A szerelő válaszol.

Varga Antal elektromos háztartásigép-szerelő javítás közben.Tisztelt látogató!

A szerelő válaszol blogot, fórumot 2014.06.08. napján hoztam létre azzal a céllal, hogy segítsek a felmerülő problémák, kérdések megoldásában. A több mint egy év alatt megközelítően nyolcszáz kérdésre adtam választ a legjobb tudásom szerint, elsősorban mosógép szerelő témában, de egyéb háztartási gépekkel kapcsolatban is sok kérdés érkezett. Remélem a válaszaimmal, tanácsaimmal mindenkinek tudtam segíteni.

A jövőben új kérdések beküldésére nem lesz lehetőség, mert úgy érzem, hogy már túl sok időt vesz el a válaszok megírása, a kérdések növekvő száma miatt. Az eddigi kb. nyolcszáz kérdés, és ugyanannyi válaszom itt marad, így minden kedves érdeklődő kereshet ezekben, valamint a többi blog kategóriában. Szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a választ, hiszen minden általános probléma felmerült már.

Köszönöm a megértésüket, tisztelettel: Varga Antal

Nem talált választ a kérdésére? Vagy inkább szakemberre bízná a javítást? Kattintson a hibabejelentés gombra, és hívja a szerelőt telefonon!

Hozzászólások lezárva.1 685 hozzászólás a “A szerelő válaszol.” témához.

 1. Kedves Antal!

  Nemrég költöztem be egy lakásba, ahol a konyha teljesen fel volt szerelve, én hozzá sem nyúltam. A tűzhely+sütő is újszerűnek látszott. Az elmúlt hónapban többször használtam a sütőt grilles és légkeveréses funkcióban is. Azt vettem sajnos észre, hogy a tűzhely melletti beépített szekrénybe valahogy belekerül a gőz és a füst. Ha sütés közben kiynitom a szekrényajtót, dől ki belőle a meleg és a szag. Ebből a leírásból meg tudja mondani, hogy mi lehet a hiba?
  Előre is köszönöm,
  Angéla

  • Kedves Angéla!
   Szerintem vagy nem működik a sütő palást hűtő ventillátora, vagy olyan sütő van beépítve aminek nincs ilyenje, bár azok nem szoktak ilyet produkálni. Mindenképpen látnom kellene a gépet, hoy pontosat tudjak mondani.Kérem hívjon telefonon, ha sütő szerelőre lenne szüksége!

 2. Kedves Antal!
  Siemens avctive no frost hűtőhöz keresek szerelőt. Tudna ajánlani?
  Előre is köszönöm a segítségét.

  • Kedves Klári!
   Somogyi Csaba kollégámat tudom ajánlani, de ő csak dél-pesten dolgozik. Ha Ön, illetve a hűtő helyileg máshol van, akkor esetleg tanácsot tud adni.

 3. Hello.
  Lenne egy baromi nagy gondom. Nemetorszagban elek, így magam javitok, de elakadtam. 😀
  Lg WD14110Fd mosógepről lenne szo.
  Valamiert a szivattyú vezerles bemondta az unalmast. Szivattyúzas helyett End felirat jelenik meg. Ha a vezerlo elektronikat lehuzom a panelrol, akkor nem kapcsol ki, De ha visszadugom es csak a szivattyurol hozom le a kabelt, akkor ugyanaz. End..
  Zarlat nincs, ajtokapcsolo rendben. Minden program elindul, csak a szivattyunal jelentkezik ez a problema.
  ELore is koszonom a valaszt…

  • Kérdés, hogy a víz is benne marad-e a mosógépben, vagy csak nem centrizi ki a ruhákat? Azt tudom elképzelni, hogy olyan programot indít, amihez nincs centrifuga, és akkor az a vége, hogy leüríti a vizet, és kiírja az endet. Ha valamilyen hibát érzékel a mosógép, akkor hibakódot ír ki, nem endet. Ha az előzőek egyike sem igaz, akkor lehet még vezérlő elektronika hiba is, bár az elég ritka.

