. Ha több az egyben tablettát használ, és megfelelő a mosogatás végeredménye, akkor szerintem nem érdemes törődni a sótartállyal. Persze ha gondolja, szívesen megnézem a készüléket.

 161. Tisztelt Varga Úr!
  A whirpool mosogépet utolérte az ajtorozsdásodási betegség. Találtam egy jobb állapotú ajtót azonban nem tudom hozzáfoghatok e saját kivitelezésben a cseréhez? Tud tanácsot adni és ha javasolja h vágjak bele kaphatok néhány praktikus tanácsot hozzá? Köszönettel: Zoltán

 162. Üdv Antal!
  Egy electrolux ewt10115w tipusú gépem van,csak egyedül kézi mosás programon szívja be a vizet rendesen, a többi mosó ill.öblítő progin csak nagyon gyengén szív(ki is áll hibára)és benne marad az öblítő is. Tisztelettel:Saliga György

 163. Tisztelt Antal!
  Egy 15 éves Bosch típusú mosogatógépűnk van. Végigfuttatja a programot,, szépen szárít is. De másnapra víz kerül a mosogatógép aljába, s ez a vízmennyiség szemmel láthatóan folyamatosan emelkedik. először csak a szűrőben, majd a gép aljában. Tavaly már egyszer volt ilyen problámánk, akkor a kihívott szerelő azt javasolta, hogy emeljük fel a gépből kijövő lefolyócsövet., de ennek ellenére visszafolyik a víz. Mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Katalin

  • Tisztelt Katalin!
   Lehet még a vízbeeresztő szelep is hibás. Próbálja meg elzárni a vízcsapot, amire a mosogatógép van kötve. Ha úgy megszűnik a probléma, akkor a szelepet cserélni kell.

 164. Tisztelt szerviz!
  Kérem a segítséget! 2015.08.22 vásároltam egy Whirlpool indukciós főzőlapot. A hangjelzés nagyon zavaró, ezért próbáltuk lekapcsolni, de ahogy az utasításban leírták, úgy nem működik. Ha a jelzett kapcsolókat 5 mp-ig tartom, a gép kikapcsol, de a hangjelzés megmarad. Mit lehet tenni ebben az esetben? Segítségét előre is köszönöm! Merci

  • Tisztelt Merci!
   A hangjelzéseket úgy lehet kikapcsolni, hogy először bekapcsolja a készüléket, majd az óra gombot öt másodpercig lenyomva tartja, aztán megnyomja a kilépés/kikapcsolás gombot. Elvileg látszik is a kijelzőn, ha sikerült kikapcsolni a hangokat. Visszakapcsolni ugyanígy lehet. Ha így nem működik, akkor nem tudom 🙂

 165. Hosszan mos minden mosási beállításnál. Kb 4-ó. Elektra bregenz fuzzitronik. Nem a proci hülyült be végleg?
  Köszi hogy megtisztelsz a válaszoddal.

 166. Tisztelt Antal!
  Van egy nagyjából 12 éves Whirlpool FL 5103-1000as mosógépünk. A mai napon mosás közben pukkant egyet, de folytatta a programot és be is fejezte. A következő adag mosásnál viszont már csak beszívta a vizet, a dob forgott, a motor búgott, majd kinyomta a vizet és ezt így folytatta tovább. Mivel lehet a gond, illetve érdemes ezt még javíttatni? Köszönöm, Ferenc

  • Tisztelt Ferenc!
   Feltételezem, hogy a fűtőtest durrant el, de látnom kell a mosógépet, hogy biztosat tudjak mondani. Addig érdemes javítani, ameddig hajlandó rákölteni 🙂 Ezek a régebbi gépek tartósak, de nem tartanak örökké.

 167. Tisztelt Varga úr!
  Whirlpool ADG 7443 IX mosogató gépem F8 E1 hibakódot ír ki. A szűrők tiszták, lefolyócső nincs megtörve, szifon tiszta. Ha gépbe kézzel vizet töltök azt gond nélkül kiszivattyúzza majd leáll a fenti hibakóddal. A szűrő melletti szenzor tiszta, de attól még lehet hibás. Pár nappal korábban már jelentkezett egy hiba ami annyira nem zavart, hogy a megszokott Eco program 2 óra 50 perc helyett 3 órát irt ki, de legalább lefutott. Ön szerint ez érzékelő hiba vagy rosszabb a helyzet és a vezérléssel van baj? Köszönettel: NJ

  • Tisztelt NJ!
   Valószínűleg cserélni kell az optikát, ami a szűrő mellett van. Azért próbálja megsikálni egy fogkefével, de ha megmarad a hiba, akkor marad a csere.

 168. Üdvözlöm!
  Egy Electrolux Lavamat 1046EL típusú mosógépünk van. A legutóbbi mosás alkalmával, lecsapta a biztosítékot és nem ment tovább. A víz benne maradt amit a leeresztőn keresztül eltávolítottam de a gép azóta csak felszívja a vizet és utána egyből ürít, majd nullára áll a program. tehát nem mos. Mi a teendő? Várom válaszát

 169. Tisztelt Varga ur!
  A mosogatogepunk aljan megallt a viz,ujraindulni csak ugy tud,ha kimerem a vizet az erzekelo miatt.Ujrainditom,par perc,es leall.Mivel lehet a gond,szivattyu?vagy program hiba? kerem segitseget! Koszonom, Szep napot! Jani

  • Tisztelt Jani!
   Jó lenne tudnom legalább a márkát. Így nem sokat tudok mondani. Lehet dugulás, érzékelés, vagy ürítő szivattyú hiba is. Próbálja meg lehúzni a kifolyó csövet arról a csonkról amire rá van dugva, és tegye egy vödörbe a végét! Ha úgy leürül a víz, akkor a szifon van eldugulva, ha úgy sem akkor látnom kell a készüléket ahhoz, hogy meg tudjam mondani a hiba okát.

 170. Jo napot!Azt szeretnem megtudni hogy a mosogatogep hideg vizzel mosogat tudok e csinalni vele valamit vagy pedig szakemberhe

 171. Tisztelt Szerelő!
  Az lenne a problémám, hogy nemrég vettünk egy whirlpool elektromos sütőt, és azt vettem észre, hogy a sütés után víz lesz a földön, a sütő alatt. Ez mitől lehet? A lecsapódott pára? Normális Vagy vigyem vissza ahol vettem? Válaszát köszönöm! Tisztelettel, F.Fanni

 172. Tisztelt Varga Úr!
  Egy Whirlpool elöltöltős mosógépem van. A mosási program végig fut, viszont az öblítő a tartályban marad. A tartályt már kitisztítottam, de továbbra is benne marad az öblítő. Válaszát előre is köszönöm!

 173. Üdvözlöm!
  Szárítógép vásárlás előtt állunk, van egy max.1300-as fordulatú AEG L75370 TLE típusú mosógépem, ehhez keresek egy megbízható márkájú szárítógépet, minimum 10 évet elvárnék tőle. Szomszédom Candy szárítója 2 éve alatt tönkre ment. Gondolkozom a használt Miéle gépekben is, Ön ajánlja e, vagy inkább új gép vásárlása mellett döntsek? Max. 120-140 ezer forintunk van rá. És jó lenne, ha nem fogyasztana túlságosan sokat. Kíváncsi vagyok az Ön véleményére, ajánlatára: Tisztelettel: Bori Andrásné

  • Jó napot kívánok!
   Szerintem 10 évet már egyik mai készülék sem bír ki, legfeljebb úgy, ha nem használja 🙂 Használt gépet én biztosan nem vennék, főleg nem Mile-t, mert ha abban elromlik valami egy hónap múlva, akkor sokba fog kerülni a javítás. Mindenképpen újat javaslok. Szerintem három dolgot tartson szem előtt, ismert márka legyen, a legtöbb garancia időt vállalják rá, és nem feltétlenül kell többet tudnia, mint amire Önnek szüksége van.

 174. Tisztelt szerelő úr ! Van egy Candy CDP 4609 mosogatógépem. Elinduláskor búgó hangot add mint ha megakadna valamiben és a víz sem indul el . A gép 2 éves és nem tudom mi lehet a baja . Válaszát előre is köszönöm . Gyöngyösi József . Ha esetleg a szivattyú lenne baja lehet javítani vagy cserélni kell . Esetleg ár ajánlatot kaphatnék .

  • Tisztelt érdeklődő!
   Ha a mosogatógép felveszi a vizet, de nem keringeti, akkor lehet, hogy megszorult a keringető szivattyú, az nem nagy baj, de szét kell szedni a gépet ahhoz, hogy el tudjam indítani. Pontos hiba megállapítást csak a helyszínen tudok végezni, az munkadíjakrl tájékozódhat az árak oldalon.

 175. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy olyan gondom, hogy van egy Orion ODW 009 es típusú mosogatógépem. 14 hónapos. Eddig szépen ment. Most bekapcsolás után se kép se hang. Tud esetleg segíteni, hogy mi lehet a probléma? Semmilyen jelzést nem ad, hogy mi lehet a gond. Nem világít nem csinál semmit. Segítségét előre is köszönöm.

  • Tisztelt Hartmann Zoltán!
   Ellenőrizze, hogy van-e áram abban a konnektorban, amibe be van dugva a mosogatógép, pl. egy asztali lámpával! Ha az rendben van, akkor lehet főkapcsoló, vezérlő elektronika, vagy egyéb baja is a mosogatógépnek, de hogy pontosat tudjak mondani, ahhoz látnom kell a készüléket.

 176. Tisztelt Varga Úr!
  Whirlpool AWT 5108/4 tip. mosógépemet mivel és hogyan tudom megtisztítani a vízkőtől? Köszönettel várom válaszát.

  • Tisztelt Balázsné Magdika!
   Indítson el egy főző programot, és amikor másodszor vesz vizet a mosógép, akkor kapcsolja ki, várja meg amig ki lehet nyitni az ajtót, majd öntsön egy liter ecetet a dobba, aztán kapcsolja vissza, és hagyja végigmenni a programot! Ha nagyon sok vízkő van már lerakódva, akkor nem biztos, hogy tökéletes lesz az eredmény, de nagyon gyakran ne ecetezze a mosógépet, mert tönkremennek a gumi alkatrészek.

 177. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy Candy elöltöltős mosógépem kb.9-éves gyönyörűen mos centrifugál viszont nagyon hangos.Gyanakodom csapágy. Kérdésem meg lehet e javítani és érdemes e? UI. Nagyon szeretem ezt a mosógépet. Üdvözlettel: Csákiné

  • Tisztelt Csákiné!
   Elvileg meg lehet javítani, ha nincs nagyon szétesve. Kérem keressen meg telefonon, ha szeretne időpontot egyeztetni!

