A szerelő válaszol.

Varga Antal elektromos háztartásigép-szerelő javítás közben.Tisztelt látogató!

A szerelő válaszol blogot, fórumot 2014.06.08. napján hoztam létre azzal a céllal, hogy segítsek a felmerülő problémák, kérdések megoldásában. A több mint egy év alatt megközelítően nyolcszáz kérdésre adtam választ a legjobb tudásom szerint, elsősorban mosógép szerelő témában, de egyéb háztartási gépekkel kapcsolatban is sok kérdés érkezett. Remélem a válaszaimmal, tanácsaimmal mindenkinek tudtam segíteni.

A jövőben új kérdések beküldésére nem lesz lehetőség, mert úgy érzem, hogy már túl sok időt vesz el a válaszok megírása, a kérdések növekvő száma miatt. Az eddigi kb. nyolcszáz kérdés, és ugyanannyi válaszom itt marad, így minden kedves érdeklődő kereshet ezekben, valamint a többi blog kategóriában. Szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a választ, hiszen minden általános probléma felmerült már.

Köszönöm a megértésüket, tisztelettel: Varga Antal

Nem talált választ a kérdésére? Vagy inkább szakemberre bízná a javítást? Kattintson a hibabejelentés gombra, és hívja a szerelőt telefonon!

Hozzászólások lezárva.1 685 hozzászólás a “A szerelő válaszol.” témához.

 1. T. Varga úr!
  6 személyes Whirpool mosogatógépről van szó. Nem megy le benne a víz. Egyszer már lett benne szivattyú cseréltetve, sajnos semmi papír nélkül, viszont nem is nagyon volt használva. Elképzelhető, hogy most is a szivattyú adta meg magát?

  • Tisztelt Nagy-Kovács Géza!
   Nem tudom így látatlanban megmondani, hogy a mosogatógép miért nem üríti le a vizet, mert ennek több oka is lehet. Ha új szivattyút tettek bele, akkor annak nem valószínű, hogy baja van. Elő szokott fordulni az, hogy a szivattyúházba belekerül valami idegen tárgy, pl. üveg szilánk, fogpiszkáló, citrom mag stb. Az is lehet, hogy a lefolyó, vagy a szifon van eldugulva, amire a mosogatógép kifolyó csöve van csatlakoztatva. Esetleg azt megpróbálhatja, hogy a kifolyócsövet leszedi, és beleteszi egy vödörbe, aztán elindít egy programot a mosogatógépen. Ha úgy kiürül a víz, akkor csak a szifont kell megtisztítani. De ha mosogatógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem keressen meg telefonon, és egyeztessünk időpontot egy helyszíni javításra!
   Üdvözlettel: Varga Antal

 2. T. Szerelő úr !
  Mosó és mosogatógéppel kapcsolatban kérem a segítségét.. A Siemens SGS 4302 tip. mosogatógépbe valószínűleg valami papír esett belé, végig ment a program, de a vizet nem teljesen szívta le és az edény is koszos maradt, a kijelzőn pedig egy „F” betű jelenik meg azóta is. Amennyire lehet a szűrőt kitakarítottam, de nem indult el.
  A mosógép Whirlpool FL5105 AA1000 kezelő gombja „erőlködik” az program ugrások között, van amikor a helyes pozícióba ugrik, de van, hogy nem. Ez már főleg az öblítővíz vételénél fordul elő. Szeretném a véleményét kérni.
  Köszönettel: Hainrikffy Cecilia

  • Tisztelt Hainrikffy Cecilia!
   A mosogatógépnek valószínűleg csak a csöveit kell kitakarítani, a mosógépnél is lehet ürítési probléma, vagy a vízszint szabályzásnál is lehet dugulás. Javaslom, hogy keressen meg telefonon és egyeztessünk időpontot, mert szerintem ezen hibák javításához szerelőre van szükség.