 4. Mitől megy tönkre a gáztűhely tömítése? Használatól az értem! csak azt nem hogy milyen ráhatástól? ( melegtől?) Egy régi típusúról van szó. Lehet-e cserélni? köszönöm.

  • Gáz tűzhelyet nem javítok, csak elektromosat, de szerintem az évek alatt elhasználódik, elöregszik a gumi, és ezért elveszti a tömítő képességét. Hogy lehet-e cserélni azt egy gáz készülék szerelő tudná megmondani, aki javít tűzhelyeket.

 5. Tisztelt Varga Úr!

  Egy Indesit Widl 126 tipúsu mosógépem van, ami a kimosott ruhát minden programon “agyon gyűri”.
  Mi lehet a probléma? Várom tiszteletteljes válaszát. Vassné

  • Tisztelt Vassné Simon Valéria!
   Nem tudom, hogy a centrifugázás után mennyi idő tellik el mire kiveszi a ruhákat a gépből, mert ha nagyon sokára, akkor lehetnek gyűröttek a ruhák. Esetleg lehet még a mosógép fűtésével is gond, vagy nem a ruhák minőségének megfelelő program választása.

   • Tisztelt Varga Úr! Köszönöm a gyors válaszát. Sajnos minden programon gyűröttek a ruhák centrifugálás után. Amikor leáll a mosógép azonnal kiveszem a ruhákat. Ennek a mosógépnek Indesit mennyire költséges a fűtés javítása? Érdemes javíttatni?
    Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Vassné

    • Az jutott még eszembe, hogy inkább az lehet a probléma, hogy túl sok ruhát tesz a mosógépbe, és mivel ezek a készülékek kevés vizet használnak az energiatakarékosság miatt, így összegyűrődnek a ruhák. Mielőtt mosógép szerelőre költene, próbáljon ki kevesebb ruhával 1-2 mosást!

     • Köszönöm, már próbálom is. Szép napot kívánok önnek, üdvözlettel: Vassné

 6. Tisztelt Varga Antal!

  Louis Axton típusú mosogatógéppel lenne problémám, nem tudom hány éves, mert a lakásba beépítve vettük. Akkor kezdődtek a gondok, amik egyszer véletlenül még a szárítás befejezése előtt kinyitottam. Ezutáni mosásoknál először csak nem eresztette le rendesen a vizet, azt hittük, eltömődött, leöntöttük az elvezető csövön át a vizet és kitakarítottuk, de nem volt benne látszólagos eltömődés. Majd újra el akartuk indítani, de még a program startra sem kapcsoltunk, már búg és nem csinál semmit, a program startra nem reagál. Mi lehet a háttérben?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Zámbó Boglárka

  • Tisztelt Zámbó Boglárka!
   Az elárasztás védelmi kapcsolónál víz van, és ezért nem csinál semmit a mosogatógép, csak ürít folyamatosan amíg be van kapcsolva. A problémát több dolog is okozhatja, pl. valahol a gépen belül szivárog a víz, vagy dugulás van a víz elvezető rendszerben. Pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha mosogatógép szerelőre van szüksége, akkor kérem keressen meg telefonon, és beszéljünk meg egy időpontot amikor meg tudom nézni a mosogatógépet!

   • Kedves Antal!
    Tegnap jártál nálunk, a probléma nem a mosogatógépben volt, hanem az elvezető rendszer bűzelzárójával. A mosogatógép azóta tökéletesen funkcionál, reméljük még sokáig. De ha bármi problémánk akad a jövőben, biztosan Téged hívunk! Köszönjük a segítséget!
    Üdvözlettel:
    Zámbó Boglárka és Gógl Gergő