 178. jó napót akort pontosan leirom va egy samsung WF1600NHW mosogép és nem tölti be a vizet ez mitöl lehet Mágnesszelep
  Vízszintszabályzó Vezérlő PCB vagy modul ezekre gyanakodom valamejikre
  meg van mégegy mosogépem egy indesit iWD5105 f28 as hibakodal az mit jelent elöre is köszönöm a segitcséget

  • A Samsungnál lehet beeresztő szelep is, de az is előfordulhat, hogy csak a vízszűrő van eltömődve. Az Indesitnél csak 18-ig vannak hibakódok. Az f18 kommunikációs hibát jelent a vezérlő, és a kezelő elektronika között, de az nagy valószínűséggel vezérlő elektronika cserés.

 179. Tisztelt Varga Úr ! Whirlpool AWE 6720/1 mosógépem mosóprogram indítása után nem vesz fel vizet és kigyullad a szervizlámpa. Program törlés gombra reagál, szivattyú megy. Víznyomás van, szűrő tiszta .Centrifuga üzem sem működik, a véleményét kérném . Üdvözlettel : István

  • Tisztelt István!
   Szerintem fűtőtest, vagy motor hibája van, ami valószínűleg javítható a motor cseréje nélkül. Persze tudnia kell, hogy pontos hiba megállapítást csak a helyszínen tudok végezni.

 180. jó estét érdeklődnék hogy van egy samsung elöl töltös mosogép és nem engedi át a vizet hogy ez mitöl lehet vagy mi a baja eben szertnék segitcséget kérni elöre is köszönöm

  • Jó napot kívánok!
   Nem világos számomra, hogy mit jelent a “nem engedi át a vizet”. Ha arra gondol, hogy nem ürül le a víz a mosógépből, akkor annak oka lehet a mosógép szűrőjének, vagy ha a kifolyó cső fali szifonba van kötve, akkor annak a dugulása. De lehet egyéb probléma is, pontosat csak a helyszínen tudok mondani.

 181. Tisztelt Uram!
  Electrolux EWT1011 mosógépem van már csak 1 program fut rajta, a többinél a programkapcsolót ráfordítom egy kicsit elindul és leáll kattan és kész.Előfordulhat, hogy ajtózár probléma? Kiszedtem az ajtózárat és már egy után gyártottat találtam benne és ahogyan belenéztem a közepén kicsit már odaégett és üzem közben melegszik, érdemes belőle eredetit venni?(Kb 5000 ft a különbség) Elképzelhető, hogy ezeknek ez a típushibája? Ha kicserélem jó lesz, gondolhatok még más hibára is?

  • Üdvözlöm!
   Ha meg van égve, akkor javasolt az ajtózár cseréje, valamint a csatlakozót is rendbe kell tenni. A gyári és az utángyártott között szerintem nem sok különbség van. Hogy van-e más baja, azt csak akkor tudom megmondani, ha átnézem a mosógépet.

 182. Tisztelt Varga Antal!Van egy zanussi felültőltős mosógépünk ZWQ 36101 kb 1hónapja lett cserélve mágneses szelep benne,mert nem vette fel a vizet,csak búgott,és egy idő után kiírta a hibát kevés víz vagy nincs víz!Most megint nem nagyon veszi fel a vizet,pedig a csapnál lévő szűrő szerintünk tiszta!Mi lehet még az oka?Gondolom a falba szerelt lefolyó szifonnak nincs köze hozzá! Köszönöm válaszát!

  • Tisztelt Horváth Attila!
   Csavarja le a mosógépről a vízcsövet, és egy fogóval húzza ki a vízszűrőt abból a csonkból amiről lecsavarta a csövet! Ellenőrizze, hogy nincs-e tele szennyeződéssel. Valamint azt is érdemes megnézni, hogy ha kinyitja a vízcsapot, akkor azon nagy nyomással jön-e a víz. Ha nem boldogul, vagy nem talál semmit az előbb leírtak kösül, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

   • Tisztelt Varga úr! Szinte biztos hogy ezeket a hibákat kizártnak lehet tekinteni!A víznyomásnak 1,9 bar az alsó határa mikor bekapcsól a hidrofor,3 bar-nál meg ki!Hacsak nem a csap rosszalkodik! Megnéztem a mosógép felöli résznél a szűrőt,ami ugye a mágneses szeleppel együtt van! Azt kiszedni nem lehet!

 183. Tisztelt Uram! Van egy samsung wf f1062 mosógépem. UE üzenetet ír ki. Nem centrifugál.Köszönöm válaszát.

  • Üdvözlöm!
   Az “UE” azt jelenti, hogy nincs kiegyensúlyozva a dob, a ruhák nincsenek megfelelően elrendeződve. Próbáljon meg kivenni, vagy hozzátenni egy ruha darabot! Persze a hibajelzésnek lehet más oka is a ruhákon kívül, de pontosabbat csak a helyszínen tudok mondani.

 184. Tisztelt Varga Antal!
  Van egy Samsung mosógépünk (WF-F1062). Olyat csinál mostanában, hogy a program közben leáll rapszodikusan, várunk vele egy kicsit közben kihúzom a konnektorból és vissza dugás után mintha mi se történt volna onnan folytatja ahol abbahagyta! Párom egyszer furcsa égett szagra panaszkodott. Amennyire tudtam szétszedtem, de nem találtam semmi szembetűnőt ! Ami szerintem nem jó, hogy a dob furcsa nyöszögő hangot adott leszedtem a szíjat és így szűrtem ki, hogy nem a motornak van baja. Ami még gond lehet bár ebben nem vagyok biztos, hogy a vezérlő panel mögötti elektronikán lévő hűtőborda nagyon forró mikor leáll a gép! Annyi lenne a kérdésem, hogy Ön szerint nagy a baj, vagy menthető a gép még? Segítségét előre is köszönöm!

 185. A mosógép öblités elött leált a bekapcsoló lámpa folyamat villog és semmire nem reagál

 186. Kedves Szerelő Mester! Whirlpool ADG 630 mosogatógépem úgy tűnik, hogy elromlott. Mosogató program közepén megállt, csak zúgott. A mosogatás vizét kiszívta, de nem szívott be újabb vizet. Azt tapasztaltam, hogy ha vizet öntök bele, működik, ki is tudja szivattyúzni a gépből a vizet, de úgy tűnik, hogy beszívni nem tudja, csak zúg és a program emiatt nem indul el. Mi lehet a probléma, vajon javítható? Lehet, hogy a vízstop ment volna tönkre? Ki tudom iktatni a vízstopot, hogy leellenőrizzem, hogy az okozza-e a meghibásodást? Amennyiben javítást szeretnék, milyen feltételekkel tudom Önt keresni? Válaszát előre is megköszönöm. Nagy Judit

  • Kedves Nagy Judit!
   Szerintem az elárasztás védelmi kapcsoló aktív, mert folyik valahol a gép. Ennek okát a helyszínen tudom megmondani, ezért kérem hívjon telefonon, ha szeretne időpontot egyeztetni a kiszálláshoz!

 187. T.Uram! A 4 A/12 programot használom és amint irtam 10 percenként öblit a Hajdu energomat mosogép.

 188. Üdvözlöm!Van nekem egy whirpool adp 4520- mosogatógép megállt mosogatás közben és négyet villog a kijelzöje nem tudja mi lehet a baja?

  • Tiszteletem!
   A négyes hiba ürítési problémát jelent. Ha fizikálisan nem marad benne a víz a mosogatógépben, akkor a vízszint érzékeléssel van gond.

 189. Samsung W F 0500 N X W gépem centrifugája nem pörög fel . Indításkor a kijelzőn 11-es szám átvált 9-re, majd 7-re és itt csak lassan pörög és szivattyúzik . Ezt a hibát egyre gyakrabban csinálja . Ezen felül gyakran vizet hagy az öblítő tárolójában. Üdv. Vidács József

  • Az öblítőszer adagolót ki kell tisztítani úgy, hogy kiveszi az egész fiókot, és az öblítőszer rekeszből kiveszi azt a darabot ami engedi magát. A centrifuga valószínűleg azért nem pörög fel, mert nincs megfelelően kiegyensúlyozódva a dobban lévő ruha, de lehet motor, vagy vezérlő elektronika hiba is. Próbáljon meg kivenni, vagy hozzátenni egy-egy ruhadarabot, hátha úgy felpörög.

 190. köszönöm a válaszát de én sajnos vidéki vagyok messze lakom Pesttől én csak megrendelni tudnám

 191. Tisztelt Uram!
  Segítséget szeretnék kérni,A nagynénémnek elromlott a mosógatógépe,csak a egyik vízszóró kar müködött. Elkezdték szétszerelni az aljába azt az alkatrészt amibe a fűtőszál is van meg kis műanyag fogaskerekek,azt hiszem ez a váltószelep.A legnagyobb fogaskeréknek elkopott a tengelye nem váltott.Meg ragasztottuk két komponensű ragasztóval,de az a probléma. hogy nem jelölték meg,hogy volt a programja/a lyukaknak hogyan kell állniuk és a fogaskeréknek ami vált melyik a kezdési pontja/.Most nem müködik, csak tölt vizet és kiengedi. A lámpái is egyszer világítanak egyszer nem, de lehet,hogy a sok szereléstől beázhatott?Siemens SE53531/37 Typ S9H1S Ön szerint mi lehet a probléma?Válaszát előre is köszönöm!Edit

  • Tisztelt Hölgyem!
   Nagy valószínűséggel a váltószeleppel van probléma, amit cserélni kell. Viszont az csak a komplett fűtő egységgel együtt rendelhető, ami 40-50 ezer forint.

 192. Tisztelt Varga úr!
  A kérdésem a következő lenne : Whirlpool száritógépemben nyirkos maradt a ruha .mi lehet a problémája? 50 perces száritás után. köszönöm válaszát. Tisztelettel Csordásné Jozaf Andrea

  • Tisztelt Csordásné Jozaf Andrea!
   Lehet, hogy valamelyik szűrő van eltömődve, de más hiba is okozhatja a problémát. Látnom kell a készüléket, hogy meg tudjam mondani.

 193. Üdvözlöm. A tanácsát szeretném kérni, azzal kapcsolatosan hogy egy Candy elöltöltős mosógép dobja mögé került tárgyat ( melltartó merevítőt), hogy kell kiműteni. Eddig a szűrőben megjelentek ezek a tárgyak, de most nem. Nem akad, nem zörög, de tudom, hogy a gépben maradt. Válaszát előre is köszönöm.

 194. T.Uram! Vettem egy felujitott Hajdu Energomat mosogépet. A bekapcsolás után 10 percenként öblit. Ön szerint jó a gép?

