Energomat mosógép szerviz

Energomat mosógép szerviz, szerelés, javítás, garanciával, 2001 óta Budapesten, Gyálon, és Vecsésen, valamint Pest megye számos településén

  • Az Energomat mosógép szerelő az ígért időpontban fog csengetni
  • készséggel ad tájékoztatást az esetlegesen felmerülő kérdésekre
  • garanciát vállal az elvégzett munkára

Megbízható Energomat mosógép szerelőt keres,
valódi szaktudással?

Válassza a Legjobbszerviz.com – Mosógép Szerelő szolgáltatását!
Hibabejelentés munkanapokon, Hétfőtől – Péntekig 8-tól 16 óráig

Lejjebb görgetve további hasznos információkat talál, a kiszállási területekről,
a márka történelméről, és a mosógépszerelő által tapasztalt, Energomat márkára
jellemző hibákról. A hibaleírásokban olyan javaslatokat is olvashat, amik segítenek
megelőzni, vagy a hiba jellegétől függően megszüntetni a tárgyalt problémát.

Szeretne többet tudni a Legjobbszerviz.com-ról, és Varga Antal háztartásigép-szerelőről?
Kattintson a magunkról oldalra, ahol bővebben is tájékozódhat a cég történelméről, és az alapvető szemléletről!
A szerő válaszol oldalon esetlegesen olvashat készülékének hibájáról, és az azzal kapcsolatos szerelői véleményről.


Szerelési területek megjelölése.
Az Energomat mosógépszerelő Budapesten, Gyálon, és Vecsésen külön kiszállási díjat nem számol fel!

Ha elromlott az Energomat mosógép, és egy megbízható szerelőt keres a javításra, akkor válassza a Legjobbszerviz.com Energomat mosógép szerviz szolgáltatását!

Az Energomat mosógépszerelő házhoz megy

Budapesten I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben, Gyálon, és Vecsésen, valamint Pest megye számos településén. Kattintson a kis képre! A jelölt területeken vállalunk kiszállást.


Energomat márka történelme

A Hajdu (Energomat) a magyar háztartási gépgyártás egyik büszkesége, akik az ötvenes években még hadiipari üzemként kezdték működésüket, de az évtized végére bevezették a háztartási gépgyártást, majd ezt követően folyamatosan bővülő kínálattal és termékpalettával jelentek meg a hazai piacon.

A Hajdu volt többek között az első, aki a hetvenes évek végén behozta a külső lengésű automata mosógépek gyártását, majd a különféle minőségbiztosítási szabványok és egyéb elismerések bezsebelését követően a kilencvenes évek közepén az új, elöltöltős automata mosógépeket. A gyártó már ekkor kiemelten nagy figyelmet fordított a környezetbarát megoldásokra, ezáltal olyan technológiák alkalmazását honosították meg, amelyek termékeiket a megfizethetőség mellett elképesztően takarékossá tették a megszokott minőség mellett.

A Hajdu mindmáig a magyar háztartási gépek piacának egyik meghatározó képviselőjének tekinthető, ezáltal a gyártó képes volt szembemenni az óriási konkurenciával, és a külföldről beáramló, gyakran olcsóbb, ámde silányabb minőségű termékekkel is. Ennek megfelelően mindmáig lépést tartanak a nyugati trendekkel, a legmodernebb technológiákat használják termékeikben, méghozzá modernizált, de mégis klasszikus dizájn, illetve elérhető ár társaságában.


Olvasson az Energomat mosógép szerelő szervizes tapasztalatairól!
(a tartalom folyamatosan bővül…)

Az Energomat mosógépről általában

Energomat mosógép szervizAmikor Hajdu mosógépről beszélünk, akkor szinte biztos, hogy mindenkinek az Energomat jut eszébe. Nagyon sok magyar család használta, és néhol még ma is használja ezt a gépet, leginkább a kis, lakótelepi fürdőszobákban. Rendkívül strapabíró szerkezet, nagyobb hibája szinte sosem fordul elő. Szerelőt általában csak tizenöt év után kell hívni, akkor is csak apróbb javítások miatt. Inkább csak azért cserélik le az emberek egy új gépre, mert mai szemmel nézve elavult. Kapható ugyan modernebb ezzel a márka névvel, például a Zerowatt, vagy a 303.4 de ezek már sajnos korántsem olyan tartósak.


A programkapcsoló jellemző hibái

Az Energomat mosógép programkapcsolójaAkinek Hajdu Energomat mosógépe van, az tudja, hogy ez a szerkezet sok éven át működik úgy, hogy nem kell javítást végezni rajta. Ezt a készüléket, hosszú időn át AKO gyártmányú programkapcsolóval szerelték össze, ami szinte örök életű. Azonban mégis van két ritkán előforduló, de jellemző probléma, ami alapvetően nem a kapcsoló hibás gyártásából ered, de egy közvetett ok miatt, mégis azon jelentkezik. Az alábbiakban részletesen fogok írni arról, hogy mi okozza az említett két hibát, ezek hogyan előzhetőek meg, illetve, hogy hogyan befolyásolják a mosó program működését.

Az AKO programkapcsolón belül rengeteg érintkező, és egy tengelyen forgó programtárcsa szabályozza a mosógép működését. A programtárcsát egy lassú fordulatú szinkronmotor hajtja. Megtörténhet, hogy ez a motor nem működik, és így a program sem megy megfelelően. Ilyenkor a gépet használó személy azt tapasztalja, hogy a programválasztó-gomb mosás közben megáll egy helyen, és a készülék az annak megfelelő funkciót csinálja a végtelenségig, vagy amíg az ember meg nem szakítja a működést valamilyen módon. Új program beállítása esetén is ugyanez történik.

A másik rendellenesség az, amikor a program retesz megszorul, és nem tud megfelelően működni. Ha szerencsénk van, akkor nyitott állapotban marad. Ilyenkor azt vehetjük észre, hogy pl. a negyven fokos, 4/A program, a kb. háromnegyed órás programidő helyett, huszonöt, harminc perc alatt befejeződik. A hatvan fokos, 3/A programnál pedig csak kb. harminc fokig melegszik fel a mosóvíz. Ha viszont zárt állapotban rögzül a retesz, akkor a víz akár forráspontig is felmelegedhet. Ez, a nem főzhető ruhákat teljesen tönkreteszi, így azok gyakorlatilag használhatatlanná válnak.

Ha a leírt jelenségek valamelyikét tapasztalja, akkor javasolt a mosógép szerelő véleményét kérni. A legtöbb esetben, mindkét probléma amiatt keletkezik, mert felülről víz folyik bele a programkapcsolóba. A tervezők ugyan gondoltak erre, és beépítettek egy terelő lemezt, ami elvileg elvezeti az esetlegesen oda kerülő vizet. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy ez nem mindig történik meg. A legjobb, amit tehetünk, ha ügyelünk arra, hogy ne kerüljön víz a programválasztó, és a funkcióválasztó kapcsolót körbevevő mélyedésbe. A mosógép szétszerelését, és a javítást is bízzuk szakemberre!