 7. Tisztelt Varga Úr!

  Az utóbbi időben Ardo Lux páraelszívóm ha elindítom csak búg, zörög és a ventillátor nehézkessen csikorogva indul.Nem folyamatos a probléma ,de egyre gyakoribb.Lehet hogy hülyeséget írok, de attól tartok egyszer beáll, és tartok töle hogy esetleg kigyullad.
  Van rá gyógyír, vagy kuka?
  Válaszát előre is köszönöm: Tisztelettel: Kalmárné

 8. Kedves Antal! Van egy Electrolux EWF1245 típusú elöltöltős mosógépem. A problémám az, hogy mikor elindítom a programot, akkor még mielőtt elkezdené felszívni a vizet, kiírja a kijelzőn, hogy ürítés, és leáll a program. Segítségét kérném, mi lehet a probléma. Víz van, azt ellenőriztem. Várom válaszát.

  • Kedves Tünde!
   Az alapján amit leírt, fűtőtest hibára gondolok, de pontosat csak a helyszínen tudok mondani. Próbálja meg fordítva bedugni a konnektorba. Ha úgy működik, akkor szinte biztos, hogy a fűtőtest a gond. Ha mosógép szerelőre lenne szüksége, kérem keressen meg telefonon!

 9. Mosogatógép, Zanussi ZW 414. Hibajelenség: Bekapcsolás után kipumpálja a vizet, aztán a friss víz már nem jön be a gépbe. Rendszeresen használunk tisztító vegyszert üresen járatva, de most valami eldugult, vagy valami. Segítségét előre is köszönöm !

  • Érdemes megnézni a vízszűrőt a mosogatógép csövében a vízcsapra csatlakozó végén, és a mosogatógép csonkjában is van egy szűrő, az is el szokott dugulni néha. De lehet az is, hogy előzőleg túltöltődött vízzel a gép, vagy akár a programkapcsoló hibája is lehet. Pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha mosogatógép szerelőre szeretné bízni a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon!

 10. Tisztelt Varga Úr! Problémám a következő lenne: Mosogatógépem egy Candy cdf 615-ös vagy 625-ös tipusú gép.A gép indítása után a viz csak a jobb oldalon lévő lyukból folyik,a szórókarok viszont nem forognak, és a víz sem jön belőlük.Nem vízkövesek,koszosak ezt megnéztem.A program viszont folytatódik,a tablettát kidobja,a vízfelvétel leáll.Ennél a résznél kikapcsoltam a gépet mert nem tudom hogy mi fog történni,nehogy leégjen vagy valami.Viszont a víz ott maradt a gép aljában.A gépkönyv szerint ki kell tisztítani a tányér és csészeszűrőt.Na most ilyet sajna nem találok sehol.Egy szűrőt találtunk az alján de az a lefolyóé.Néztem a csapnál a szűrőt hátha kicsi a víznyomás de az is jó.Ugyhogy megállt a tudomány.Segítségét és előre is köszönöm:Kovács Géza

  • Tisztelt Kovács úr!
   Szerintem a keringető szivattyú nem indul el, ami a vizet hajtja mosogatás közben. Ennek több oka is lehet, pontosat csak akkor tudok mondani, ha szétszedtem a mosogatógépet. Ha szeretné mosogatógép szerelőre bízni a dolgot, akkor kérem beszéljünk meg egy időpontot telefonon!

 11. Kedves Antal!
  Milyen mosógépet érdemes venni? Az itt meghibásodó mosógépek többsége Zanussi, Indesit,Siemens, LG, AEG, de pl. Samsung nincs. Melyik a jó választás?
  Válaszát megköszönve.
  Szőgyéni Péter

  • Kedves Péter!
   Én nem vennék Samsung mosógépet, de szerintem a többi sem sokkal jobb. A német márkájú mosógépek talán tovább mennek, de drágább a javításuk. Azt javaslom, hogy olyan készüléket vegyen, aminek funkcióit ki is fogja használni, és amire a legtöbb garancia időt adják.