 195. Tisztelt Varga Úr! Az Electrolux EWT 1011-es mosógépünk 5 kg ruhával elindul, aztán10-20 perc múlva leáll. Hibajelzést nem jelez, nem is villog. Ha avizes és mosószeres ruha felét kiszedem és újra indítom,kimos rendesen. Az öblítő a súly felezésekor még bent volt a helyén. Drága doktor Úr, a beteg gyógyitható még, illetve mi a teendő? Előre is köszöni az észrevételeit a Berta család!

  • Tisztelt Berta Gábor!
   Lehet ez motor hiba is, de látnom kell a gépet ahhoz, hogy pontos hiba megállapítást tudjak végezni. Biztosan javítható, csak kérdés, hogy mennyibe kerül.

 196. Üdv!
  Vásároltam a közelmúltban egy használt, kb 2,5 éves Whirlpool AWE 78512 típusú mosógépet. Az eladó elmondása szerint azért adta el, mert nagyon ugrál a gép centrifugázás közben és ezt a Whirlpool szerelője sem tudta megoldani, azt mondták neki, túl fényes a padlólapja… Ezt nem kommentálnám, de elég fura. Én bevállaltam a gépet hibásan és a minap tisztogatás közben azt vettem észre, hogy a gépben levő mindhárom dobborda sima, súly nélküli. Kérdésem: elképzelhető, hogy ennek a típusnak nem kell súlyozott dobbordát használnia, vagy talán pont ez okozza az ugrálást? Köszönöm szépen.

  • Jó napot kívánok!
   Az ugrálást okozhatja a lengéscsillapítók hibája is, de látnom kell a gépet, hogy pontosan meg tudjam mondani. A dobbordával nincs semmi probléma.

 197. megadom a mosógép hátulján található számokat SAMSUNG WF-R862 SER.NO:X7775ADP600038E hátha így könnyebb lesz .Egyépként 2009-2010-ben forgalmazták utoljára és amit én mértem a dobborda mérete 45mm széles 45mm magas és 215mm hosszú .A kérdésem amit ön megadott borda típust annak mi a mérete ? És ne haragudjon hogy ennyiszer zavarom de jó lenne tudni a pontos méretet mert ha meg rendelem és nem lesz jó az nekem drága mulatság

 198. Üdvözlöm!
  Pontosan 5 éve vásároltunk egy Samsung WF8502SFV mosógépet. A mai napon az első mosás után mikor jelzett, hogy végzett a programmal villogni kezdett az ajtó nyitását-zárását jelző gomb, de amikor kivettem a ruhákat tovább villogott. Újabb mosást elindítottam, hátha azzal abbamarad, de a mosás után szintén nyitott és zárt ajtónál is folyamatosan villog. Többször áramtalanítottam, zárt és nyitott ajtóval is, de amikor áram alatt van folyamatosan villog. Biztosan nem nagy a gond, de zavaró. Mi lehet a baja? Köszönöm válaszát!

 199. Üdvözlöm! Van egy AEG favorit mosogatógépem, ami sokszor program közepén fogja magát és leáll, minden programcsík mellett lévő kis led pirosan világít, mint amikor indításnál még nincsen program kiválasztva. Nem ír ki semmilyen hibakódot, a kijelzőn is két vízszintes csík világít. Ez mit jelent, mi a teendő, mert a használat utasításban semmi sem szerepel ezzel kapcsolatban? Köszönöm a segítségét!

  • Tiszteletem!
   Ezt innen nem tudom megmondani, be kellene lépnem a szerviz menüjébe, hogy lássam milyen hibát tárolt el a mosogatógép. Áramellátási probléma is lehet, de mindenképpen látnom kell a gépet, hogy pontosat tudjak mondani.

 200. Köszönöm szépen a gyors választ mint ahogy ön is írta én is ki tudom cserélni meg mondaná hogyan be van pattintva vagy csavarozva ja és honnan tudom megrendelni. A dobot szét kell hozzá szerelni? Hát sajnos amit maga meg adott cikkszámot az ennek a mosógépnek a bordája Samsung S821 a mérete 50x120mm ami nekem kell annak a típusa SAMSUNG WF-R862 és annak a borda mérete 45x215mm Nem ez a cikkszám DC9702051E véletlenül ?

  • A WF-R862 típusú gépben az van, amit én megadtam, bár nem teljes a mosógép típusszáma amit megadott. A DC9702051E cikkszámú dobborda teljesen más mint amit én megadtam, és ha ezzel van szerelve a gép, akkor ahhoz, hogy kicserélje, darabokra kell szedni a mosógépet. Keresse fel az Oktogon szervizt, náluk meg tudja rendelni az alkatrészt.

 201. Tisztelt Uram!
  Samsung WF-F1062 mosógépem van. A következő hibakóddal rendszeresen leáll, ami nem szerepel a hibakódos táblázatban: bE Kérem, írja meg, hogy ez mit jelent. Köszönettel, Karátson Zsuzsanna

 202. Regi lehel huto felujjitas miatt mozgatasra kerult. 2 3 het alatt 5 6 szor leolvadt . Ketszer tuljegesedett es kb 3-4 l viz folyt ki belol ami hatulrol a lefolyon keresztul kigolyt es mindent elaztatott. Olvastam,hogy a motoron van egy tartaly amibe bele kellett volna folyni es a motor elparologtatja. Itt nem volt ilyen ezert egy 2 dl es fem konzerves dobozbol tettem egyet. Elsore jonak tunt de masodjara ismet tulcsordult rendesen. Mindig a nagy meleg utan tortent illetve a lehulesnel

  • Kérem keresse meg a hűtőgép szerelő kollégámat telefonon, a 06309408330-as telefonszámon. Ő tud választ adni hűtős témában.

 203. Üdvözlöm van nekem egy SamsungWF-R862 mosógépem az a problémám hogy mosás után kiveszem a ruhákat és egy két helyen ki vannak szakadva a ruhák na hát én belenéztem a dobba és észre vettem az egyik dobborda belső része fel van penderedve szerintem ebbe akadnak meg a ruhák azt szeretném megkérdezni ezt hogy lehet kicserélni vagy van-e valakinek ilyen eladó

  • Jó napot kívánok!
   A Samsungnál meg tudja rendelni ezt az alkatrészt, a cikkszáma: DC97-02051D Akár Ön is ki tudja cserélni, de ha nem boldogul, akkor hívjon telefonon!

 204. Jó napot kívánok!
  Van egy kb. 3 éves LG inverteres Direct Drive F1068LD (5 kg) típusú mosógépem, amit a mosás indításakor nem tudok bekapcsolni. Volt már olyan, ha sokáig nyomogattam a bekapcsoló gombját, vagy kicsit erősebben, akkor elindult, de a következő mosásnál már megint nem. Mi lehet az oka és mennyibe kerülne megjavítani? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Homolai Krisztina

  • Üdvözlöm!
   Lehet, hogy csak egy hibás csatlakozóval van probléma, de az is előfordulhat, hogy komolyabb a probléma. Biztosat csak akkor tudok mondani, ha átnéztem a mosógépet.

 205. Kedves Antal!
  A mai napon a mosógépünk mosás közben kikapcsolt, és nem is akar bekapcsolni áram van, a ledek sem világítanak.. Tönkrement?

 206. Kedves Uram! Az lenne a kérdésem, hogy vettem egy felujitott Hajdu energomat mosogépet mosásnál az első félorában 10 percenként öblit, utánna meg 5 percenként öblit. Van még egy ilyen mosogépem, ott fél óra elteltével öblit először. Lehet, hogy hibás a felujitott mosogép? Köszönettel

 207. Tisztelt Varga úr! Köszönöm a gyors választ. küldeném a számot: 859300810030. A géphez szeretnék egy fedelet, csak a lemez kellene. Köszönöm

  • Üdvözlöm!
   Rendelhatő az alkatrész, 13-22 ezer forint közötti áron, attól függően, hogy honnan jön. Kérem keressen meg telefonon, ha szeretné megrendelni a javítást!

 208. Tisztelt Uram,
  a következő a gondom. Van egy nagyon régi, de eddig szerelőt nem látott Hajdu( energomat) thermal komfort mosógépem. A fürdő felújításakor a szerelő azt javasolta, hogy a csöveket-tehát hideg/melegvíz+kifolyó a mosdókagyló alá szerelt kombi telephez csatlakoztassuk. Eddig nem volt gond vele. Megrendeltem, sőt a pályázatomat el is fogadták a mosógép program keretében egy új gépre, ezért gondban vagyok: nem szeretnék nagy pénzt kiadni, hátha bejön az állami, írásos ígéret. Jelenlegi gondok: 1. A mosás befejeztével, órák múlva elkezd gyülekezni a víz a dobban. Arra gondolok, hogy a tömítéssel van a baj, mert hiába zárom el a hideg víz csapját abból bizony folyik. (Ezt kipróbáltam.)Talán attól telik meg, ha a kagylóból víz folyik ki? Tehát pl kézmosásnál.Most a kád felé irányítottam a kifolyót, próbálkozom. De ha boltba megyek ,elzárom a főcsapot, ne hogy a házat- tömbház – elúsztassam. Tehát lehet, hogy a kagylóhoz csatlakozó cső végének tömítése rossz? 2- Többször mostam 40 fokon. Időnként elkezd nyüszögni a gép. Ez olyan, mintha valami súrolódna. 60 fokon kevésbé.90 fokon csak 1x csinálta. Lehet-e ez ékszíj? (Azt hittem, csak az autóban van…)
  Ha tudna magyarázatot, esetleg tanácsot adni, a szomszédom segítene. Én egyedülállóként már sok mindent tanultam, de most zsákutcába kerültem. Köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel Kovács Sarolta

  • Tisztelt Hölgyem!
   A víz belekerülhet a kifolyó csövön keresztül is, de attól is, ha nem zár jól a mosógép beeresztő szelepe. Próbálja meg a kifolyócsövet felfelé ívelni attól a csonktól, amire rá van kötve. A nyöszörgést hallanom kellene, hogy meg tudjam mondani mi okozza.

 209. Kedves Antal.
  Egy kb. 10 éves Fagor mosogatógépet használtunk ma estig, amikor égett szagott éreztünk és sistergést hallottunk. A lenti fűtőszál fekete a legtöbb helyen. A kérdés, hogy mekkora összeg a javítás és megéri-e egyáltalán kicseréltetni-e? Köszönjük a valaszt. Üdv. Gábor

  • Kedves Gábor!
   Látnom kell a mosogatógépet ahhoz, hogy meg tudjam mondani mi az amit esetleg cserélni kell, és hogy mennyibe kerül a javítás. A munkadíjakról olvashat az árak oldalon.

