Bosch mosógép szerviz

Bosch mosógép szerviz, szerelés, javítás, garanciával, 2001 óta Budapesten, Gyálon, és Vecsésen, valamint Pest megye számos településén

  • A Bosch mosógép szerelő az ígért kiszállási időpontban fog csengetni
  • készséggel ad tájékoztatást az esetlegesen felmerülő kérdésekre
  • garanciát vállal az elvégzett munkára

Először jár nálunk? Olvassa el megrendelőink véleményeit!

Megbízható Bosch mosógép szerelőt keres,
valódi szaktudással?

Válassza a Legjobbszerviz.com – Mosógép Szerelő szolgáltatását!
Hibabejelentés munkanapokon, Hétfőtől – Péntekig 8-tól 16 óráig

Lejjebb görgetve további hasznos információkat talál, a kiszállási területekről,
a márka történelméről, és a mosógépszerelő által tapasztalt, Bosch márkára
jellemző hibákról. A hibaleírásokban olyan javaslatokat is olvashat, amik segítenek
megelőzni, vagy a hiba jellegétől függően megszüntetni a tárgyalt problémát.

Szeretne többet tudni a Legjobbszerviz.com-ról, és Varga Antal háztartásigép-szerelőről?
Kattintson a magunkról oldalra, ahol bővebben is tájékozódhat a cég történelméről, és az alapvető szemléletről!
A szerő válaszol oldalon esetlegesen olvashat készülékének hibájáról, és az azzal kapcsolatos szerelői véleményről.


Megrendelőink véleményei

Szerelési területek megjelölése.
A Bosch mosógépszerelő Budapesten, Gyálon, és Vecsésen külön kiszállási díjat nem számol fel!

Ha elromlott a Bosch mosógép, és egy megbízható szerelőt keres a javításra, akkor válassza a Legjobbszerviz.com Bosch mosógép szerviz szolgáltatását!

A Bosch mosógépszerelő házhoz megy

Budapesten I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben, Gyálon, és Vecsésen, valamint Pest megye számos településén. Kattintson a kis képre! A jelölt területeken vállalunk kiszállást.


Bosch márka történelme

A Bosch egy 125 évvel ezelőtt megalapított vállalat, amelynek gyökerei az autóiparban keresendők, de a gazdasági világválság hatására jelentősen megváltozott a cég profilja, ezáltal 1933-ban bemutatják első háztartási készüléküket, egy elektromos hűtőszekrényt, amivel egy teljesen új sikertörténet kezdődik a gyártó életében.

A Bosch ugyanis ezt követően elképesztő sikertörténetet írt le, ezáltal 1958-ban például elindult az első mosógépek gyártása, amit a későbbiekben több alkalommal is forradalmasítani tudtak. A hetvenes években a Bosch például az elsők között olvasztja össze a mosó- és szárítógépeket, a kilencvenes évek elején elsőként indítanak átfogó környezetvédelmi programot, de innovatív fejlesztéseik napjainkban is aktuálisak, ezáltal modern mosógépeik például egyedülálló precíziós technikát alkalmaznak a mosószerek automatikus adagolására.

A Bosch természetesen más háztartási kisgépek esetében is hasonlóan innovatív megoldásokat álmodott meg az évtizedek során, így időközben vezető európai márkává léptek elő. A német gyártó célja, hogy a kompromisszummentes minőség mellett maximális megbízhatóságot és páratlan kényelmet garantáljanak a vásárlók számára, méghozzá a legmodernebb technológiák alkalmazása mellett.


Olvasson a Bosch mosógép szerelő szervizes tapasztalatairól!
(a tartalom folyamatosan bővül…)

A Bosch mosógépekről nagy vonalakban…

Bosch mosógép szervizA Bosch mosógép a márkanév miatt nagyon kedvelt, de az átlaghoz képest kicsit magasabb ára miatt nem annyira elterjedt nálunk magyaroknál. Meghibásodás esetén a magas alkatrész árak miatt, általában többe kerül a javítás mint az olcsóbb márkáknál, de hozzá kell tenni, hogy kicsit tartósabbak is ezeknél. Főleg a régebbi típusok amik sokáig mennek hiba nélkül. Az újabbakról nincs sok szerelési tapasztalat, valószínűleg azért mert kevesebbet vesznek belőle.