 3. Tisztelt Varga úr!!!
  Van egy Whirpool 7 éves mosógépem felültöltős és most lecsapja a villanyórát.
  Kérdésem hogy érdemes e megcsináltatnom vagy inkább újat vegyek?
  Köszönöm előre is a válaszát!!!
  Muka Erika

  • Kedves Muka Erika!
   Szerintem addig amig nem látta mosógépszerelő a gépet, kár lenne csak úgy kidobni. Könnyen előfordulhat, hogy meg lehet javítani egy új mosógép árának töredékéért. Javaslom, hogy hívjon mosógép szerelőt, hogy megtudja, megéri-e javítani vagy nem. Sajnos látatlanban nem tudom megmondani, hogy pontosan mi baja a készüléknek, de elképzelhető, hogy csak egy csatlakozó van összeégve, vagy esetleg fűtőtest hibás. Ezek javítása sokkal kevesebbe kerül mint egy új mosógép, de természetesen öné a döntés 🙂 Ha mosógépszerelőre lenne szüksége, kérem hívjon telefonon!

 4. T.Varga Úr!
  Hajdu Energo Lux mosógépem van, olyan helyre költözöm, ahol a kifolyót nem a kádba kell akasztani, hanem a kamrában a falba egy „ún” csatlakozáson keresztül üriti ki a gép a mosóvizet.
  Kérdésem, meg lehet ennél a gépnél is oldani ezt a módszert?? És ha igen, hogyan??
  Köszönettel: Pappné

  • Tisztelt Pappné!
   Természetesen megoldható a dolog, csak rá kell dugni a mosógép kifolyó csövét a fali szifon csonkjára. Ha csak a lyuk van a falban, akkor be kell szereznie egy mosógép fali szifont, amit szerintem bármelyik barkács üzletben kap pár száz forintért.

 5. Tisztelt Varga Antal!
  FAGOR CLASS A típusú (modell:5H-126X) beépített villanysütőnk van, aminek felül középen van egy digitális órája. A probléma az, hogy az óra állandó jelleggel visszaáll abba az üzemmódba, amikor be kellene állítani. Ha beállítom es rögzitem, nehany masodperc utan visszaáll ebbe az üzemmódba (áramszünet után is ez történik). A sütő ebben az állapotban viszont nem működik. Ha elindítom a sütőt, akkor is 1 masodperc mulva visszaáll villogora es a sutő kikapcsol.Tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma?Köszönettel, Éva

 6. Kedves Mester!
  Van egy kb. 9 éves Candy mosogatógépünk és mostanában a program közben leáll, víz van az alján. Ha újra indítom legtöbbször végig fut, de volt már 2x újraindítás is. Gondoltam, hogy talán az a baj, h mindig az „OKÖ” programot használom, de más beállításnál is leáll. A szűrőket már kimostam, nincs baj velük, a forgókarok is tiszták. Mi lehet a baj és lehet-e orvosolni? Üdv: Kata

  • Kedves Kata!
   Így elsőre két dolog is eszembe jut. Az egyik, hogy még nincs vége a programnak amikor Ön kinyitja a mosogatógép ajtaját. Esetleg épp a szárítási fázisban van, amikor is teljesen csendben van a mosogatógép, és látszólag semmit nem csinál, de az alján ott van még a víz. Ha ledes vagy kijelzös a készülék, akkor valamilyen módon jelzi a program végét. Ha régebbi, tekerős programkapcsolós, akkor pedig rááll a STOP-ra. A másik, hogy valamilyen hiba van pl. ürítés, és ezért áll meg a program, de akkor azt is kijelzi elvileg. Esetleg azt még érdemes megpróbálni, hogy a kifolyócső végét beteszi egy vödörbe, és úgy megnézi, hogy leürül-e az elhasznált víz a mosogatógépből. Ha Ön biztos benne, hogy nem a program vége előtt nyitja ki az ajtót, és mégis ott van a víz az alján, akkor azt javaslom, hogy egy telefonos egyeztetés után vegye igénybe a mosogatógép szerelői szolgáltatást!

   • Asszem félreértettük egymást 🙂 A gépen a program csak időnként nem fut végig, megy kb fél órát, aztán leáll és több órával a bekapcsolás után is az óra kijelzője azt mutatja, hogy még 1 óra 11 perc van hátra,vagy nem és egy lámpa sem, belül pára van és víz…
    A kifolyócsövet nem tudom egykönnyen leaplikálni, mert nagyon oda van gyógyítva a mosogató szifonja melletti csőhöz. De ha épp végigmegy a program, akkor nem marad víz alul.