 210. Kedves Antal!
  bosch sps53e08eu mosogatógépem E:01 hibakódot ír. Mi lehet a Híba, mivel a szerelő azt mondta, ránézésre, hogy a fűtőszál ment tönkre, mely egybe van építve a motorral. És ezt kell cserélni. Kicserélte és azt mondta csak másnap indítsam el. Sajnos másnap is kiírta a híbakódot. Sajnos nyaral ma meg holnap a szerelő és én nem szeretném magam nagyon megvezettetni. Kérdésem mit fog még kicsrélni, illetve az a motorral egybeépített fűtőszál gondolom nem volt híbás. Várom Tisztelettel válaszát Varga István

  • Üdvözlöm!
   Elvileg az alsó vezérlő elektronikát kell cserélni. Hogy az Ön szerelője mit fog még kicserélni, azt tőle kell megkérdeznie. Egyébként szerintem a motor nem volt hibás, de látatlanban nem tudok biztosat.

 211. Tisztelt Antal!!
  A mai napom elindítottam a mosogató gépemet mosogatószerrel! Ezutàn túlhabzàs keletkezett 30 -as hibakóddal ami azt jelenti , hogy a túlcsordulàs gàtló bekapcsolt és nem tudok kilépni a programból! Valamint kikapcsolt àllapotban is dolgozó hangot ad! Mi a teendő? Előre is köszönöm vàlaszàt! Üdvölettel: Zsanett

  • Tisztelt Zsanett!
   Döntse meg a mosogatógépet hátra kb. 45 fokban, ekkor ki fog folyni egy kis víz az alján. Ha ez megvan, akkor indítson el egy hideg vizes öblítés programot, és ezt ismételje meg addíg, amig nem lát habot a mosogató térben a program végén. Ha esetleg ismét kiáll a 30-as hibára, akkor megint döntse meg a gépet hátra. Valamint soha többet ne tegyen kézi mosogatószert a gépbe 🙂

 212. T.Uram még egy kérdés,lehet kapni a Hajdu mosogéphez tápegységet, mert szerintem a szerelő át akar verni, mert a tápegységre fogta rá, hogy nem indul be a viz bekapcsoláskor, köszönettel

 213. Tisztelt Uram, van még egy kérdésem szintén Hajdu mosogép az a gond, hogy 5 percenként öblit, ezáltal hideg viz jön ki a gépből, mivel nem meleg vizben mos, szürke a ruha. Mi a hibája? Köszönettel

 214. Kedves Uram! Hajdu mosogépem van, az a hibája, ha bekapcsolom nem in dul el a viz, viszont, ha rátekerek, akkor minden rendben van, mi ahibája, kb. mennyiért lehet megjavitani, esetleg otthon is lehet javitani, köszönettel

 215. Tisztelt Antal!
  egy két napja újonnan vásárolt Candy CDI 9P45/E-S mosogatógéppel kapcsolatosan kérem segítségét. A gép az első program elindítása után kb. 20-30 perc múlva megállt, a szivattyú dolgozik ugyan de a leeresztő csövön víz nem folyik ki! Megállást követően E1 kódot írt ki a készülék! A víz kimerése és másik program indítása után szintén ugyanaz a hiba! Válaszát, segítségét előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Róla Zoltán

  • Tisztelt Zoltán!
   Nem tudom, próbálták-e úgy, hogy szabadon van a kifolyó cső vége. Elő szokott fordulni az, hogy nem veszik ki a vak dugót abból a csonkból amire rádugják a csövet, és ezért nem tud leürülni a víz. Valamint azt is ellenőrizze, hogy nem-e tört meg, vagy nyomódott össze a kifolyócső a gép mögött, amikor betolták a mosogatógépet a helyére!

 216. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy Samsung Big Wach q1244 7,5kg ruhatöltetű mosógépem.Ma kipucoltuk a szűrőjét azóta a szűrőnél folyik a víz és azóta ki be kapcsol a gép. Előtte teljesen jól működött.Most akkor mi van? Köszönettel:Timi

  • Üdvözlöm!
   Gondolom a szűrő nincs a helyén megfelelően, vagy a tömítése sérült, és ezért folyik. Ettől mondjuk még nem kellene kikapcsolnia, persze biztosat csak akkor tudok mondani, ha átnéztem a mosógépet.

 217. Tisztelt Varga Úr!
  Ariston Margherita 2000 Al 128D típusú mosógépem van. Probléma:elindítom elkezdi a vizet felszívni de megáll és egyből villog a led lámpa. Prg.kapcsoló forog körbe folyamatosan. Ha csak centrifugázni szeretnék ugyanezt csinálja. Mi lehet a gond! Köszönöm válaszát! Üdv:Takács Tímea

 218. Tisztelt Varga Antal!
  Egy Beko Volumax5 mosógépről lenne szó. Mosás közben mikor indul a motor meg meg akad egy pillanatra, de utánna ha “belendül” forog rendesen. Üresen, terhelés nélkül nem csinálja. Mi lehet a gond? Üdv, Misi

  • Jó napot kívánok!
   Valószínűleg motort kell javítani, vagy valahol egy vezeték, esetleg csatlakozás hibás. Biztosat akkor tudok mondani, ha átnéztem a mosógépet.

 219. Whirlpool ADG 155 beépíthető mosogatógép: Elindítás után 10-15mp- mulva villog a program indító lámpa, és meg áll a gép:(

 220. Tisztelt Varga Antal !
  Olyan problémával szeretnék önhöz fordulni hogy van egy Energomat Thermal típusú mosógépem ami ha elinditok egy mosást a következőképpen megy le a program Elkezd vizet beengedni közben forgat és egy ideig engedi majd leáll ekkor valószinűleg túlis tölt és kiszivattyúzza ismét engedi majd ismét szivattyúz egymás utánban és amit megtelik egyből szivattyúz. Fűtni megsem áll pedig csak hidegre van kötve és mire a program centrifugáig ér még mindig van víz a dobban így centrifugálás közben kicsap a tetején a víz. Azt szeretném még kérdezni hogy ha ilyen esetben a vizállás mondjuk a vízállás mérő nemkapcsolja a fűtőáramkört attól a program továblép és újra vizetvételez? válaszát előreis köszönöm

 221. Tisztelt Varga Úr!
  Olyan problémám lenne, hogy van egy Electrolux EWT 1011 típusú felültöltős mosógépünk. Ma leverte a biztosítékot, s azóta bármelyik program indítása esetén 3 kattanás hallatszik, majd ezután a program végét jelző led “4-es sorozatokban villog” tehát a 4 villanásos hibakódot jelzi. A kezelőkönyvében ajtózár hibának jelzik. Azután érdeklődnék első körben, hogy egy ilyen korú, több éves mosógépben gazdaságos-e a biztonsági ajtózár javítása, illetve nagyságrendileg milyen összegű javításra lehet számítani? A mielőbbi válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Sávolyi Tamás

  • Tisztelt Sávolyi Tamás!
   Az ajtózár cseréje 10-15 ezer forint, ha nincs más baja akkor ennyiből meg lehet javítani a mosógépet. Biztosat azonban csak akkor tudok mondani, ha átnéztem a készüléket.

 222. Tisztelt Varga Antal!
  Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy van egy Whirlpool ADP 4520-as mosogatógépem, amin végig megy a program mintha minden megfelelő lenne, de nem vesz fel vizet. Mi lehet vele a probléma? Üdvözlettel: Hajas Sándor

  • Tisztelt Hajas Sándor!
   Szerintem vesz vizet, csak a keringető szivattyú nem indul el, aminek eredménye képpen Ön azt látja, hogy ugyanolyanok az edények mint mikor berakta azokat a gépbe. Ha nem vesz vizet a mosogatógép, akkor leáll hibával, a keringető szivattyú hibával viszont végigmegy a program.

 223. Tisztelt Varga úr! awe 8723 hoz keresek fedelet csak a lemez kellene .jó a használt is csak ne legyen rozsdás .köszönöm!

  • Üdvözlöm!
   Én bontott alkatrészekkel nem foglalkozom, csak újjal. Kérem küldje el e-mailben a 85-el kezdődő szervizkódot, ami alapján pontosan be tudom azonosítani a mosógépet. A szervizkódot megtalálja a szűrőház takaró ajtajának belső oldalán, vagy a készülék hátulján.

 224. Tisztelt szerelő úr ! Candy mosogató gépem van , szeretném megkérdezni ,hogy a mosogató tabletta töltő nem nyílik ki , ez mitől lehet ? Köszönöm a válaszát.

  • Tisztelt érdeklődő!
   Vagy hibás a mosószer adagoló, vagy nem jut el odaáig a program, bár azt valószínűleg észrevenné. Pontosabbat a helyszínen tudok mondani.

 225. Szia!
  AEG favorit mosogatógépem van, a kijelzőn az 1-es kód van, semmire sem reagál. Eddig mosott, nem volt probléma. Most csak ki – és bekapcsolni lehet. Nem lehet választani egyik funkciót sem – az 1 -es beékelődött. nem tűnik el. Mi lehet a probléma? Hogyan oldhatom meg? Várom a választ. Köszi Ildi

  • Üdv!
   Tudnom kellene legalább a típust, bár szokatlan amit leírtál. Ezért így nem tudok semmit értelmeset írni, ha látom a gépet akkor meg tudom mondani mi a probléma.

 226. Tisztelt Varga Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy Whirlpool típusú, felültöltős mosógépünk bizonyos programoknál – és nem minden esetben- a centrifugálás előtt kattogó hangot hallat, ami néhány másodpercig tart. Mi lehet Ön szerint a probléma?

  Köszönettel, Steve

  • Üdvözlöm!
   Lehet ez többminden. Pl. idegen tárgy a mosó üstben, vagy a felfüggesztés pattog. Nem tudom megmondani, csak ha én is hallom.

 227. Tisztelt varga Antal aszt szeretnem kérdezni hogy daevo mosogepembe eloltoltos nincs üveg lehet bele rakatni ? Kb mien aron??
  Varom mihamarabbi válaszát adigis köszönöm.

 228. Tisztelt Varga Antal!
  Szeretnék egy kis segítséget kérni.Nekem van egy indesit WT102 ex típusú mosógépem,ami most elromlott.Úgy kezdődött, hogy a mosás elindult de egy kis idő múlva a programkapcsoló elkezdett körbe járni.Most már el sem indul vagy csak elkezdi forgatni a dobot de vizet nem szív be.Mi lehet a baja? Válaszát előre is köszönöm.

  • Üdvözlöm!
   A programgomb körbeforgásával jelzi a mosógép (kijelző, vagy ledek híján), hogy valamilyen hibát érzékelt. Lehet ez bármi. Pontos hibamegállapítást csak a helyszínen tudok végezni.