 12. Az lenne a kérdésem hogy egy Indesit xwa 61252mosógép kb.: egy hetes, eddig jól működött, azonban tegnap a víz beszívása helyett a kinyomó szivattyú hangja hallatszott , majd nem szívott be vizet és így kezdte a “mosást” víz nélkül… a csövek ugyan abban a helyzetben, nem voltak megtörve, megnéztük a tisztítót is, semmi. Ma újra próbáltuk, de nem szívja a vizet továbbra sem. Előre is köszönöm válaszát!

  • Előfordul, hogy a mosógép víz beeresztő szelepének csonkjában (ahova a víz csövet rácsavarja) lévő szűrő eltömődik. Ezt nézném meg először, és ha már úgyis lent van a vízcső a gépről, akkor tartsa bele a mosdóba, és nyissa meg a vízcsapot amire a mosógép van kötve. Ott nagy nyomással kell jönnie a víznek. De lehet a készülék vízszint szabályzásával is gond, vagy akár a vezérlő elektronikával is. Ha megvan a jótállási jegy, akkor a garanciális szervizt kell megkeresnie.

 13. Kedves Antal!
  1 rosszalkodó elöltöltős Samsung mosógép (F1045AV) boldogtalan tulajaként a nálam töltött kb 7 év alatt már cseréltem 3szor az ajtónyitó fémreteszt (mindig ugyanott törik el, gondolom fáradásos anyaghiba), egyszer a letört ajtaját (gyerek), és egyszer a lúgszivattyút. A hétvégi problémám a következő: a mosás indításakor a mosószer-adagolóban az előmosási rekeszben csak csordogál a víz (amúgy nincs is beállítva a programban az előmosás), utána a főmosási rekeszt erősen mossa, lemegy a mosás rendben, majd az öblítéskor az öblítő rekeszbe nem kerül víz, csak a főmosási rekeszben jön erősen. Így az öblítő az adagolóban marad, ettől függetlenül a program véget ér. Mi lehet a probléma, most mit kellene kicserélnem? Segítségét köszönve: Ákos

 14. Kedves Antal!

  Egy Bosch sl15r1b típusú mosogatógépem van, melynek problémája az, hogy a program indításakor nem adagol vizet. A mágnesszelep 100% rendben van, külön kiépítettem és a hálózatról működtetve tökéletsen kapcsol. A kapcsoló szőrője teljesen tiszta. Víz és megfelelő víznyomás is adott. Ezt követően kimértem a mágneskapcsolóra eső feszültséget, s valamiért csak 120 V környékén mérek a 230 helyett, de ezt is terheletlenül, azaz hogy nincs beépítve a szelep. Ahogy a szelepet felteszem a rendszerre a szelep érintkezőin 0 V feszültséget mérek. Végigkövettem a szelephez csatlakoztatott kábeleket. Az egyik a hálózati fázist biztosítja a bekapcsológombon keresztül. A másik közvetlenül a vezérlőegységről érkezik a szelephez. Mi lehet a probléma? Én a vezérlőre tippelek, hogy végleg megadta magát… Érdemes még valamit átnéznem?
  Köszönöm válaszát.

  • Kedves Csaba!
   Lehet a program kapcsoló is hibás, de a vízszint szabályzással is lehet probléma, vagy az elárasztás-védelmi kapcsoló aktív. Át kell nézni az úszóházat, és az azon lévő mikrokapcsolókat, valamint az elárasztás-védelmi kapcsolót. Ha szakemberre szeretné bízni a mosogatógép javítását, akkor kérem hívjon telefonon!

 15. Kedves Antal!

  Októberben vettem egy Bosch WAQ28461 tipusú mosógépet. 2 év garit adtak rá. Mikor hazahozták akkor láttam, hogy Törökországban szerelték össze a készülékem. Az áruházi mintadarabon a made in Germany jelzés szerepelt, de nekem sajnos nem ilyen jutott. Kérdésem, hogy tapasztalt-e ön valamiféle különbséget a meghibásodások gyakoriságában a Bosch mosógépek összeszerelési helyétől függően? Arra gondolok, hogy kell-e aggódnom amiatt hogy nem német precizitással szerelték össze? (Hasonlóan a régi Dacia-k “legendás” összeszerelési gondjaihoz.) Válaszát köszönöm.

