Javaslatok új készülék vásárlásához.

Mosógépek egymás mellettEz a cikk az új készülék kiválasztásában nyújthat majd segítséget, ha oda kerül a sor, hogy a régi masinához már nincs alkatrész vagy mert nem gazdaságos a javítása. Ilyen esetben megkérdezik tőlem a kedves háziasszonyok, hogy milyen gépet vegyenek a régi helyett. Nos, el kell fogadnunk a tényt, hogy a tizenöt-húsz éves gépek tartósabbak voltak mint a maiak, viszont közel sem tudtak annyit mint manapság.

Ahogy az emberek igényei változnak, úgy változnak a készülékek is, hiszen a gyártóknak a vásárlók elvárásait követniük kell. Persze ez azzal is jár, hogy sokkal bonyolultabb elektronikai megoldásokat alkalmaznak, mint régebben, ami több hibalehetőséget is jelent. Bár van több olyan márka is, amelyeknél a meghibásodás lehetőségét a minimálisra csökkentik, de ez sokkal magasabb árkategóriába is helyezi az adott szerkezetet.

Vannak lényegesen olcsóbb gépek, de azoknál el kell fogadnunk, hogy az alacsony ár a tartósság, és a komfortosság rovására megy. Nehéz tehát a döntés, de talán az némi megnyugvást ad, hogy ma már divat az extra garanciaidő vásárlása, ami azt jelenti, hogy néhány ezer forintért plusz egy, vagy több év garancia időt is vásárolhatunk a kiválasztott készülékre. Persze azért tájékozódjunk, hogy pontosan mire vonatkozik a garancia! Röviden összefoglalva, tehát ha egy olcsóbb gépet választunk, annak többnyire a javítása is olcsóbb lesz, de lehet, hogy sokkal előbb elromlik.

Ha viszont többet tudunk áldozni egy háztartási gépre, és egy magas árkategóriájú szerkezetet választunk, akkor az várhatóan tartósabb lesz, de a javítása is többe kerül majd, a magasabb alkatrész ár, és a több szaktudást igénylő javítás miatt.

Hozzászólások lezárva.4 hozzászólás a “Javaslatok új készülék vásárlásához.” témához.

 1. Tisztelt Varga Antal!

  Indukciós tűzhely vásárlása előtt állunk. Tapasztalata alapján, melyek azok a márkák, amelyekkel a legkevesebbszer kell szervizhez fordulni, és még ha drágábbak is, megéri őket megvenni?
  Olvastam az eredeti bejegyzését az új készülék vásárlásával kapcsolatban. Ehhez kérdésem annyi, h.ha olcsóbb készüléket választunk, az jelenti-e azt is, h. nemcsak hamarabb, de többször is kell javíttatni ellentétben a drágábbakkal? Azaz többször kell pénzt ráfordítani, h. használható legyen a tűzhely?
  Nyilván nem lehet egyértelmű igen-nemmel válaszolni erre, de nagyságrendben inkább ez a jellemző-e az olcsóbbakra?

  Válaszát köszönöm!

  Üdvözlettel: Decsi Zsuzsanna

  • Tisztelt Decsi Zsuzsanna!
   Én álltalában olcsó, vagy középkategóriás készülékeket javítok, de ez szerintem csak azért van mert ezekből veszik a legtöbbet. Szerintem a drágább készülékeknél a dizájnt, a márkanevet, és az ahhoz járo esetleges extra szolgáltatásokat fizetjük meg. Én azt javaslom, hogy olyn főzőlapot vásároljanak, melynek funkcióit ki is használják majd, és amire a legtöbb garancia időt vállalja a gyártó, de mindenképpen ismert márkanevűt, hogy legyen hozzá alkatrész ha elromlik. Még egy fontos dolog: az indukciós főzőlapoknak megfelelő szellőzést kell biztosítani. Javaslom, hogy a bútorba építést a beépítési útmutatóban leírtak szerint végezzég/végeztessék el!

 2. Le szeretnénk cserélni a régi tűzhelyt, a vásárlás előtt fel kell méretni a hálózatot?
  A garanciát Ön le tudja pecsételni minden típusnál, hogy érvényes maradjon a bekötéssel?
  Idén még tudja vállalni, ha bővíteni is kell a villanyórát, biztosítékot, vagy vezetéket?
  Milyen típust javasol indukciós esetén?
  Budafokon van a lakás.

  • Tájékozódni kell a beépítendő villanytűzhely össz teljesítményéről, és egy villanyszerelővel kell felméretni, hogy megfelelő-e a kiépített hálózat. Tudom vállalni az üzembe helyezést de hogy mikor, az attól függ, hogy mikor keres meg engem ezzel az igénnyel. A garanciát le tudom pecsételni. Indukciósban szerintem nincsenek szabadon álló tűzhelyek, csak beépíthető négy főzőhelyes főzőlapok, illetve van egy lapos is, de szerintem Önnek nem az kell. A márkát illetően azt javaslom, hogy azt vegye meg ami az Ön igényeit kielégíti, és amire a legtöbb garancia időt vállalják. Ha főzőlap szerelőre, vagy villanytűzhely szerelőre van szüksége az üzembe helyezéshez, akkor kérem keressen meg telefonon!