 229. Kedves Antal!
  lehet, hogy buta kérdést fogok feltenni, de inkább megkérdezem, minthogy valami butaságot csináljak 🙂 Finish mosogatógép tisztítótót bele lehet önteni mosógépbe is? Az van a használati utasításon, hogy nem szabad letekerni a kupakot, csak a fóliát kell eltávolítani. Mi lesz, ha letekerem mégis a kupakot, és beleöntöm a mosógép dobjába, és indítok egy 90-es programot? Természetesen tudom, hogy ez a termék nem mosógép tisztítására szolgál, de ezt az egy flakont muszáj lenne elhasználnom, ha már kaptam. Válaszát előre is köszönöm! Üdv. Éva

  • Kedves Éva!
   Köszönöm, hogy megkeresett. Nos a kérdésére az őszinte válaszom, hogy ezt még sosem próbáltam. Ha Ön nem félti a mosógépét akkor próbálja ki, és írja meg nekem, hogy mi lett az eredmény 🙂

 230. Tisztelt Varga Úr!

  Köszönöm a gyors válaszát,a vízbevezetés rendben van, /letesztelve/ a két led már a ki-be kapcsoló benyomása után egyből villog, tehát a gép bekapcsolásakor már azt jelzi,hogy víz van a gépben, pedig biztosan nincsen benne víz. Minden esetre nagyon köszönöm a pozitív hozzáállását és önzetlen segítségét és kívánok minden jót további munkájához! Tisztelettel és köszönettel:

  Pál György.

 231. Tisztelt Varga Úr!
  AEG Favorit mosogatógépem a bekapcsolás után elkezd szivattyúzni,de nem lehet a mosogatást elindítani. Két felső led villog,ami a gépkönyv szerint a vízvédelem aktív állapotát jelenti. Évekkel ezelőtt volt ilyen gond,de akkor orvosolni tudtam a hibát a gép előre döntésével, /ekkor víz jött az alján/ majd géptisztító koncentrátum használata után megszűnt a probléma. Most minden próbálkozásom ellenére nem akar megjavulni. Már megnéztem a hungarocell által kapcsoló mikrokapcsolót,meg leszerelve a gép mindkét oldalát amit tanácsoltak átnéztem,rendellenességet,vízfolyást,vagy elektromos problémát nem vettem észre. A gép 12 éves de igen jó állapotú és eddig megelégedésünkre jól működött. Kérem, ha esetleg tudna valami tanácsot adni. Köszönettel: Pál György.

  • Tisztelt Pál György!
   Elképzelhető, hogy a vízbetáp szelep hibás. Pontosat akkor tudok mondani, ha átnéztem a mosogatógépet.

 232. Kedves Antal!
  Édesanyám és én is azonos típusú felültöltős mosógépet vettünk (Zanussi ZWY50904WA). Anyukám gépéből nem megy az öblítő a dobba mosásnál, nálam eltűnik az öblítő, de nem illatos a ruha. A gépek 10 hónaposak. 🙂 Mit tegyünk? Köszönettel: Erika

  • Kedves Erika!
   Én először a mosószer adagolót takarítanám ki, de az is lehet, hogy túl kis nyomással jön be a víz a mosógépbe. Pontosabbat csak a helyszínen tudok mondani.

 233. Tisztelt Varga Antal!
  Véleményét szeretném kérni egy 2009-ben vásároltunk felültöltős Whirlpool mosógéppel kapcsolatban. Soha semmi baja nem volt, egészen néhány héttel ezelőttig. Ha forog a dob (akár kézzel, akár mosás közben), nyikorgó hangot ad. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Timár Beatrix

  • Üdvözlöm!
   Hallanom kellene azt a hangot, hogy meg tudjam állapítani az okát. Lehet az egy üstbe került idegen tárgy, a dobcsapágy, stb.

 234. Tisztelt Varga Antal!

  Az Electrolux EWT 10115W típusú felültöltős mosógépem a szállítás során megsérült és beüzemelés után egy az egyben kifolyt a víz az alján. Az oldallap leemelése során egy repedést véltem felfedezni a dobot tartó műanyag üst alján. Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy érdemes az üstöt cserélni, és ha igen akkor ennek körülbelül milyen költsége lehet, vagy érdemesebb egy új gépet beszerezni? A mosógép még csak két éves, így egy olyan kérdésem is lenne, hogy esetleg alkatrészként lehet-e értékesíteni (motor, szíjak, csapágy, dob stb)? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Koleszár Péter

  • Tisztelt Koleszár Péter!
   Mivel ehhez a géphez csak kompletten rendelhető az üst, így az kb. 40-45 ezer forintba kerülne, plusz a 14.800 forintos munkadíj. Hogy érdemes-e azt Önnek kell mérlegelnie. Ha keveset ment, akkor talán van értelme. Nekem nincs szükségem a mosógépre, mert használt alkatrészt sehova nem építek be.

 235. Tisztelt Varga Antal Úr!
  Tizenéves LG típusú mosógépünk hibásodott meg, ajtajának bezárását követően nem érzékeli a programozás megkezdése után, hogy az ajtaja valóban zárva van, ennek folyományaként a program sajnos el sem indul. Az ajtó rögzítését visszaigazoló kattanás természetesen nem hallható, az ajtó bármikor nyitható. Adatok: LG WD 8023C komplett ajtó azonosítója: 3581EN1002A ajtózár azonosító száma: 601ER1004C Érdekelne, hogy találkozott-e már ehhez hasonló problémával, illetve tudomása szerint az ajtózár, netán a komplett ajtó cseréjével a probléma megoldódik-e? További kérdés, ezen alkatrészek beszerzési lehetősége. Várom megtisztelő válaszát, tisztelettel: Kövér Csaba

 236. Elnezest az elozoi megszolitast miatt.

  Kijavitott formaban
  Jó Estet !

  Es udvozlettel :Nyiri Dorina

  Megegyszer elnezest a kellemetlensegert.

 237. Szia !
  A kerdesem az lenne ,hogy ha a mosogepben a dobnak a jobb fele leszakadt ,akkor szamitani kell arra hogy uj mosogepbe kell beruhazni vagy lehet rajta segitenii? Ja emelett ezert ne centrifugal ki rendesen es nem is mos ki rendesen. Elore is koszonom. Udv : Dorka

  • Üdvözlöm!
   Tudnom kellene a márkát, és a típust, mert van amelyiket meg lehet menteni, de van amelyiket nem, illetve látnom kell, hogy pontosan mi a probléma, csak az után tudok bármit is mondani.

 238. Tisztelt Varga úr!
  Candy CSF 459 E tipusú mosogatógépünk a program indítása után kb. 5-6 perc elteltével kiszivattyúzza a vizet, ami hideg, nem fűti fel és E3 hibakódot ír ki. Ön szerint mi a lehetséges hibaok, mit javasol következő lépésként? Segítségét előre is köszönöm!

  • Üdvözlöm!
   A mosogatógépnek fűtéssel kapcsolatos hibája van, de hogy azon belül pontosan mivel van gond, azt csak a helyszínen tudom megmondani, miután átnéztem a gépet.

 239. Tisztelt Varga Úr!
  2 készülékünk is meghibásodott. Az első egy IKEA-s Whirlpool elektromos sütő. Áram van a készülékben, csak a sütő világítás működik, ezen kívül semmilyen funkció nem működik. A digitális kijelző nem világít. Vezérlőpanel, kijelző vagy egyéb probléma? A másik egy Electrolux ERB 3022 2 kompresszoros hűtő. A mélyhűtő rész nem hűt megfelelően, a túl magas hőmérsékletre figyelmeztető lámpa folyamatosan világít. Mindkét kompresszor működik. Esetlegesen kevés a gáz, vagy egyéb hibája is lehet? köszönettel: Ferenc

  • Tisztelt Somogyi Ferenc!
   A sütőnek lehet elektronika baja, a hűtőnek meg lehet, hogy csak túl meleg van mostanában. Persze hogy pontosan meg tudjam mondani az okokat, ahhoz látnom kellene a készüléket.

 240. Tisztelt uram !
  A Whirlpool Awt 5108/4 mosógép jelenlegi pontos hibaleírása :bekapcsolás , bármely programnál centrifuga indul, vízszivattyúzás, megáll. Vizet nem vesz fel. Vízbeeresztő szelep jó, dugulás nincs. A fűtőtest valószínűleg jó, 25ohm értéket mérek. Köszönettel :L. Ferenc

  • Üdvözlöm!
   Elképzelhetőnek tartom, hogy a motor forgását nem érzékeli az elektronika, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

 241. Tisztelt. Varga Antal.
  Tegnap vásároltam egy Whirlpool AWE 50210 felültöltös mosógépet . Mosás végeztével az ajtó kinyitása után, viz csöpög a mosószer adagolóból dob teteje körben az ajtó környékén minden vizes nagy cseppekben áll a víz bőven. Az előző gépemnél épen csak nyirkos volt.A gépet online vásároltam 15-napon belül vissza lehet küldeni válasszam ezt a lehetőséget? Válaszát előre is köszönve. Tisztelettel . Tünde.

  • Tisztelt Mátyus Tünde!
   Ha a program hiba nélkül végigment, a ruhák tiszták, és ki vannak centrifugálva, akkor szerintem nincs baj a mosógéppel.

 242. Tísztelt Varga Úr!
  Whirlpool AWM 807 programkapcsolója véletlenül ellenkező irányba lett forgatva és most ellenállás nélkül oda-vissza lehet forgatni.Mit lehet vele kezdeni,
  Tisztelettel.Lénárt László

 243. Tisztelt uram !
  Mitől lehet, hogy aWhirlpool AWT5108 mosógépem nem veszi fel a vizet. PL. öblítés – centrifugálás programnál elindul centrizik és szivattyúzik, majd megáll . Vizet nem vesz fel. Előzmény hiba volt hogy többször megállt, majd picit továbbtekerve újra ment. Köszönettel : Less Ferenc

  • Üdvözlöm!
   Ennek több oka is lehet, pl. a vízbeeresztő szelep hibája, vagy a vízszűrő eldugulása. De lehet fűtőtest, vagy akár vezérlő elektronika hiba is. Pontos hiba megállapítást csak a helyszínen tudok végezni.

 244. Tisztelt Uram!!
  Azlenne a kérdésem,hogy az 1 éves BEKO márkáju elöltöltös mosógépem nem szívja le az öblitőt.a tartálya teljesen tiszta rendben tartva.mi lehet a hibája? köszönettel Tímea

  • Tisztelt Hölgyem!
   Ha vízzel keveredett öblítőszer marad a rekeszben, akkor el van dugulva az a rész, ahol lefolyna. Ha tiszta öblítőt lát, akkor lehet, hogy túl kis nyomással megy be a víz a mosógépbe, de a mosószer adagolóval is lehet probléma. Biztosat csak akkor tudok mondani, ha látom a gépet.

 245. olyan kerdesem lenne hogy a mosogep aljan a szuronel folyt a viz, parom benyomta sziloplaszttal ma delelott. mikoora szarad meg mikor kapcsolhatom be ujra a gepet? koszonom valaszat.