    • Azt javaslom, hogy keressen meg telefonon, és egyeztessünk egy időpontot, amikoris meg tudom nézni a mosogatógépet! A helyszínen tudok pontos válaszokat adni.

 7. Üdvözlöm Varga Úr!
  Van egy 5 éves Orion OGO-C4B típusú villanytűzhelyem, alsó felső sütéssel rendelkezik. Ha alsó sütésre állítom, akkor egyáltalán nem működik. Feltételezem nem a kapcsoló gombbal lehet a hiba, mivel ha csak az alsó sütésre állítom sütő belső világítása bekapcsol, azonban az alsó lapra nyugodtan rátehetem a kezem, akár 200 fokra állított hőfoknál is mert nem melegszik. A felső sütésnél nincs probléma, legalábbis nem vettem észre hogy gond lenne. Ön szerint mi lehet a probléma, és lehet-e/érdemes-e javíttatni? Egyáltalán ennek a típusnak vállalják-e a javítását? Köszönettel,
  Mónika

  • Kedves Mónika!
   Sajnos ennek a márkának nincs alkatrész ellátása, ezért a sütő javítását csak akkor tudom elvégezni, ha nem kell hozzá alkatrész, vagy valami olyanra van szükség, amit lehet helyettesíteni. Lehet, hogy az alsó fűtőtest hibás, de akár a kapcsoló is lehet rossz attól függetlenül, hogy a sütő belső világítása működik, de nem melegszik alul. Látnom kellene ahhoz, hogy kiderüljön pontosan a hiba oka, és hogy lehet-e javítani. Ha sütő szerelőre lenne szüksége, kérem hívjon telefonon időpont egyeztetés miatt!

 8. Kedves Varga Úr!
  Már volt egy kérdésem, amire köszönettel gyorsan válaszolt… Még egy: a Hajdu EnergoLux Thermál mosógépet lehet használni ott is, ahol csak hideg víz csatlakozás van????
  Nem rontja a gépet, hogy meleg vizet nem tud szívni ??
  Gndolom ha ez nem probléma, akkor csak egyszerűen a csatlakozást ott leszereljük és ennyi!! Ugye??
  Köszönettel: Papp Gáborné

  • Kedves Papp Gáborné!
   Köszönöm, hogy kérdésével ismét hozzám fordult. A mosógép mindkét szelepét rá kell kötni a vízhálózatra, nem baj ha csak hideg víz van. Vizes boltokban kapható „Y” elágazóval, és némi barkácsolással megoldható a dolog.

 9. Köszönöm a kedves válaszát… hát ezzel egyedül nem biztos, hogy boldogulni fogok…. lehet hogy ez ügyben jelentkezem majd, de nem tudom megéri-e egy ilyen kis tételért kijönnie hozzám, illetve nekem, tehát keresnem kell egy „ezermestert”… de azért nagyon szépen köszönöm, hogy mindenkinek segít a jó tanácsaival, és a helyszíni javitásaival!!!!!!
  Üdvözlöm: Papp Gáborné

 10. Tisztelt Varga úr!

  Az a kérdésem, hogy van egy WT102 mosógépem. Ami időnként azt csinálja, hogy a program közben elkezd kőrbe menni a programkapcsoló.
  Mi lehet amitől ez történik?
  Eddig a ki-be kapcsolás helyre hozta, de most indításkor villog az ajtózár lámpa és kőrbejár a kapcsoló.

  Előre is köszönettel: Tokai jános

  Ui: Nem új már csak azért kérdezem mielőtt javítatnám.

  • Tisztelt Tokai János!
   A mosógép így jelzi, hogy valamilyen hibát érzékelt a program futása közben. De akkor is körbeforog a programválasztó kapcsoló, hogyha egy aktív program közben áttekerjük másik programra a választó kapcsolót úgy, hogy előtte nem töröltük ki az éppen futó programot. Programot törölni úgy lehet, hogy az említett kapcsolót valamelyik „pont” szinbólumra állítjuk. Így a mosógép néhány másodperc múlva leáll, és a program törlődik. Ha ez után is jelentkezik a probléma, akkor a mosógép szerelő szolgáltatás megrendeléséhez kérem hívjon telefonon!