 16. Másik gondom egy kerámialapos főzőlap. Ez is Bosch. Tipus: NKT815REU. Eddig két szerelőnél járt már a készülék, de egyikük sem tudta megcsinálni. Az egyik szerelő ugyan megbütykölte, de csak 2 napig működött jól, aztán megint ugyanúgy viselkedett mint előtte. Persze a javítás árát nem adta vissza. Az a gondja, hogy folyton kikapcsol. 7 másodpercenként csinálja. Így aztán használhatatlan. 80 cm széles a készülék, halogén fűtőelemek vannak benne. A márkaszervizben meg tudnák javítani, de csak a komplett vezérlés cseréjével vállalják. Annak alkatrész ára 110 ezer. Meg még rá jön a munkadíj kb 30 e. Annyit azért nem szánnék rá. Már vennem kellett egy másikat – egy 77 centiset – a helyére, de ezt az újat nem nagyon szereti a család. A Bosch-hoz képest “fapad”.
  Mit gondol meg tudja javítani ésszerű keretek között? Nem sürgős. Jövőre is ráér.

 17. Kedves Antal!

  LG F1068QD elöltöltős mosógép rendetlenkedik nálunk, a probléma az, hogy időnként minden ruhát valami szürke, iszapszerű anyaggal ken össze, amit később ugyan ki lehet mosni hideg vízzel, de azért bosszantó a dolog. Mi lehet a gond? Válaszát köszönöm.

  • Kedves Gábor!
   Szerintem le van rakódva a mosógép üstjében, és a csövekben is ez a trutyi. Azt javaslom, hogy két-három evőkanál trisóval indítson el egy főző programot, persze ruhák nélkül. Ehhez nem kell mosógép szerelő, és remélhetőleg így kitisztul az üst.

 18. Kedves Antal!
  Ma az ünnepi vacsora készítése közben elromlott a Fagor típusú főzőlapom, mely a sütőtől független. Érintős, és mind a négy villog. Nem reagál semmire. Elég nagy bajban vagyok, mert holnap az egész család (18fő), nálunk szeretne ebédelni. Holnap lesz a lányom születésnapja.
  Kérem adjon tanácsot! Előre is nagyon köszönöm!!
  Boldog Karácsonyt!
  Tarcsainé Ildikó

  • Kedves Ildikó!
   Nem tudom pontosan, hogy milyen jelzés látható a kijelzőkön, de ha esetleg “L” betű, akkor a gyerekzár lehet bekapcsolva rajta. Ha valami betű, és utána egy szám, akkor az hibakód. Ilyen esetben próbálja meg leáramtalanítani a készüléket kb. 10 percre. Ha nem komoly a probléma, akkor elvileg ez után fog működni. Én Január 5.-én dolgozom először, ha addig nem oldódik meg a probléma, és esetleg nem talál főzőlap szerelőt akkor kérem hívjon, 3.-ától elérhető vagyok telefonon.

 19. Tisztelt Varga Úr!
  Segítségét szeretném kérni. Whirlpool ADP 4420 mosogatógép elindításkor a bekapcsolást jelző zöld lámpa ritmikusan kb. 1-2 másodpercenként felvillan és minden felvillanáskor be, majd kikapcsolja a szivattyút. Gyakorlatilag semmilyen átállításra nem reagál. Mi lehet a hiba? Segítségét előre is köszönöm.

  • Tisztelt Kudlacsek Zoltán!
   Vezérlő elektronika hibás a mosogatógép. Nagy valószínűséggel javítható az elektronika, de pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha mosogatógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem hívjon telefonon Január 3.-ától már elérhető vagyok.