 246. Tisztelt Varga Antal!
  Van egy Whirlpool felültöltős mosógép AWE 7316-ünk aminek a program választó gombja már egy ideje nem úgy működött ahogy kellet volna nem a 0 -nál állt meg hanem a programválasztó 3/4- énél ott kapcsolt ki és így csúszott minden program de a kattogásból kilehetett számolni hogy melyik program lehet! Használtuk is tovább de most teljesen elromlott nem lehet programot választani nem is kattan mikor tekerem és a kijelzőn sem mutatja a program idejét! Mit tehetünk?

 247. Tisztelt Varga Úr!
  Mitől lehet az, hogy megálás nélkül megy a szivttyú, még kikapcsolás után is, és csak az áramtalanításra kapcsol ki? Tisztelettel Zolán

  • Tisztelt Székelyhidi Úr!
   Ugyan nem tudom, hogy ez mosó, vagy mosogatógép, és hogy milyen mártka, de ezt a jelenséget álltalában vízfolyás okozza, és az elárasztás védelmi kapcsoló aktív állása miatt megy folyamatosan az ürítő szivattyú.

 248. Tisztelt Varga Antal!
  Vettünk párommal egy mosógépet, használtan futárszolgálattal, Hajdu Energomat Thermal, de a szállítás alatt nem bántak vele kíméletesen és ennek következtében azon túl, hogy friss horpadásokkal, meghúzásokkal és karcolásokkal volt teli, még valami meg is hibásodott benne, mert a mosógép ráz és a mosó programot sem képes végrehajtani, mert csak engedi be folyton a vizet, ha megtelt akkor pedig kinyomja és ez váltakozik egymás után. A fűtőszál nem fűt, mert a víz hideg volt amit kinyomott. A jobb alsó részén a szűrőnél felnyomódott a szűrő kimenete és az egész belső része, a műanyag szűrő el is törött, a palást is eldeformálódott azon a részen ezáltal, de az már vissza lett kalapálva. Segítségét szeretném kérni, ha esetleg van ötlete, hogy mi lehet a baj, meg vagyok bizonyosodva, hogy ezt a szállítás művelte vele,mert azért ezek strapabíró gépek. Itteni szakemberek már látatlanban keresztet vetettek rá, csakmert ha ráz, akkor már ki kell dobni. Szeretnénk, ha nem kellene megválnunk ettől a kisgéptől, mert én ezekben jobban bízom, mint a mai modernebb darabokban.’Válaszát előre is köszönöm. Köszönettel, Eszter

  • Tisztelt Eszter!
   Szerintem a vízszint szabályzó légcsöve lehet eldugulva, vagy kilyukadva, ezért tölti tele magát vízzel a mosógép. Annak oka, hogy ráz, lehet a konnektorban lévő földelés elégtelensége, vagy hiánya is. Persze pontosat látatlanban nem tudok mondani.

 249. Tisztelt Varga Antal!

  Olyan problémám van, hogy Boman TSG 604 mosogatógépem a víz első beeresztésénél nem hajlandó elzárni azt….csak ha oldalról határozottan megnógatom. (párszor rácsapok.) A második illetve harmadik vízbeeresztésnél már nincs probléma. Én vízkőre gyanakszom, mert eleinte egy alapos ecetes fürdő segített egy darabig. Mi lehet a probléma, illetve Ön szerint milyen nagyságrendű összegért javítható? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Molnár Péter

  • Tisztelt Molnár Péter!
   Elképzelhető, hogy a vízszint szabályzással van probléma, de ezt a márkát én nem javítom. Próbálja meg azt, hogy egy liter forró vizet elkever egy liter eseccel, beleönti a gépbe, és hagyja állni egy napot, és csak az után indítson rajta egy programot!

 250. Tisztelt Uram!
  Hogyan kell beüzemelni egy Candy GC4 2D mosógépet? Eltávolítottuk a 4 rögzítő csavart, a mosógép hátoldaláról. Ezután kivettük a 4 db távtartót. Utána 4 db. gumidugót tettünk a helyére. Ezután mi a feladat? Mert olyan mintha előre-hátra mozogna a dob! Természetesen a talpait már becsavaroztuk, még ez előtt! Segítségét köszönöm szépen! Üdvözlettel: Bolubás Magdolna

 251. Tisztelt Varga Úr!
  Electrolux 1026 mosógépünk mosás közben megáll,és azt írja ki nincs ürítés!Mi okozhatja? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:Tímea

  • Üdvözlöm!
   Eldugulhatott a szűrő, ami alul a négyszögletes ajtó mögött van, valamint ha fali szifonba van csatlakoztatva a kifolyócső, akkor azt is érdemes ellenőrizni, hogy ott nincs-e dugulás. Ha egyik sem, akkor az ürítő szivattyúval, vagy a vízszint szabályzással lehet baj. Pontosat a helyszínen tudok mondani.

 252. Tisztelt Varga úr!

  Kérem, legyen kedves pontosítani, hogy a mosogatógép bekötéssel kapcsolatban felvázolt két fajta megoldás közül melyiket tartja jobb megoldásnak: 1. A kifolyócső megemelését a szifon csatlakozásnál, vagy 2. rögtön a mosogatógép hátánál megemelni a készülék tetejéig-így kapva állandó lejtést a szifonig. Esetleg mindkét megoldás egyformán jó?
  Köszönettel eddigi gyors válaszát is: Zoltán Péter

 253. Kedves Antal!

  Mosogatógép vásárlás előtt állunk és a tanácsát szeretném kérni, hogy milyen típust válasszunk. Mivel a konyhánk elég kicsi csak 45 cm széles jöhet szóba és ami még biztos, hogy beépíthető legyen, mert két kicsi gyermekem sokat randalírozik a konyhában, jobb, ha bútorlappal védjük. Nagyon nagy a választék és nehéz eligazodni, hogy mi az a funkció ami valóban hasznos, és mi az ami csak azért van, hogy drágábban lehessen eladni a terméket.Próbáltam olvasgatni véleményeket, fórumokat, de csak egyre jobban összezavarodtam. Sokan javasolják például a Bosch termékeket, de egy átlag program 170 perc? Ez normális, vagy vannak olyan típusok amelyek hamarabb végeznek. Tudom, hogy speed funkcióval ezt lehet csökkenteni, de akkor lesz 120 perc? ( ha jól olvastam ilyenkor a vízfogyasztás pedig jó magasra felugrik)Ezekről a programidőkről elég keveset lehet olvasni, sok funkcióról pedig nem is igazán értem, hogy valódi haszna van-e. Szóval arra szeretném kérni, hogy a tapasztalatai alapján ajánljon nekem mosogatógépet, ill. olyan funkciókat ami ön szerint valóban hasznos. Köszönettel: Kisznyérné Bodor Szilvia

  • Kedves Szilvia!
   Szerintem azt a márkát válassza, amire a legtöbb garancia időt adják, és ami ismert, hogy legyen hozzá alkatrész ha elromlik. Tudni kell, hogy ma már nem olyan tartósak a gépek mint régebben, szóval ez nem szempont. Az Electrolux, Whirlpool, Indesit gépek többségén van gyors program, ami kb. 30 perces. Ha jól emlékszem akkor a Whirlpoolra 4 év garanciát adnak.

 254. Üdvözletem. Van egy daewoo dwd f1011-es mosógépem. Hibajelenség a következő: Állítok egy programot,elkezd mosni,vizet melegít de amikor elkellene kezdeni neki centrizni eltűnik róla minden mintha elmenne az áram. Mi lehet a baja? Válaszát előre is köszönöm.

 255. Szia! Van egy Indesit d63- mosogatógépem, de nem volt semmi baja. Használtan vettem igaz, van rá garancia.
  De program indítás előtt, mint ha a szivattyú búgna, serceg. Meg fura szaga is volt de nem csapta le a biztosítékot! Program végén, és közben is szokott sercegni. Ki tisztítottam nem lehet az a baj. Nem tudom mi a baja. Be akadt a szivattyú , vagy ? Mi lehet? Köszi

  • Üdv!
   Vagy valahol egy hibás, elégett csatlakozó serceg, vagy vizet kapott valamelyik elektromos alkatrész. Pontosan csak akkor tudom megmondani, ha ott vagyok a mosogatógépnél.

 256. Tisztelt Varga Antal!

  AEG Lavamat 75370 TLE típusú mosógépem mindössze fél éves, nem kevés pénzért vettük, mert elegünk lett az állandó javíttatásokból. Pár napja furcsa hangot ad ki mosás közben, de centrifugáláshoz készülve is. Megpróbálom leírni miféle hang ez. Olyan, mikor régen (ma már nem) cipőket mostam a régi gépben, és mikor leállt a centrifugálás, és a cipők “leestek” a dob aljára. Ehhez hasonló tompa puffanás hallatszik. Aggaszt a dolog, mert szörnyen megterhelte a családi kasszát, és egy fél évtől többre terveztük a használatát. Mit gondol, mi lehet ez?
  Tisztelettel:
  Bori Andrásné Rita

  • Tisztelt Bori Andrásné Rita!
   Lehet a dobbordák hangja, de ezt csak akkor tudnám pontosabban megmondani, ha én is hallanám. Viszont ha fél éves a mosógép, akkor még garanciális, és ezért az AEG márkaszervizt kell megkeresnie, hogy Önnek ne kerüljön pénzbe a javítás.

 257. Kedves Antal!
  Kérem adjon tanácsot.Főzés után kb. 2 órával szerettem volna ismét használni Cendy típusú kerámialapos tűzhelyemet,de nem sikerült ,sajnos csak L betűket ír ki. Nagy lehet a baj? Köszönettel : Brigitta

  • Kedves Brigitta!
   Szerintem a gyerekzár van bekapcsolva rajta. A használati útmutatóban tájékozódjon, hogy hogyan lehet kikapcsolni!

 258. Tisztelt Varga úr!

  Mosogatógép bekötésével kapcsolatosan szeretnék információt kérni. Úgy tudom, hogy a kifolyócsövet meg kell emelni a mosogató szifonján kialakított bekötési csonk magassága fölé jó pár centivel, közvetlenül a csonk előtt, egyfajta ívet képezve a kifolyócsövön, hogy ne tudjon a szifonból esetleg visszaáramlani a víz a mosogatógépbe. Ugyanakkor szaküzletben azt is hallottam, hogy már közvetlenül a mosogatógép hátfalánál fel kell emelni a kifolyócsövet akár a gép teljes magasságáig, hogy onnantól fogva lejtsen a szifonig, így nem pang a cső teljes hosszában a zsíros, koszos mosogatólé. Mi a helyes eljárás?