 11. Tisztelt Varga Úr!

  Van egy Whirpool AWE 7619 mosógépem. A gondom az, hogy a víz a kiengedés során csak csordogál belőle és víz marad a mosógépben. A szűrőt megnéztem (mivel jelezte) nem volt benne semmi, valamint azt is megnéztem, hogy a dob és az üst között nincs-e valami esetleg beesve.
  Van még valami, amit a hiba elhárítása érdekében meg tudok tenni vagy már csak a szerelő hívása marad.
  Válaszát előre is köszönöm.

  Horváth Ágnes

 12. Tisztelt Varga Úr!
  Art-Land Bt-180 indukciós főzőlapnál mit jelent az E02 ill E04 hibakód?
  Azóta írja ezt ki mióta egyszer működés közben le lett róla véve az edény! Előtte mindig úgy vettük le hogy ki kapcsoltuk de most ezt elfelejtettük,sajnos!

  • Tiszelt Nagy Lóránt!
   Hogy őszinte legyek, nem tudom mit jelent ez a hibakód, de még utána se tudok nézni, mert ilyen márkához nincs semmilyen dokumentáció. Egyébként lehet hogy az edény érzékelőjével van gond, de ennek javítását nem tudom vállalni, az előbb említettek miatt. Esetleg próbálja meg áramtalanítani a főzőlapot néhány percre, hátha megjavul.

 13. Kedves Antal!

  Van egy felül töltős Whirpool mosógépem, az öblítőt „ellopja”. Beletöltöm és a mosás végére eltűnik az adagolóból, helyette kevés víz kerül bele, a ruhákon meg abszolút nem lehet érezni az illatot meg a tapintásán is érzem hogy nem használta az öblítőt.
  Már kitisztítottam az adagoló tartályt amennyire lehetett, de nem változott a helyzet.
  Kérdésem az hogy lehet-e javítani? Vagy mi a probléma vele? Ilyenkor mit kell javítani/cserélni?
  Előre is köszönöm a segítséget.

  • Kedves Ágnes!
   Ha leveszi a mosószer adagolót az ajtóról, akkor fog látni rajta két kerek dugót. Mindkettőt húzza ki, és ahol a sok trutyit látja a lyukon át, ott mossa ki alaposan pl. a zuhanycsővel. A hengereket, amiket kihúzott a rekeszekből, szintén ki kell mosni. Ha ez megvan, akkor minden mehet vissza a helyére, és elvileg megoldódik a probléma. Ha nem boldogul, és szüksége lenne egy mosógép szerelőre, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

 14. Kedves Antal!
  Van egy Whirpool AWE2519-es mosógépem! Elindítottam a programot és kb.30 perc után megállt, a kijelzőled-ek sem világítanak azóta sem,az ajtót engedte kinyitni,de nem reagál semmire! Az árammal nincs gond mert minden más (pl.hajszárító) működik! Kiszedtük a szűrőt és ezek után sem jó! Mi lehet a gond Ön szerint? Érdemes-e megcsináltatni,és ha igen mennyibe kerülne? Válaszát előre is köszönöm. Tóth Edina

  • Kedves Edina!
   Szinte biztos, hogy a vezérlő elektronika hibás, amit cserélni kell. Ez 30.000 forint feletti összeget jelent. Ha szeretné megjavíttatni a mosógépet, akkor kérem hívjon telefonon!

 15. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy mosogatógépem amit kb 9-10 éve vettem használtan. Külföldről hozta be egy cég. A külföli szerviznek nem érte meg a javítás ezért olcsón meg lehetett venni. A cég megvette, itthon megjavíttatta és eladta nekem pár hónap garanciával. Gyártója: Elektra Bregenz. Pontos tipusszámot nem tudok monani mert be van építve. 60 cm széles 3 programos, öblít, 50 C és 65 C os mosogatást tud. Sokat használjuk. Napi 1 program lemegy átlagban. Szerencsére jól bírja és nincs baja. Kérdéseim: Ha esetleg elromlik, akkor a javítására van-e reális esély? Ismeri ezt a gyártót? Milyen az alkatrész utánpótlás ehhez?
  Válaszát köszönöm.

  • Tisztelt Károly!
   Tudok a márkáról, és biztos javítottam is már ilyen nevű mosogatógépet. Az alkatrész ellátás szerintem nehézkes, de várjuk meg amíg valami baja lesz a gépnek, mert több olyan dolog van ami alkatrész nélkül is javítható, vagy olyan alkatrész hibásodik meg, ami helyettesíthető. Szóval ha majd mosogatógép szerelőre lesz szüksége akkor kérem keressen meg, és majd megpróbálunk megoldást találni!