 20. Jó napot!

  Van egy fagor mosogatógépem két híbálya van az egyik, hogy elég csapágyhangja van. A másik, hogy az ajtónál folyik a víz godolom a gumi szigetelés el van öregedve de ez nem bíztos. Érdemes-e költeni rá vagy inkább vegyek újat?

  • Csapágy hangot a keringető szivattyú adhat, ha azt kell cserélni az nem olcsó. A vízfolyást több dolog is okozhatja, lehet vízszint szabályzási probléma, vagy ajtó gumi, esetleg szrókar repedés is. Hogy megéri-e javítani, azt csak akkor lehet eldönteni, ha pontosan tudjuk mi baja a mosogatógépnek. Ezt viszont csak a helyszínen tudom megmondani. Ha szeretné mosogatógép szerelővel megnézetni a gépet, akkor kérem keressen meg telefonon, Január 3.-ától már elérhető vagyok.

 21. Tisztelt Varga Antal!

  2007-ben vásárolt Ariston AMD-129-es mosó-szárítógépünk nagyobb sebességű centrifugálásnál a sebességgel egyenes arányban változó, hangos, csattogó hangot ad (ha gyorsul, akkor a hang is gyorsul). Mosás közben nincsen semmilyen hang.
  3 hónappal a garancia lejárta után volt vele hasonló probléma, akkor csapányaztatni kellett (legalábbis a szakszerviz ezt mondta, ezért fizettünk). Azóta nem volt ilyen probléma.
  Lehet újra csapágyas? Persze tudom, hogy lehet, inkább az a kérdésem, hogy ez a jelenség lehet-e csapágy probléma újra? Ha igen, akkor ez mekkora javítás időben és összegben?
  Köszönöm a válaszát!

  • Tisztelt érdeklődő!
   Könnyen lehet, hogy csapágy hibás a mosógép. Maga a szerelés kb. 1-1,5 óra, és 25 ezer forint körüli összeg. Ha szeretné megrendelni a mosógép szerelést, akkor kérem hívjon telefonon. Január 3.-ától leszek elérhető.

 22. Kedves Antal!

  Indesit, felültöltős mosógépünk van, ami normál esetben ha bekapcsolom, az összes kis lámpája felvillan, aztán elalszik és csak az indító gomb világít. Most viszont, ha bekapcsolom, akkor el kezd vibrálni az összes lámpa és nem hagyja abba, nem is lehet elindítani a mosást.
  Mitől lehet?
  Köszönöm előre is!

  • Kedves Mariann!
   Szinte biztos, hogy vezérlő elektronika hibás a mosógép. Ennek cseréje 35 ezer forint körül van. Ha szeretné megrendelni a mosógép szerelést, akkor kérem hívjon telefonon. Január 3.-án már elérhető leszek.

 23. Mindenkit üdvözlök!

  Van egy Bosch mosogatógépünk. A pontos típusát sajnos nem tudom. Sokáig rendben működött, de az utóbbi pár napban nem mosott szépen. Kiderítettem, hogy a felső kosár alatti kar nem forog. Szétszedtem, kitakarítottam mindent amit csak a mosótér felől lehet, de még mindig nem forog. Azt látom, mikor az ajtót gyorsan kinyitom, hogy víz spriccel belőle, de nem forog. Kézzel megtekerve majd elengedve kb még egy fordulatot megy magától. Nem érzem úgy, hogy szorulna.

  Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet? Vagy kapjam ki a szekrényből és csapjam falhoz? 🙂

  Előre is megköszönöm a válaszokat!

  B.U.É.K!

  • Ha az a típus amiben van váltószelep, akkor az lehet hibás. Ha nincs benne, akkor lehet dugulás, vagy valahol elmegy a víznyomás, és ezért a felső karhoz nem jut elég víz. Ha mosogatógép szerelőre bíznád a dolgot, akkor keress meg telefonon! B.U.É.K.