  Másik probléma:
  A mosogatógépet csak úgy tudjuk elhelyezni, hogy a gyári befolyó- és kifolyócső hossza nem elegendő (beleszámítva a szükséges emelést is), így kb. 50-cm-rel meg kell toldani őket. Hosszabbra nem lehet cserélni őket, mivel a gépen belül vannak rögzítve, elveszítenénk a garanciát, illetve az elektromos vezetékkel ellátott aquastopos befolyócsőből nincs hosszabb a gyárinál. A kifolyócsövet egyszerű hosszabbítóval gondoltam megtoldani, bár azzal riogattak, hogy a toldásnál beillesztendő összekötő idom miatt szűkül a keresztmetszet, így ettől és a megnövelt vezetékhossztól erőlködni fog a kinyomó szivattyú. Az aquastopos befolyócsövet pedig egy flexibilis toldócsővel gondoltam összekötni a kombinált sarokszeleppel. Az aquastopos befolyócsövet ugye nem kell megemelni?
  Válaszát köszönettel várva: Péter

  • Üdvözlöm!
   Az első kérdést illetően egyet értek. A másodikra azt tudom mondani, hogy ha nem érnek el a csövek oda ahova kell, akkor nincs mit tenni, meg kell hosszabbítani őket. Az ürítő szivattyúnak valóban csökkenhet az élettartama, de nem számottevően. A befolyó csőnek mindegy mennyire lejt, vagy hogy milyen pozícióban van.

 259. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy 2 éves Whirlpool mósogatógépünk (A jótállás pont lejárt!).Rendesen elindítottam a normál programmal.Elindult,úgy hallani,hogy szivattyúzza a vizet,de tovább nem megy.Sípoló hangjelzést ad,és villog a stop gomb többször. Megnéztem a hozzá kapott kisokost,mely szerint tisztinai kell a szűrőket.Ez a megtörtént,de ugyan úgy nem indul el. Mi lehet a probléma? Mennyibe kerülne Hozzávetőlegesen a javítás? Köszönöm válaszát! Galambos Bernadett

  • Tisztelt Galambos Bernadett!
   Tudnom kellene legalább a típust, de megpróbálok annélkül is segíteni. Vegye ki az alsó kosarat, és a szűrőket! Ezek alatt, a vízgyüjtő jobb oldalán elvileg talál egy átlátszó műanyag “korongot”, amin van három butyök. Ha van benne ilyen, akkor öntsön 1-2 deci ecetet abba a vízbe amit ott lát, és egy fogkefe segítségével sikálja meg a “korongot” jó alaposan. Ha ez megvan, akkor próbálja újra indítani a mosogatógépet. Ha nincs benne az amiről írtam, vagy ha nem szűnik meg a hiba jelenség, akkor látnom kell a gépet. Ezért kérem hívjon telefonon, hogy meg tudjunk beszélni egy időpontot!

 260. Tisztelt Varga Úr! Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy a whirlpool awt 2084 típusú (mechanikus programkapcsolós) mosógépemen a programkapcsoló meg sem mozdul mosás közben, a beállított programon marad nem pörög körbe, így sosem áll meg a program, a 85 perces gyorsmosás nagyon nehezen történi kiválasztása után (borzasztóan nehéz kézzel is eltekerni) több mint 2 óráig mosott és még a centrizést sem kezdte el, ezért kikapcsoltuk. Ezután kiválasztottuk a vízleeresztő gombot ami elvileg 5 perces program de a mosógép még 20 perc múlva is ment, aztán leállítottuk. Mi lehet a probléma? Programkapcsoló? köszönettel: Eszter

 261. Tisztelt Varga Úr!
  Indesit, elöltöltős mosógépem kapcsán vettem észre, hogy az üstszájgumi alsó része, középen, kb. fél-1 cm hosszan vizsszintes bevágás révén nyukas. A szerviz szerint ez normális. Megnyugtatásul kérdezném, hogy ez valóban nem hiba? Köszönettel: Szabó Zsolt

 262. Üdvözlöm
  Az alábbi problémával kapcsolatban kérnék tanácsot 5 éves husqvarna hűtőgép (kombi) először csak kezdett úgymond nem eléggé hűteni aztán hirtelen eleresztette a gázt, a fagyasztó részen. a fala teljesen kipúposodott, a gáz elillant végül és visszanyerte eredeti alakját a hűtőtér. persze szerelő. Nos a szerelő a sérült szakaszt kiiktatta. Feltöltötte gázzal (22 ezer) de a hűtő azóta sem hűt sőt, gyakorlatilag semmit sem csinál a kompresszor jár de semmi hatás. Aztán újra a szerelő mondta, váltószelep nem kap áramot a panelt kell cserélni (kb 40 ezer) nos most úgy vagyok vele kicseréltetem aztán cserélhetek benne váltószelepet is ( no meg új gáztöltés és stb és még hűtőm a szerelő meg nem úgy nézett ki mint aki nem áll a helyzet magaslatán de itt nincs a közelben más szerviz) Most mi lehet a főbb probléma? a gáz elszökésének oka volt gondolom. Köszönettel előre is.

  • Tiszteletem!
   Sajnos ebben én nem tudok Önnek segíteni, ezért kérem keresse meg a hűtőgép szerelő kollégámat, a 06-30-940-8330 telefonszámon.

 263. Üdvözlöm Uram !
  Tegnap,már értekeztük nekem volt a Zanussi ZDS 204 típusú mosogató géppel a problémám,hogy folyik az ajtó alatt a víz.Ön meg is válaszolta ,valóban kissé szét van nyílva a szóró fej.Ez javítható ?Vagy csere? És hol tudnám beszerezni? Köszönöm a segítségét:Márta

 264. Üdvözlöm. Indesit IWE 71482 tipusu mosogépem van. A kérdésem az lenne miért törénik az hogy a kijelzőn kiírt időnél jóval tovább mos a gép, pl. a kijelzőn 1óra 45 percet ír, közben a gép kb.3 órát dolgozik-mos. Amig a mosás megy addig minden rendben, de mikor az öblítésre kerül a sor akkor többször egy bizonyos időnél mondjuk 20 percnél megáll az “idő” és kb.fél órát is a gép beszívja a vízet forog a dob és kidobja a vízet és ezt csinálja egész idő alatt. Utánna pár percig megy megint rendesen és újból ismétlődik az előbb leírt dolog. Majd kb. az utolsó 5-7 perc ismét rendesen lemegy a program. Várom mielőbbi válaszát.

  • Jó napot kívánok!
   Szerintem vagy ürítési, vagy vízszint szabályzási probléma lehet, de látnom kell a gépet ahhoz, hogy pontosat tudjak mondani. Esetleg a szűrőt érdemes lehet megnéznie.

 265. Tisztelt Szerelő!
  Segitséget szeretnék kérni. Candy tipusu 9teritekes mosogatogépet vàsàroltunk! Bekötöttük az előiras szerint. Az első kiprobàlàs utàn vettük észre hogy a felhasznàlt vìz mennyiséget nem szivja el, nem nyomja ki, hanem a mosogatógép aljàn marad a viz a mosàs végeztével! A kivezetőcső kb 60cm magasan helyezkedik el a lefolyotol. Vàlaszàt elôre is köszönöm! Erzsébet

  • Tisztelt Erzsébet!
   Ha az a szifon is új, amire rá van kötve a kifolyócső, akkor az lehet a probléma, hogy nem lett kivéve a vakdugó a csonkból, de az is lehet, hogy mikor betolták a mosogatógépet a helyére, akkor megtört, vagy összenyomódott a készülék kifolyócsöve.

 266. Üdvözlöm, olyan kérdésem lenne, hogy van egy eudora nova 2000 mosógépem, ami F8 kódot ír ki, elindítja a mosást,de leáll. Mi a tehendőm mi baja lehet. Köszönöm válaszát, sajnos leírást nem találok hozzá.

  • Jó napot kívánok!
   Szerintem a motor forgéssal lesz valami hiba, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani, ha láttam a mosógépet.

 267. Üdvözlöm!
  Szeretnék segítséget kérni,Siemens sütőm /garanciás/ belsőüvege szétrobbant sütés közben,a szerviz ,aki a beszerelést is végezte meg ígérte a javítást ,ennek már három hónapja,azóta ilyen olyan kifogásokkal türelmet kér. Ma szóltak,hogy ki fogják cserélni ,de 32ezer forint az üveg mert arra nem szokott egyik gyártó se garanciát vállalni.Ebben szeretném segítségét kérni,hogy ez valós-e mivel a hiba bejelentésekor nem ezt mondták,hanem azt ,hogy természetesen garanciában kicserélik. Köszönöm

  • Jó napot kívánok!
   Én ebben nem tudok, és nem is szeretnék állást foglalni. Álltalában fizikai sérülésre, törésre nem szoktak sehol garanciát vállalni.

 268. Üdvözlöm Uram!
  Zanussi ZDS204 típusú mosogató gépemmel lenne a problémám.Mikor el indítom a gépet nincs semmi baj ,csak később az ajtó alatt folyik a víz.A programot végig csinálja .Mi lehet a baj?Válaszát előre is köszönöm:Márta

 269. T.Cím!
  elnézést, hogy ilyen “aprósággal” keresem, egy aprítógépről van szó. Az üvegtálban amihez csatlakozik a forgókés nem csavarral van rögzítve, hanem ragasztással egy műanyaglapocska alátéttel. Nos ez vált el az üvegtől. Kérdésem létezik-e olyan ragasztó amivel megoldható lenne ez a rögzítés. Egyébként működőképes már évek óta, míg a hat hónappal ezelőtt vásárolt most romlott el, amit gyanítok meg sem lehet /vagy legalábbis nem éri meg) javítani. Persze ahogy lenni szokott a blokkot nem találom, így patt helyzet van, ezért próbálkozom, hátha a régit sikerül megjavítani. Remélem valamennyire érthetően írtam le a problémát.
  Köszönettel Szakter Tamásné

  • Tisztelt Szakter Tamásné!
   Teljesen érthető amit írt. Valamilyen két komponensű ragasztóval érdemes megpróbálni a ragasztást.

 270. Üdvözlöm!!
  whirlpool awe 6419 felültöltős mosógépem van sajnos nem kapcsol be, áramot meg kapja de olyan mintha nem kapna áramot. nem világit egy kijelző sem.
  Válaszát előre is Köszönöm.László

 271. Üdvözlöm!
  Egy Gorenje kombinált tűzhelyről lenne szó. A sütő müködés jelfénye nem világít. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget. Kocáverné

  • Tiszteletem!
   Elnézését kérem a késedelmes válasz miatt. Ha van rajta digitális, vagy mechanikus óra, akkor ellenőrizze, hogy be van-e állítva rajta a pontos idő! Ha ez rendben van, akkor lehet sütő válsztó kapcsoló hiba is, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

 272. Tisztelt Uram.
  Wirhpol ADP 4405 mosogatógépem van. Tegnap a mosogató program elindult és az előmosás közben leállt. Betölti a vizet és a kar már nem indul. Mindent kipróbáltam már, de nem működik. Kérem a segítségét. Köszönettel, Bartus Melinda

  • Tisztelt Hölgyem!
   Elnézését kérem a késedelmes válasz miatt. Lehet keringető szivattyú probléma, de mindenképpen látnom kell a mosogatógépet ahhoz, hogy pontos hiba megállapítást tudjak végezni.