 16. Tisztelt Varga Antal!

  Pár hete volt nálam, egy Candy Nova típusú mosogatógép leengedő szivattyú csere miatt, ez ügyben nagyon szépen köszönöm a segítségét és a hiba gyors megoldását. Egy olyan észrevétel miatt írok, hogy az alsó forgó fúvóka úgy tűnik nem forog, kézzel lehet forgatni, tehát nem akadályozza semmi.

  Kérdésem, hogy mi lehet a probléma?

  Válaszát előre is köszönöm.

  Üdvözlettel,
  Maurer Péter

  • Üdvözlöm!
   Ellenőrizze a szórókarokon lévő kis lyukacskákat, mert ha azok eltömődnek, akkor nem forog a kar. Ha ez nem hoz eredményt akkor lehet, hogy a mosogatógép váltó szelepe hibás. Ez ügyben telefonon egyeztessünk időpontot amikor el tudom végezni a mosogatógép javítását.

 17. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy Elektrolux EWW1690-es mosógépünk ami elromlott. A hibajelenség:
  Centrifugáláskor többször leáll nincs hiba kód, csak a indító gomb feletti led villog. Kikapcsolás újraindítás elindul a szivattyú, de megint pár másodperc után leáll. Ezt addig csinálom 2x 3x míg a víz valamennyire lecsökken és utána már jól működik a program végéig. A másik probléma, hogy mosást elindítva szépen elindul a gép – szivattyúzik- vizet vesz fel, majd el kezdi forgatni a dobot- és akkor áll le, szintén hiba kód nincs, csak az indító gomb feletti led villog. Jobb oldalt van függőlegesen egy led sor, ami mutatja, hogy éppen hol tart a gép. Ilyenkor a felső három egyszerre világít / a mosás, víz bent és a centrifuga jele/
  Kérdésem, hogy mi lehet a probléma és orvosolható-e helyszínen.
  Válaszát előre is köszönöm. További szép napot kívánok.
  Tisztelettel:
  Rittlinger Zoltán

  • Tisztelt Rittlinger Zoltán!
   Szerintem minden hiba javítható a helyszínen. Lehet hogy a fűtőtest hibás és azt kell cserélni, de hogy pontosan mi a probléma, azt csak akkor tudom megmondani ha a szerviz menüben kiolvasom az eltárolt hibákat. Ha mosógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem hívjon telefonon!

 18. Jó napot!
  Indesit mosogatógépem van. 1 ėve van hasznalatban. Tegnaptol kikapcsolt allapotbol is elindul, a ledek gyorsan villognak es viz uritest vegez. EHa programot probalok inditani, sziv vizet, de ezutan ujbol urit es villognak a ledek.
  Tudna segiteni azonositani a problemat?

  • Tiszteletem!
   Szerintem víz került az elárasztás-védelmi kapcsolóhoz, és ezért megy folyamatosan az ürítés. Vagy folyik valahol a gép, vagy túltöltötte magát vízzel, és e miatt van a probléma. Ha szeretné megnézetni a készüléket egy mosogatógép szerelővel, akkor kérem hívjon telefonon!

 19. Tisztelt Varga Úr.
  Siemens Family 2052-es mosógépem a minap meg állt.
  A mosás közben egy idő után nem forgatja a dobot csak búg, egy perc kikapcsolás után 3-4 jobbra balra után megint meg áll. Mi lehet a megoldás. Válaszát előre is köszöm.
  Üdv. Oravecz Lajos

  • Tisztelt Oravecz Lajos!
   Így látatlanban azt mondom, hogy nem üríti le a vizet, és azért áll meg, de látnom kellene a mosógépet. Esetleg nézze meg a szűrőt, hogy nincs-e eltömődve, illetve ha a falba van bekötve a kifolyócső, akkor azt is vegye le onnan, és ellenőrizze, hogy ki ürül-e a víz a mosógépből. Ha nem boldogul, és mosógép szerelőre van szüksége, akkor kérem hívjon telefonon!