A régebbi mosógépeknél előforduló legjellemzőbb hiba amivel a Bosch mosógép szerelő találkozik, az a mosó motor szénkeféjének kopása. Persze ez nem a rossz minőség miatt következik be, hanem a tíz, tizenöt évnyi használat okozza. Nagyon ritkán megy tönkre a csapágyazás, és inkább a felül töltős modelleknél.

Az újabb, elöl töltős mosógépeknél több esetben is megtörténik, hogy a forgó dob leszakad a felfüggesztéséről. Persze nem tudni, hogy ez a hiba a gyenge anyagminőség, vagy az állandó túlterhelés miatt következik be. Ez azért is jelentős probléma, mert szinte mindig ragasztott, nem bontható üsttel van szerelve a készülék, ami azt eredményezi, hogy komplett mosó üstöt kell cserélni.

Ez a mosógép értékéhez képest magas javítási költséget jelent, amit kevesen fordítanak rá a készülékre. Említésre méltó még a régi gépeknél meg hibásodó fűtőtest, de ez szinte mindig csak azokban a lakásokban derül ki, ahol érintésvédelmi relé van felszerelve. Természetesen a mosógépbe kerülő idegen tárgyak itt is több esetben okoznak problémát.

Alapvetően a Bosch mosógép szerelő véleménye az, hogy ez a márka megbízható, tartós, de az átlagnál magasabb alkatrész ár miatt a javítási költség is több lesz mint az olcsóbb márkáknál.


A mosó motor szénkeféinek kopása

maxx6 típusú Bosch mosógép, szénkefe csere utánAlapvetően a Bosch mosógépekkel nincs túl sok probléma, persze a sok éves szerelői munkám során többféle hibával is találkoztam ennél a márkánál is. Ezek közül az egyik, ami talán a legjellemzőbb a 2010 előtt gyártott típusoknál, mint például a maxx6, az a mosó motor szénkeféinek kopása. Ez nem a rossz minőség miatt következik be, hanem a sok-sok lefutott program miatti elhasználódás okozza. A hetente egy-két alkalommal használt gépeknél akár tíz évnél is több idő telik el, mire az említett hiba jelentkezik. Ahol azonban naponta akár két adag ruhát is mosnak, ez az idő sokkal kevesebb is lehet.

Ha a mosó motor szénkeféje elkopik, akkor nincs semmi, ami az elektromos feszültséget továbbítsa a forgórészre. Ennek következménye az, hogy a program futása közben, nem forgatja meg a mosó dobot sem, amiben a szennyes ruhák vannak. Néha az tapasztalható, hogy a mosási szakaszban, amikor lassan forog a dob, hirtelen magas fordulaton kezd el pörögni egy-két másodpercig. Ha ezen jelenségek valamelyike figyelhető meg, akkor javasolt megkeresni a szervizt, mert ilyenkor már szükséges a javítás. Szélsőséges esetben, ha tovább használjuk a gépet, akkor a motor túlmelegedhet, ami egyéb károsodást is okozhat. Ez további szerelést tesz szükségessé, ami plusz költséget jelent.

Általánosságban elmondható, hogy a szóban forgó probléma elhárítása nem túl költséges, és egy gyakorlott mosógépszerelő számára nem sok időt vesz igénybe. Azonban fontos tudni, hogy a mosódob forgásának hiányát néha más rendellenesség is okozhatja. Ezért a hiba okának pontos meghatározását, és a javítás elvégzését, ajánlott egy tapasztalt szerelőre bízni. Sajnos időnként azzal szembesülök, hogy valaki szakértelem nélkül próbálja megszüntetni a hibát, és az eredetinél nagyobb bajt csinál. Ez senkinek sem jó, ezért szerintem jobb, ha inkább egy hozzáértőre bízzuk a feladatot.