 24. Tisztelt Varga Antal!

  Három éves Candy CSF 4575E mosogatógépemnek az ajtónál levő gumirésze rendszeresen “kijár”. Minden mosogatás előtt visszadugdosom a helyére, így nem folyik ki a víz, de örülnék, ha nem jönne ki a tálca kihúzásakor.
  Érdeklődnék, hogy ez a probléma miképpen orvosolható (pl. pillanatragasztó), mert a guminak látszólag semmi baja nincs.
  Boldog új évet kívánok!

  • Tisztelt Kalotai Balázs!
   Szerintem vagy nem kerül vissza a gumi rendesen a helyére, vagy az a rész van kitágulva, ahová a gumi van beágyazva. Esetleg próbálja meg valamilyen rugalmas ragasztóval pl. “palma”, bár az a gumi gyárilag nem ragasztva van. Ragasztás előtt ügyeljen a ragasztandó felületek megfelelő előkészítésére! Ha nem boldogul vele, akkor mosogatógép szerelőre lesz szükség.

 25. Kedves Antal!
  Először is boldog Újesztendőt kívánok!
  Most költöztünk be a házunkba, ahol a pinceszinten van a mosókonyha, ide szeretnénk mi is a mosógépünket felszerelni. Mivel a vízleeresztőcső magasságánál jóval magasabban fut a csatorna (a pince járófelülete felett kb. 200 cm), a szennyesvíz elvezetésére szeretnénk megoldást találni. Van egy mosógép szivattyúnk egy régi mosógépből, megoldásként felmerült, hogy esetleg ennek a plusz bekötésével elérhető a csatorna. Mi az Ön javaslata, milyen megoldási módot javasol, illetve vállalja-e annak megvalósítását (alkatrész-beszerzés, beépítés)? Válaszát és árajánlatát várva üdvözlettel:
  Németh Ildikó

  • Kedves Ildikó!
   Köszönöm a jó kívánságot, Önnek is hasonló jókat.
   A problémát szerintem inkább egy kissebb átemelő szivattyúval lehetne megoldani, mert egy sima mosógép szivattyú nem teljesen alkalmas erre. Javaslom, hogy egy vízvezeték szerelővel beszéljen a megvalósítás lehetőségeiről! Ha esetleg a későbbiekben a készülékkel lesz valamilyen probléma, akkor szívesen vállalom a mosógép javítását.

 26. Tisztelt Varga Antal!
  Teka GKSTI 60.2 Facette típusú félindukciós főzőlapunkon az időkijelző karakterei villognak, a készülék nem reagál semmire. A probléma nem újkeletű, először olyan esetben jelentkezett, amikor az aláépített sütőt és a főzőlapot egyszerre használtam (az előírt távolság megvan a kettő közt), de néhány nap elteltével a főzőlap újra “életre kelt”. A szakszervíz telefonon azt az információt adta, hogy 9 éves főzőlapnál ez természetes, jobb ha új készüléket veszek, mert igen drága a javítás. Valóban ez az egyetlen megoldás? Az új készülék kiválasztását nehezíti, hogy csak a már meglévő helyre beilleszthető jöhet szóba, de az eltelt évek alatt a méretek kicsit változtak. Mit javasol, van értelme javítással próbálkozni?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Tisztelt Fekete Katalin!
   Valószínűleg a vezérlő/kijelző elektronika hibásodott meg, de pontosat csak a helyszínen tudok mondani. Az elektronika cseréje több tíz ezer forintba kerül. Nem biztos, hogy megéri ennyit költeni egy kilenc éves Teka gépre. Ha új gépet vesz, az biztosan beépíthető a régi helyére, maximum kis igazítást kell majd végezni a munkapultban kialakított nyíláson. Ha esetleg szeretné megnézetni a főzőlapot egy főzőlap szerelővel, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk egyeztetni időpontot!