 20. Szeretnék Önöktől tanácsot kérni:

  Történetem:

  Van egy EOB 6850 AOX tipusú sütőm. Előző héten arra lettem figyelmes, hogy a sütőajtó becsukásakor egy szilánkos hangot hallottam. Kinyitottam, és azt láttam, hogy a 4 rétegű ajtónak a legbelső jobb oldali csücske letört. Megnézte férjem, és azt vettük észre, hogy amellett, hogy az ajtó záró kattanó csücsök nem tartja meg annyira a belső ajtót, hogy ne mozogna, gondolok, itt arra, hogy kézzel tudtam ide-oda húzogatni a belső üveget. Tegnap felhívtam a hivatalos márkaszervizt, ott azt mondták, hogy töréskárra nincs garancia, mikor megkérdeztem, hogy hogyan megy ennek a menete. Mondta a hölgy, hogy kimennek, megnézik, majd ha nem fogadja el a gyártó cég a garanciára vonatkozó kérdésemet, akkor még a kiszállást is ki kell fizetnem. Kérdezte a hölgy, hogy nem e csaptam be az ajtaját a sütőnek, mondtam neki, hogy nem.

  Közben tegnap este, amikor újra vizsgálni kezdtem az ajtót otthon, azt vettem észre, hogy nem is úgy záródik mint annak előtte, nincs meg sztem az a finoman záródó ciklusa. Még megnézem, hogy tényleg másképp záródik egy üzletbeli új mint az enyém.

  Viszont a kérdésem, arra irányul, hogy nem tudom eldönteni, bizonyítani tudom-e azt, hogy önhibámon kívül tört e meg az üveg. Érdemes-e kihívnom a szervizt, és kénytelen kelletlen az üveg majdani cseréjén kívül még a kiszállási díjat is a nyakamba varják.

  Mit vizsgáljak meg mielőtt kihívom a szervizt a sütőn, hogy ami rendellenességre, utalhat, és amit még a védelmemben mondhatok? Lehet-e annak a következménye, hogyha tényleg az ajtó rossz záródásától lazult ki az üveg? Ez esetben Önök szerint milyen esélyeim vannak? Van esetleg ilyen tapasztalatuk?

  Köszönöm szépen előre is a segítségüket.

  • Ha jól értem, akkor ez még garanciális készülék.Ebben az esetben mindenképpen azt javaslom, hogy a garanciális márkaszervizt hívja ki a sütőhöz, mert Önnek csak úgy van esélye arra, hogy ne kelljen fizetni a javításért. Hogy hogyan tudja majd elhitetni azt, hogy nem az Ön hibájából történt a sérülés, azt nem tudom. A fizikai sérülésekkel kapcsolatos problémákkal mindíg nehéz érvényesíteni a garanciát. Remélhetőleg a kiérkező szerelő is úgy fogja látni mint Ön. Tudom nem sokat segítettem, de nem tudok többet írni erről.

 21. Tisztelt Varga Antal!
  A felültöltős mosógépünk nagyon erősen penészes szagú. A szag a felül lévő gumiból árad. Többféle tisztítószerrel próbáltuk már eltávolítani a szagot sikertelenül. Van valami csodaszer, ami képes eltávolítani a szennyeződéseket? A teljes mosógép tisztítása szereléssel együtt milyen árkategóriába tartozik? Válaszait megköszönve, tisztelettel: Szőgyéni Péter.

  • Tisztelt Szőgyéni Péter!
   Próbálja ki a Szavó nevű szert, az erre van kitalálva. Ha azzal sem tudja letisztítani a mosógép üstszáj-gumiját, akkor marad a gumi cseréje. A mosógépet pedig át lehet mosni tri-sóval főző programon, elvileg az megszünteti a büdöset is.

 22. Kedves Antal!

  Van egy régi Louis Axton mosógépem.Most nem csinál semmit.A programot érzékeli,az ajtót lezárja viszont vizet nem szív.Kis idő múlva pedig villogni kezd hibát mutat.Csak nem tudom mi lehet a hiba.Megnéztem eldugulva nincs.Ha van ötlete megköszönném a segítséget.