 273. Üdvözlöm!
  Candy mosogatógéppel kapcsolatosan volna egy kérdésem. Amikor elindítom a programot, rendben elindul a szivattyú (kinyomja a maradék vizet), majd feltölti vízzel a házat, de a mosogatás már nem indul el, kattan egyet és utána csak zúg. Ha újra elindítom kinyomja a vizet és ismét ugyanaz. Korábban is volt már ilyen, de akkor második indításra működött rendesen. Válaszát előre is Köszönöm. Gábor

  • Tiszteletem!
   A keringető szivattyúval lesz valami probléma, ami miatt nem indul el. De hogy pontosan mi a hiba vele, azt csak a helyszínen tudom megmondani, miután láttam a gépet.

 274. Üdvözlöm!
  Egy felültöltős Zanussi mosógépem van. Mikor kezdi kiszivattyúzni a vizet iszonyat kerregő hangot ad, de utána abbahagyja. Ez mitől van?

  • Jó napot kívánok!
   Az ürítő szivattyú szokott így csinálni, amikor már el van kopva. Lehet, hogy cserélni kell, de biztosat csak akkor tudok mondani, ha láttam, hallottam, a mosógépet.

 275. Tisztelt Uram!
  Segítséget szeretnék kérni a mosogatógép problémám beazonosítása érdekében. Indezit IDE 1000 S mosogatógépem van és egy ideje a felső tálcán lévő edények nincsenek megfelelően elmosogatva, apró szemcsés szennyeződésnyomok találhatóak az edényeken. Végigellenőriztem a vízszóró karokat, nincs dugulás, a karok könnyedén forognak. Tiszta a szűrő rendszer, a felső tálca csőcsatlakozó pontjának gumitömítését cseréltem, mert szakadt volt, de a probléma nem oldódott meg. A fűtés működik. Olyan érzésem van, hogy az öblítés nem megfelelő, ami a felső szórófejen kiadott vízmennyiség csökkenéssel függhet össze. Önnek mi a véleménye? Csökkenhetett a szivattyú szállítóteljesítménye? A mosogatógép nem fiatal, 2006 óta van üzemben. Egyszer kellett benne vezérlő panelt cserélni, de egyébként nem volt vele gond. Tisztelettel J

  • Üdvözlöm!
   Valószínűleg a váltószelep hibás, ami a felső, és az alsó kosár között váltja a víznyomást, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

 276. Jó napot! zwg5105 zanussi mosógépem biztonsági ajtózárja romlott el. Az ajtózár mennyibe kerül, és hol tudom legolcsóbban beszerezni?
  Köszönöm a segítségét!

 277. Üdvözlöm.Abba szeretném kérni a segitségét van egy Bosch mosogatogépem 5éves eddig semmi baja nem volt most pedig csak szivattyuzik semmi màst nem csinàl szüröt kitisztitottam hàlozatrol a viz rendbe.Mi lehet a baja? Vàlaszàt elörre is köszönöm

  • Jó napot kívánok!
   Valószínűleg víz került az elárasztás-védelmi kapcsolóhoz, de mindenképpen látnom kell a mosogatógépet ahhoz, hogy pontos hiba megállapítást tudjak végezni.

 278. Kedves Antal. Tóth Sándor vagyok.Kérdéssel fordulok önhőz. Felöltöltős automata mosógép. A dob 1 írányba forog nehezen csörög és zörög. Szétszedtem levettem az ékszíj tárcsát és akkor láttam meg,hogy darabokban van és tiszta rozsda a dobcsapágy nincs is meg minden golyó benne és darabokban tudtam kivenni a csapágyház darabokat. Jelenleg akadálytalan a dob mozgása így most már addig használható a mosógép így még nem lesz kicserélve a csapágy? Azt szeretném kérdezni,hogy kicserélni a csapágyat kell-e csapágy lehuzú és,hogy a műanyagot ami 8 csavar fog a csapágy előtt van ,hogy tudom levenni? Hanyas csapágy való bele,mert nem lehet megállapítani,annyira szét rohadt a régi csapágy. Köszönöm szépen a segítségét.További szép napot kívánok !!!

  • Kedves Sándor!
   Nem javaslom, hogy így használja a mosógépet, mert a forgódob, annak tengelye, de még az üst is sérülhet. A középrész cseréjét szerintem bízza szakemberre!

 279. Kedves Varga Antal!
  Zanussi ZWS2105W 4 éves mosógépemen hibát jelezve villogott az elindító lámpa, az elöltöltős ajtót újra becsukva elindult, de ez mosás közben is előfordult, újra kinyitottam és becsuktam, működött. A következő mosásnál volt egy nagy szikrázás és csak zug a gép, de vizet sem szív és nem indul el. Kihívtam egy szerelőt azt mondta: hogy vezérlő panel lehet gyári hibás, és nem javítható. Mit lehet tenni ilyenkor?

  • Kedves Banai Teréz!
   Én az elektromos ajtózár hibájára tippelek, ami kivégezheti a vezérlő elektronikát is, de ez nem mindíg történik meg. Látnom kellene a mosógépet ahhoz, hogy pontosat tudjak mondani.

   • Kedves Antal!
    Ha jól értem, akkor ha szerencsén van, csak az ajtó zár hibásodott meg, de lehetséges a teljes panel hibája is. Tudna egy kb. árajánlatot küldeni, ha kihívnám a javításra.

    • Kedves Teréz!
     A javítási költségeket akkor tudom megmondani, ha tudom mi baja a mosógépnek. A szerelési árakról részletes tájékoztatást olvashat az árak oldalon.

 280. Szia! Kérdésem a következő:van egy 2015.04.24-én vásárolt Zanussi ZWY50904WA típusú mosógépem,kikapcsolt állapotban (csak a konnektorba bedugva)a ledek folyamatosan villognak rajta.Ma szerelő átnézte,E 68-as hibakódot talált,viszont annyit mondott a gép jó,tartsam kihúzva miután kimosott,akkor nem fog villogni.Mi lehet a gond?

  • Üdv!
   Méregetnem kellene a mosógépen, de a villogás szerintem vagy kezelő, vagy vezérlő elektronika hiba lehet. De ha Áprilisban vetted, akkor a garanciális márkaszervizt kell hívnod.

 281. Tisztelt Varga Antal!
  A Zanussi ZK 630LX kerámia főzőlap 145 mm-s egysége nem szabályozható. Bekapcsolás után minden állásban maximális teljesítménnyel üzemel. A kapcsolón különböző ellenállásokat mértem. Mi lehet még a hiba? Köszönettel: Horváth János

 282. Kedves Antal!
  Érdeklődni szeretnék, az alábbi jelenséggel kapcsolatban. A Whirpool AKT 813 főzőlapom egyik napról a másikra ( 2 hónapja használt) használat közben ki-be kapcsol. Kattogó hangot is ad ki, ahogy kapcsolgat. Mennyire normális ez, mert a dokumentumokban nem találtam erre magyarázatot. Köszönöm előre is a válaszát!

  • Kedves Ildikó!
   Az Ön által leírt jelenség akkor nem normális, ha túl gyakran (másodpercenként, vagy még gyakrabban) kattog. Normál esetben a beállított fokozattól függően kb. 8-30 másodpercenként kapcsol be az adott zóna.

 283. Kedves szerelő úr!
  Samsung R843GW/XEH típusú mosógépem a program utolsó 4 percében megáll,furán zúgva,búgva szívattyúzza a vizet hosszasan de nem fejezi be a programot.ha lekapcsolom és újraindítok egy centrifugálást nehézkesen ugyan de kicentriz,de akkor is hosszasan ide-oda forgatja a ruhákat többször is mire elkezd centrifugálni.Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm válaszát: Zsuzsa

  • Kedves Piros Zsuzsanna!
   Vagy nem ürül le teljesen a víz a mosógépből, vagy a vezérlő elektronika ezt nem érzékeli, vagy nem megfelelően helyezkedik el a ruha a forgódobban, emiatt nincs kiegyensúlyozva. Biztosat a helyszínen tudok mondani.

 284. Átfolyás mérőt hogy tudnám tesztelni kimérni? Illetve ami a csapra van kötve elektromos szelep mekkora nyomást kell átengednie mert nekem éppen hogy csurogva engedi át amikor be van kapcsolva a gép siemens s9g1s

  • Az áramlás érzékelőt műszerrel lehet kimérni, de ami műszerrel jónak tűnik, az nem biztos, hogy a vezérlő elektronikának is megfelel. Ennél a gépnél legtöbbször az elektromos szelep szokott elromlani, amit cserélni kell. Azért a csonkban lévő vízszűrőket ellenőrizze, illetve azt is, hogy a vízcsapon jön-e megfelelően a víz.

 285. Tiszstelt Szervíz! Az AEG 91AQV25KE tipusú beépíthető sütőm kijelzőjéről, áramszünet után eltűntek a feliratok. Van-e rá valami trükk, amivel újra életre tudnám kelteni? Előre is köszönöm! Gál Gabriella

  • Tisztelt Gál Gabriella!
   Ha semmilyen kijelzés nem látható, akkor lehet, hogy nem kap áramot a sütő, esetleg épp a készülékben keletkezett zárlat okozta az áramszünetet. A helyszínen tudom csak megmondani, hogy pontosan mi baja a sütőnek.

 286. T, Varga Antal!
  Samsung kombi hütőnk /No Frost/ pár napja folyamatosan sipoló hangot ad , a kijezőn rd jelzés jelenik meg.A netetn olvasottak alapján próbáltuk leolvasztani- ámbár nem nagyon volt mit- ujrainditani, de a helyzet ugyanaz. Ugy látjuk hogy a fagyasztója megy, de a hütő része nem hüt. Mennyire nagy a baj? Mosógépünk kör alaku ajtózáró gumija megtelik szennyezékkel.Mit tehetünk? Előre is köszönöm válaszát, szép napot kivánok!

  • T. érdeklődő!
   A mosógép üstszáj gumiját ki tudják takarítani, a hűtővel kapcsolatban kérem keresse meg hűtőgép szerelő kollégámat telefonon a 06 (30) 940 8330 számon!

 287. Tisztelt Varga úr.
  Whirlpool mosógépem bekapcsolás után búg majd pár másodperc után kivillan a piros lámpa amin egy csap van. Mi lehet a hibája? Előre is köszönöm a segítséget.

  • Tisztelt Zsolt!
   El van zárva a vízcsap, amire a mosógép van kötve, vagy a mosógép vízbetöltő csonkjában lévő vízszűrő el van tömődve. Ez utóbbit ki lehet húzni egy fogóval, a kis fülénél fogva.