 27. Kedes Varga Antal!
  Köszönöm gyors válaszát! Valószínűleg a csere mellett döntünk. Olvasva különböző indukciós főzőlap problémákat, nem is lehet panaszom, hogy 9 évig hibamentesen kiszolgált minket kedvenc főzőlapom. Azt hiszem egy hosszú garanciaidejű, jó alkatrészellátású készüléket fogok választani 🙂
  Köszönettel:
  Fekete Katalin

 28. Szép napot! Samsung wf-f1062 típusú mosógépem van,abban szeretném a segítségét kérni hogy reggel mostam a mosógéppel akkor még semmi baja sem volt, 1 órával késobb ismét mosni szerettem volna bekapcsoltam de nem tudtam se programozni se hőfokot szabályozni a ledpanelen, világitani vilagit csak a gombokkal nem tudom vezérelni. Segítségét előre is köszönöm.

  • Jó napot kívánok!
   A leírtak alapján lehet vezérlő elektronika hibás a mosógép, de ahhoz hogy biztosat tudjak mondani, látnom kell a gépet. Ha szeretne mosógép szerelőt hívni, és Ön a mi körzetünkben lakik, akkor kérem keressen meg telefonon!

 29. Tisztelt Antal!
  Vásároltunk egy Samsung WF 0502 NUV típusú mosógépet használtan, de még garanciálisan! Meghoszabbított garanciás/. A problémám a következő. néhány hónap után a gép “LE” hibakóddal leáll k.b. a mosás befejezése előtt 55-58 perccel. Ha újraindítom, nem változik a helyzet. ha ezután 15 perces gyors programra teszem, akkor az végig fut. Természetesen elvitettem a garanciális szervízbe két alkalommal is, de elmondásuk szerint náluk nem produkálta a hibát. Lassan már úgy néz ki a mosógép a sok szállítástól, mintha gyalog tette volna meg a budapest cegléd távolságot. Az utolsó visszaszállításkor vettem észre, hogy a sarokszelep a fürdőszobában repedt, folyik. Ezt kicseréltem, és Kb 2 hétig működött is a gép. Korai volt az öröm… Megint hibakód, és leáll.Előtte egy IndeSITT WIN 82 gépünk volt az az elpusztulásáig hiba nélkül működött /garancia lejárta utáni 2. nap/. A szervíz szerint a gép jó de kiszállni nem hajlandóak /”Vidékre nem megyünk”/
  Ön mire tippel, mi lehet a gond?
  Szűrők tiszták, a hiba pillanatában sem vizet nem vesz, sem a szivattyú nem indul el….
  köszönöm előre is…

  • Tisztelt György!
   Az “LE” hibajelzés azt jelenti, hogy nem töltődött fel a víz a megadott szintre, és idő alatt. Azt javaslom, hogy vegye le a sarokszelepről a mosógép befolyó csövét, és ellenőrizze, hogy a csapból nagy nyomással jön-e a víz. A víz nyomásnak minimum 20psi -nek kell lennie. Ha az jó, akkor a befolyócsövet is ellenőrizni kell, hogy nincs-e eldugulva. Szerintem a leírtak között lesz a probléma. Ha szeretné mosógép szerelőre bízni a mosógép javítást, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy egyeztessünk időpontot.

 30. Üdvözletem!

  Kb 10 éves Fagor 1vf-56ix mosogatógépünknél néhány napja jelentkezett a következő probléma: nem fut le rendesen a program, megakad néhány helyen a programkapcsoló, és leállításig “ismétli” az éppen aktuális programpontot. Mivel régi készülékről van szó, semmilyen visszajelzést, hibát nem mutat a mosogatógép. Ha továbbtolom, akkor végig tud menni a program. Jellemzően a 3-as programot használjuk csak, és a 4-es után kezdődik a megtorpanás. Amúgy ha mosogat, azt minden egyéb hiba nélkül teszi.
  Lehet-e a programkapcsoló hibája, és megéri-e ezt kicserélni (kb 15e Ft ahogy néztem)?
  Köszönettel,
  Mérész E.