  • Kedves Éva!
   Szerintem a motor forgással van probléma. Valószínűleg javítható nagyobb ráfordítás nélkül, de mindenképpen látnom kell a mosógépet, hogy pontosat tudjak mondani. Ha szeretné megnézetni a készüléket egy mosógép szerelővel, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

 23. Kedves Antal!

  Ez a gép Németországban van:-)Köszönöm azért,hogy ilyen gyorsan és érthetően válaszolt.Jó munkát!!

 24. Üdv!

  Egy Pelgrim pm 424 k1 típusú gáz/villanytűzhellyel kapcsolatban lenne kérdésem. Egy fáziskörön volt a mosogatógéppel – és egyszerre működött mind a kettő, amikor egyszer szó szerint elpukkant a villanysütő. A kismegszakító is lekapcsolt. A digitális óra működik rajta, de a sütő nem kapcsol be. Rámérve a 3db fűtőszálra 20-20-40Ohm körüli értékeket kapok, szerintem ezek nem rosszak. Olvadóbiztosítékot egyelőre nem találtam. Felszínesen belekukkantva sem látok elégett kábelt. Test/nulla zárlat nincs. Tudna tippet adni esetleg, hogy mi lehet a hiba?

 25. Kedves Varga Ur!

  AEG Lavamat 47080 tipusu felul toltos mosogepem kb. 11 eves. A mosasi program beallitasa utan a viz toltese nem kezdodik meg es hiba uzenetkent EAO olvashato a kijelzon, miszerint a mosogep ajtaja ki van nyitva. Az ajto ugyan ugy be van zarva mint maskor is mikor mostam vele. Egyedul a gyapu 30C , 40C es kezi moso programra tolti be a vizet a mosogep es ezeket a programot lehet csak hasznalni, a tobbi nem mukodik. Mit gondol ez program kapcsolo hiba, vagy valamilyen erintkezesi problema? Lehet e- javitani, es erdemes e- meg kolteni egy ennyi idos gepre? Egyebkent meg mas problemam sosem volt vele, es jol mukodott idaig.
  Elore is koszonom a valaszat. Udvozlettel: Ildiko

  • Kedves Tóth Ildikó!
   A leírtak alapján fűtőtest hibás is lehet a mosógép, de pontosat csak akkor tudok mondani, ha láttam a készüléket. Esetleg próbálja meg kihúzni a konnektorból a mosógép dugóját, és fordítva visszadugni. Ha így sem oldódik meg a probléma, és szeretné mosógépszerelőre bízni a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 26. Helo azt szeretném megtudni hogy mi lehat a hiba .automata mosógép nem indul el azt jelzi lejárt

  • Túl kevés az információ ahhoz, hogy tudjak válaszolni. Kellene ismernem a mosógép márkáját, és kicsivel részletesebb leírást a hibáról.

   • bocs a mosogép az hausmaster hm 3050-es,be rakjuk a ruhát a mosoprt is rendesen be zárom az ajtaját,beálitom aprogramot de nem inditja el csak vilog rajta a lámpa mint amikor le járt a mosás a start/stop gomb nem világit meg nyommására pityeg mint amoikor lejárt.

    • Hausmaisterben nem vagyok annyira otthon, de én meg próbálnám 3-5 másodpercig nyomva tartani a start/stop gombot mert lehet, hogy így törölni lehet az esetlegesen benne maradt programot. Ha előttem lenne a gép, akkor többet tudnék mondani. Ha mosógépszerelőre bízná a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni egy helyszíni hibamegállapításra, szerelésre!

 27. Üdvözlöm!
  Van egy felültöltős siemens WP10T350BY/01 típusú mosógépem.Amikor el szeretném indítani kattog hármat,négyet a vezérlőnél és nem indul a program.Az ajtózár sem záródik le.Szénkefe cserét javasoltak.Ön mit tanácsol,mi lehet a baj?
  Segítségét előre is köszönöm!

  • Tiszteletem!
   Elsőre én is azt gondolom, hogy a szénkefék elkoptak a motorban, bár szerintem az ajtó záródás az ettől független. Amikor elindít egy programot a mosógépen, akkor először az ajtó záródik le, majd csak utána jön a motor forgás. Ha mosógép szerelőt keres, hívjon bizalommal!

   • Azt tudom,hogy az ajtó zár le először,de sajnos ki tudom nyitni,nem hallani a zárás kattanását.De köszönöm a segítségét,ha nem boldogulok,keresni fogom!